CELEBRITIESTVΓρηγόρης Βαλτινός για FAMAGUSTA: Αποκάλυψε πώς έγινε η «μεταμόρφωση» του σε Αρχιεπίσκοπο...

Γρηγόρης Βαλτινός για FAMAGUSTA: Αποκάλυψε πώς έγινε η «μεταμόρφωση» του σε Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Πρίφτη και το περιοδικό Down Town που θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή, μαζί με τον Φιλελέυθερο παραχώρησε ο Γρηγόρης Βαλτινός, τον οποίον βλέπουμε στη  υποδύεται τον ιστορικό ρόλο του του Αρχ. Μακαρίου Γ’  στη σειρά FAMAGUSTA.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Με ποιο τρόπο έγινε η «μεταμόρφωση» σου -και στην εμφάνιση και στον τρόπο ομιλίας- που είναι ίδιος με αυτόν του Μακαρίου;

Είδα πολλά βίντεο και φωτογραφίες. Υπάρχει μια φυτογραφία, η οποία με σόκαρε, γιατί -λόγω της αμφίεσης του σχήματος που είχε-, δεν πίστευα ποτέ ότι ήταν καραφλός. Ότι δεν είχε μαλλιά. Όταν τον είδα σε μία φωτογραφία, χωρίς το ιερατικό του κάλυμμα, πρέπει να σου πω ότι χάρηκα ως καλλιτέχνης, γιατί η μεταμόρφωση θα ήταν πιο πλήρης κι εντυπωσιακή. Με το που έφτασα στην Κύπρο, τα πάντα ήταν έτοιμα. Υπήρχε απόλυτη οργάνωση. Έγιναν μελέτες, έρευνες… Επίσης, πρέπει να σας πω ότι για να με δείτε ως Μακάριο, με ετοίμαζαν γύρω στις τέσσερεις ώρες. Είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία. Τα μαλλιά του ήταν πολύ σγουρά, όπως και τα γένια του, κι έπρεπε να προσαρμοστούν στα δικά μου. Τώρα, σε ό,τι αφορά στην ομιλία, δεν ήθελα να ήταν μία πλήρης ομιλία του Μακαρίου και της ιδιαίτερης Κυπριακής διαλέκτου και προφοράς. Θα ήταν επιθεωρησιακό το αποτέλεσμα. Εμένα με ενδιέφερε περισσότερο η ψυχή του, όχι τόσο η ομιλία του. Δεν είναι, επομένως, τόσο μιμητική.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που στο περιοδικό Down Town, αύριο Κυριακή!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS