ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESTVNetflix: Στον αέρα το ντοκιμαντέρ στις κεντρικές φυλακές - Τα πρώτα πλάνα...

Netflix: Στον αέρα το ντοκιμαντέρ στις κεντρικές φυλακές – Τα πρώτα πλάνα (βίντεο)

Ο πολυαναμενόμενος 6ος κύκλος της σειράς – ντοκιμαντέρ του Netflix “Inside the World’s Toughest Prisons” έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη (28/9) στο Netflix και στο δεύτερο επεισόδιο «Κύπρος: Η Ουτοπική Φυλακή» βλέπουμε τον Raphael Rowe στις κεντρικές φυλακές του νησιού μας.

Τα γυρίσματα με τον δημοσιογράφο έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο και όπως βλέπουμε στα βίντεο που δημοσίευσαν, οι κεντρικές φυλακές παρουσιάζονται ως υπόδειγμα σωφρονιστικού ιδρύματος.

Οι κρατούμενοι βλέπουμε να περνούν τις βραδιές τους με ψυχαγωγία και παιχνίδια, όπως μπίνγκο (κάτι που έκανε εντύπωση στον παρουσιαστή) αλλά και να δημιουργούν έργα τέχνης, ακόμη και να παντρεύονται.

Πάντως, ο τρόπος που σχολιάζει ο Raphael τα όσα παρακολουθεί να συμβαίνουν, έχει αρκετό ενδιαφέρον. «Κάποτε το σωφρονιστικό ίδρυμα είχε μια κακή ​​φήμη για τη βαναυσότητα των φρουρών. Αλλά η νέα διευθύντρια που ανέλαβε έχει μεταμορφώσει την φυλακή».

Στο επεισόδιο επίσης βλέπουμε τον Raphael να παίρνει διάφορες συνεντεύξεις από κρατούμενους μεταξύ αυτών και από τον Φαίδωνα, έναν καταδικασθέντα για ένοπλη ληστεία, ο οποίος του διηγείται γεγονότα του παρελθόντος και συγκεκριμένα μια αυτοκτονία στη φυλακή της οποίας ήταν μάρτυρας.

Υπενθυμίζουμε ότι Rowe πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού καταδικάστηκε άδικα το 1990 για μια δολοφονία και μια σειρά από ληστείες. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Rowe σπούδασε δημοσιογραφία και μετά την αποφυλάκισή του, εντάχθηκε στο BBC ως ρεπόρτερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS