CELEBRITIESTVFAMAGUSTA: Η συγκινητική ιστορία αναζήτησης της αλήθειας ξεκινά! Μία πατρίδα κομμένη στα...

FAMAGUSTA: Η συγκινητική ιστορία αναζήτησης της αλήθειας ξεκινά! Μία πατρίδα κομμένη στα δύο, μια μάνα που το παιδί της αγνοείται

Η τριάδα των τηλεοπτικών επιτυχιών -Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου- φέρνει στη μικρή οθόνη μία δραματική σειρά εμπνευσμένη από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου. Πρωτοκλασάτα ονόματα αναλαμβάνουν να δώσουν πνοή στην ιστορία ενός ξεριζωμού που αναμένεται να καθηλώσει, από αύριο Κυριακή 21 Ιανουαρίου, που κάνει πρεμιέρα στις 21:00 στον Alpha Κύπρου.

Η πολυαναμενόμενη «FAMAGUSTA», έρχεται με την αυγή του ’24 και καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη χώρα μας.

Η συγκλονιστική πλοκή

Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος. Η επιχείρηση «Αττίλας 2» μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή. Η νεαρή Χριστίνα τρέχει πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά για να σωθεί από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει πολύ κοντά της, την ρίχνει στο έδαφος και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, το μωρό της έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει.

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει, μα η πληγή του χαμένου μωρού για το ζεύγος Χριστίνας και Ανδρέα Σέκερη δεν έχει κλείσει. Παρότι έχουν δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με τρία παιδιά, πάντα υπάρχει η σκιά του πρωτότοκου γιου.

Ο 50χρονος Μάικλ, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς, επιστρέφει στο νησί για να καταγράψει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες Κυπρίων που έζησαν την τουρκική εισβολή, σε ένα ντοκιμαντέρ. Η έρευνά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μαρτυρία της Χριστίνας Σέκερη και η αλήθεια  θα βγει στο φως.

Καλά κρυμμένα μυστικά που ακολουθούν μια οικογένεια που συνδέεται τόσο βαθιά με τα μαρτυρικά γεγονότα της Κύπρου, αποκαλύπτονται σε 24 επεισόδια.

Το ζηλευτό καστ

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος

Mpezos Famagusta

Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλής Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Στέφανος Μιχαήλ, Σοφία Παυλίδου, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου,  Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου, Χριστίνα Σωτηρίου

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός

Στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

F8

Γρηγόρης Βαλτινός: «Πάντα μου λέγανε ότι μοιάζω με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο»

Ο Γρηγόρης Βαλτινός δεν σκορπά τα «ναι» του, επιλέγει πολύ προσεκτικά τους ρόλους που θα αναλάβει και βγαίνει κερδισμένος. Για αυτή τη νέα μεγάλη πρόκληση που του φύλαγε η πολυαναμενόμενη «Famagusta», στην οποία ανέλαβε τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και δήλωσε πολύ χαρούμενος που επιστρέφει στην τηλεόραση με ένα υπέροχο σίριαλ σαν αυτό.

Όπως είπε του έκαναν εντύπωση πολλά… «Είναι γυρισμένο με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, είναι εντυπωσιακό το σενάριο, η έρευνα που έχει γίνει γύρω από το σενάριο. Η Βάνα Δημητρίου και ο Κώστας Καπώνης που είναι υπεύθυνος για τα ιστορικά γεγονότα και όλα τα παιδιά είναι συντονισμένοι με έναν τρόπο θαυμαστό».

Ο φημισμένος ηθοποιός που με το όνομά του προσθέτει κι άλλους πόντους στο πρωτοκλασάτο καστ με Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη, Γιώργο Ζένιο, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, θαύμασε και όσα κατάφεραν να κτίσουν και στην Ελλάδα οι δύο συμπατριώτες μας Ανδρέας Γεωργίου και Κούλλης Νικολάου: Όπως είπε, «δυο μέρες που ήμουν στην Κύπρο και έκανα γυρίσματα, μου έκανε τρομερή εντύπωση το πώς ένα νησί, θα λέγαμε πιο μικρό και από την Ελλάδα, πώς κατάφεραν αυτά τα παιδιά και έφτιαξαν μια τέτοια ιστορία στη μυθοπλασία».

F4

«Πήγα στο γύρισμα και έτρεμα»

«Έχω τρομερό άγχος γιατί είναι ένα πρόσωπο, όπως όλα τα ιστορικά πρόσωπα, το οποίο έχει και αρνητικά και θετικά βάρη επάνω του», σχολίασε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναφερόμενος στην πρόκληση που αποδέχτηκε να υποδυθεί τον Κύπριο Εθνάρχη. «Καλούμαι σαν ηθοποιός να ενσαρκώσω ένα ιστορικό πρόσωπο και αυτό είναι τρομερά αγχωτικό για όλους τους ηθοποιούς που το έχουν κάνει… Είχα τρομερό δίλημμα. το δουλεύω χρόνια. Γιατί πάντα μου λέγανε μοιάζεις με τον Μακάριο, θα κάνεις τον Μακάριο… Έβλεπα ντοκιμαντέρ, λόγους, συνεντεύξεις, συμπεριφορά και είχα ένα δίλημμα αν θα πρέπει να κάνω φωτογραφική αναπαράσταση ή αν θα πρέπει να πιάσω την ψυχή αυτού του ανθρώπου», παραδέχτηκε. «Το βασάνισα πάρα πολύ, με βοήθησε πάρα πολύ ο Αντρέας, πήγα την πρώτη μέρα στο γύρισμα και έτρεμα πως θα βγει» εξομολογήθηκε.

Ανατριχιαστική Μπεμπεδέλη ως Χαρίτα Μάντολες

Ο άλλος εμβληματικός ρόλος της σειράς είναι αυτός της Χαρίτας Μάντολες, για τον οποίο επιστρατεύτηκε η σπουδαία Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Χαρίτα Μάντολες (Δέσποινα Μπεμπεδέλη): Η γυναίκα σύμβολο της Κύπρου. Έγινε μάρτυρας της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξι μελών της οικογένειάς της από Τούρκους στρατιώτες. Ο χρόνος «πάγωσε» για την Χαρίτα Μάντολες το καλοκαίρι του ’74. Έκτοτε, δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τους νεκρούς της και να μιλά για τα τραγικά γεγονότα του πολέμου. Με την συγκλονιστική ιστορία της ξεκινάει το ντοκιμαντέρ του Μάικλ για λογαριασμό αγγλικού καναλιού σχετικά με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Κάπως έτσι ξεδιπλώνεται το κουβάρι της ιστορίας και οι σοκαριστικές μαρτυρίες όσων έζησαν την εισβολή.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕΚΕΡΗ

Παύλος Αθανασίου-Παππούς (Γιώργος Ζένιος): Πάτερ φαμίλιας. Ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας. Άνθρωπος της δράσης, με μεγάλη αγάπη στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο… Κλήθηκε να κρατήσει «όρθια» την οικογένεια μετά την εισβολή, ξεκινώντας από το μηδέν, με μια κόρη και έναν γαμπρό που θρηνούσαν τον χαμένο γιο τους. Χάρη σε αυτόν, ο Αντρέας και η Χριστίνα σπούδασαν, έκαναν παιδιά, δημιούργησαν μια μεγάλη και παραγωγική φάρμα, μένοντας πάντα ενωμένοι και αγαπημένοι. Αγιάτρευτη πληγή στην καθημερινότητα του παππού, η βίαιη απομάκρυνση από την Αμμόχωστο και ο εγγονός του, που 50 χρόνια μετά παραμένει αγνοούμενος…

Αντρέας Σέκερης (Γιάννης Μπέζος): Καταξιωμένος ποινικολόγος στην Κύπρο με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του. Άνθρωπος φιλόπατρις και αγωνιστής. Δίνει τα πάντα για την οικογένειά του. Επέζησε του πολέμου που ακολούθησε την τουρκική εισβολή, αλλά και της εξαφάνισης του πρωτότοκου παιδιού του. Παντρεμένος και ερωτευμένος μέχρι σήμερα – 50 χρόνια μετά – με τη Χριστίνα, και πατέρας 3 ακόμα παιδιών. Αντιμετωπίζει τη ζωή με δύναμη, συμπόνοια και αξιοπρέπεια.

Χριστίνα Σέκερη (Κοραλία Καράντη): Δραστήρια γυναίκα, πιστή σύζυγος, στοργική μητέρα.  Μετά την εισβολή έφτιαξε με τον πατέρα της μια μονάδα εκτροφής ζώων και παραγωγής τυριών, ενώ  παράλληλα σπούδασε αρχαιολογία. Βαθιά ερωτευμένη με τον άντρα της. Λατρεύει τα τρία της παιδιά, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημέρα της τουρκικής εισβολής όταν έχασε το μωρό της. Πενήντα χρόνια τώρα αναζητά μια απάντηση για την τύχη εκείνου του μωρού, διατηρώντας πάντα την ελπίδα πως είναι ζωντανός.  Η μεγάλη της κόρη, η Μαριάννα, την έχει διαδεχθεί στην διεύθυνση της φάρμας, όσο η ίδια δραστηριοποιείται στην αναζήτηση και τον επαναπατρισμό χαμένων κομματιών της πολιτιστικής ιστορίας της Κύπρου.

Παύλος Σέκερης (Αντρέας Γεωργίου): Αρχαιολόγος, παθιασμένος με τη δουλειά του. Ένας νέος άνθρωπος γεμάτος επιθυμίες και όνειρα. Έχει έναν γιό, τον Αντρίκο, που υπεραγαπάει. Ο γάμος του με την Ιφιγένεια έχει τελειώσει, όμως κάτι που υπερβαίνει και τους δύο, θα τους ενώσει ξανά. Δεν του αρέσουν οι εκκρεμότητες και προσπαθεί σε όλους τους τομείς της ζωής του να είναι τακτικός. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ιδεώδες της οικογένειας, είναι εμβληματικός, σε κάθε έκφανση της ζωής του, που θα βρεθεί σε κίνδυνο.

Μαριάννα Σέκερη (Δάφνη Κιουρκτσόγλου): Η μεγάλη κόρη της οικογένειας Σέκερη. Γλυκός άνθρωπος, ήπιων τόνων. Ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα της μητέρας της, την οποία έχει διαδεχτεί με επιτυχία στη διοίκηση της φάρμας. Παντρεμένη με τον Θοδωρή, βιώνει μια προβληματική σχέση. Αν και υπάρχει αγάπη μεταξύ τους, ανυπέρβλητα εμπόδια θα βρεθούν στο δρόμο τους και θα τους αναγκάσει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Δάφνη Σέκερη (Χριστίνα Παπαδοπούλου): Το στερνοπούλι της οικογένειας Σέκερη και η μεγάλη αδυναμία του παππού με τον οποίο έχει ιδιαίτερη σχέση. Χαρούμενη και αισιόδοξη, σπουδάζει εγκληματολογία. Η σχέση των γονιών της αποτελεί πρότυπο γι’ αυτήν που προσπαθεί ακολουθήσει και στη δική της σχέση με τον Τεύκρο.

Αντρίκος Σέκερης (Άγγελος Γεωργίου): Ο 6χρονος γιός του Παύλου και της Ιφιγένειας και αγαπημένος φίλος του μικρού Μάριου. Του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο στην παραλία, να κολυμπάει και να μένει στον παππού και την γιαγιά που δεν του χαλάνε χατίρι. Η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να γυρίσει  με τη μαμά και τον μπαμπά του όλο τον κόσμο με το τροχόσπιτο και να ξαναβρεί τον κύριο που έχει το ίδιο σημαδάκι με εκείνον στο μπράτσο…

 Η οικογένεια Κούρτη

Μάικλ Κούρτης (Χρήστος Λούλης): Δημοσιογράφος, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Κύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Έξυπνος, ειλικρινής, φιλόδοξος, συμπονετικός. Καθώς η Κύπρος βρίσκεται πολύ βαθιά στο DNA του, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή. Η έρευνά του φτάνει τόσο βαθιά και ουσιαστικά στις ιστορικές μαρτυρίες, που θα τον οδηγήσει να ξετυλίξει εν αγνοία του το κουβάρι της προσωπικής του ιστορίας! Είναι και αυτός ένας από τους χιλιάδες αγνοούμενους της εισβολής…

Σοφία Κούρτη (Αιμιλία Υψηλάντη): Η μητέρα του Μάικλ, τον οποίον λατρεύει. Δημοσιογράφος, σε διευθυντική θέση μεγάλης αγγλικής εφημερίδας. Χήρα Κύπριου πιλότου. Φιλόδοξη κι εργασιομανής. Κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που, με την αποκάλυψή του, διαλύονται τα πάντα γύρω της.

Μαίρη Ελευθεριάδη (Σοφία Καλλή): Η μικρή αδερφή της Σοφίας και νονά του Μάικλ τον οποίο υπεραγαπά. Είναι κτηματομεσίτρια και ζει στην Ελλάδα. Έχει συμβάλλει καθοριστικά στη μοίρα των δύο γυναικών, της Σοφίας αλλά και της Χριστίνας, της βιολογικής μητέρας του 50χρονου δημοσιογράφου.

Κατερίνα Σεφερτζή (Σοφία Παυλίδου): Εικονολήπτρια, βοηθός και σύντροφος του Μάικλ. Ερωτευμένη μαζί του, μοιράζονται την καθημερινότητα αλλά και το πάθος για τη δουλειά τους. Την ημέρα που σταματάει να είναι το αντικείμενο του πόθου του Μάικλ, αποφασίζει να τον καταστρέψει. Θα τα καταφέρει;

Σε μια σειρά γεμάτη μνήμες, μικρές και μεγάλες τραγωδίες, σχέσεις που δοκιμάζονται, ανθρώπους που συντρίβονται και ανθρώπους που επιβιώνουν. Η ιστορία αρχίζει αυτή την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου στις 21:00 στον Alpha Κύπρου.

F6

F5

F2

Περιοδικό TV Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS