ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESTVΟι 11+1 μεγάλες αλλαγές της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Οι 11+1 μεγάλες αλλαγές της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Αλλαγές, επιστροφές, μετακινήσεις, θορυβώδεις, μεταγραφές είναι το «απόσταγμα» των μηνών που προηγούνται λίγο πριν την εκκίνηση της νέας τηλεοπτικής σεζόν, η οποία, ωστόσο, δεν χαρακτηρίζεται από καμία ουσιαστική ανανέωση σε πρόσωπα, προτάσεις ή format εκπομπών. Εν ολίγοις, όπως θα ‘λεγε και ο νεαρός Τανκρέντι Φαλκονέρι (τον οποίο υποδύεται ο Αλέν Ντελόν), στον κλασικό «Γατόπαρδο», «Αν θέλουμε να μείνουν όλα όπως είναι, τότε πρέπει όλα να αλλάξουν».

ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΛΛΙΑ ΚΑΣΤΑΝΗ

#1

Η ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Η -πολυσυζητημένη- έλευση της Φαίης Σκορδά στον Σκάι, όπου, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του καναλιού η παρουσιάστρια «θα  μας λέει φέτος με τον δικό της, μοναδικό τρόπο, την πιο γλυκιά «καλημέρα», συνοδεύεται, κυρίως από απορίες: Θα βάλει το Σκάι – παραδοσιακά, ένα «κανάλι της ενημέρωσης»- το «χέρι στην τσέπη» για να στηρίξει το αιφνίδιο «άνοιγμά» του στην ψυχαγωγία; Θα πάρει η Αργυρώ Μπαρπαρίγου δική της εκπομπή; Βρήκε η Φαίη αστρολόγο; Θα «πληρώσει» ο Γιώργος Λιάγκας το καρμικό αντίτιμο της τηλεοπτικής «αμαρτίας» που συμπυκνώνεται στη φράση «τον πήρε η γυναίκα του στην εκπομπή της κι εκείνος της έφαγε τη θέση»; Κερδισμένοι, προφανώς θα είναι οι τηλεθεατές που θα έχουν να επιλέξουν για την πρωινή τους ψυχαγωγία ανάμεσα σε «παραδοσιακές» ξανθιές (Κατερίνα Καινούργια) κορίτσια- έξω καρδιά (Δανάη Μπάρκα, Μπέτι Μαγγίρα) τα δύο «έτοιμα για όλα» μέλη ενός πρώην ζευγαριού (Φαίη Σκορδά-Γιώργος Λιάγκας) και ένα «παραδοσιακό» παντρεμένο ζευγάρι (Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου). May the best (Man; Woman; Couple;) win.

Fay

#2

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ «ΠΑΝΕΛΙΣΤΑΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ»

Η «εισβολή» της θεματολογίας της ενημέρωσης, σε εκπομπές -μέχρι πέρυσι- αμιγώς ψυχαγωγικές, ανέδειξε πέρυσι τη σημασία της συμμετοχής «κανονικών» δημοσιογράφων σε ένα πάνελ (αντί μοντέλων, influencers, «ρεαλιτάδων» που είναι οι νουβοτέ κάθε σεζόν), με εμπειρία στο ρεπορτάζ και έξυπνο, σχολιαστικό λόγο. Ο Γιώργος Λιάγκας, εξασφάλισε φέτος την συμμετοχή της Άριας Καλύβα στο «Πρωινό», η Κατερίνα Καινούργιου θα εντάξει στην παρέα της τον Νάσο Γουμενίδη (σ.σ. ο Ανδρέας Μικρούτσικος  θα παραμείνει στην εκπομπή, έχοντας όμως τη δική του, ξεχωριστή «στήλη»), η Φαίη Σκορδά είναι βέβαιο πως θα καλωσορίσει δίπλα της την -φίλη από τα παλιά- Αφροδίτη Γραμμέλη, ενώ η Ναταλία Γερμανού είναι ακόμα σε αναζήτηση, καθώς θεωρείται πλέον βέβαιο ότι ο Κώστας Τσουρός είναι αδύνατο να κλωνοποιηθεί.

Liagkas

#3

ΨΑΧΝΟΥΝ –ΑΚΟΜΑ– ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ

Αν και οι μηχανές στο ΡΙΚ έκλεισαν προ δυο μηνών, οι ιθύνοντες του σταθμού φρόντισαν, τουλάχιστον έτσι φαίνεται, να προχωρήσουν τις διαδικασίες για το τρίτο άτομο για το «Όλα στον αέρα». Και ποιες δεν πέρασαν από τον καναπέ της εκπομπής ώστε να εντοπιστεί η κατάλληλη που θα πλαισιώνει τον Αλέξανδρο Ταραμουντά και τον Ανδρέα Αναστασίου τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Ηθοποιοί, influencer, δημοσιογράφοι, συγγενείς υπαλλήλων του Ιδρύματος… Ήδη έχει ετοιμαστεί ένα short list με την Αφροδίτη Γεωργίου να κερδίζει σε όλα τα σημεία και μάλιστα να κλέβει τις εντυπώσεις για την αμεσότητα της με την ομάδα, την άνεση της μπροστά στον φακό και την εργατικότητα της ως δημοσιογράφος, που θεωρείται ένα επιπλέον συν από την ανθυποψήφια της, ηθοποιό, Ντόρα Μακρυγιάννη. Αναμένονται, εντός των ημερών, ανακοινώσεις. Κ.Χ

Rik

#4

Η ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ (;)

Η είδηση-βόμβα της επιστροφής της παρουσιάστριας στην τηλεόραση, σε πρωινή εκπομπή -και δη στις «τάξεις» της κρατικής ΕΡΤ, που την φιλοξένησε στο ξεκίνημά της- πρωτογράφτηκε από τον καλό συνάδελφο Γιώργο Μπέζα και δεν διαψεύστηκε επισήμως, από καμία εκ των δύο πλευρών. Έκτοτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, θέλει το ενδεχόμενο να συζητείται, να πλησιάζει, να απομακρύνεται ή έστω να αντιμετωπίζεται με «κάποιο σκεπτικισμό» από τα πρόσωπα που βρίσκονται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Οι λόγοι του σκεπτικισμού εντοπίζονται α) στο «φιλόδοξο» (;) budget της εκπομπής β) στο περιεχόμενο της εκπομπής γ) στο σκοπό της εκπομπής δ) στο πρόσωπο της παρουσιάστριας, αφού ιδανικά, όπως γράφεται, οι ΕΡΤ-ικοί θα προτιμούσαν ένα «γυναικείο δίδυμο στα πρότυπα Βαγιάννη- Τσαπανίδου» για τη ζώνη αυτή. Εν αναμονή εξελίξεων, ένα νέο τηλεοπτικό δίδυμο -δύο εξαιρετικοί δημοσιογράφοι, η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου- «έκλεισε» στην ΕΡΤ για το πρωινό -κυρίως ψυχαγωγικό- δίωρο 10.00 -12.00 του Σαββατοκύριακου, το οποίο υπόσχονται να γεμίσουν με φρέσκες ιδέες, ωραία θέματα και μπόλικο ρεπορτάζ. Καλή τους αρχή.

Roula

#5

Η «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΡΤ

Αν και, κατά κανόνα, η φράση «ενεργοποίηση της ΕΡΤ προφέρεται πάντα στην ίδια πρόταση με το κλισέ «το ξύπνημα του κοιμισμένου γίγαντα», η «ενεργοποίηση» εν προκειμένω έχει να κάνει περισσότερο με αναδιοργάνωση και κοινή λογική και λιγότερο με ένα τέρας που βρυχάται. Σε πρώτη φάση -και με δεδομένο ότι φέτος θα είναι εκλογική σεζόν- η ΕΡΤ προχώρησε αρχικά σε «λίφτινγκ» των κεντρικών δελτίων (σ.σ. από τη νέα σεζόν, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου «μετακομίζει» στο μεσημεριανό δελτίο, στις 15.00, ενώ το κεντρικό αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουβαράς). Και τα δύο δελτία, θα μεταδίδονται παράλληλα και στην ΕRT News, το ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ, για το οποίο υπάρχουν σκέψεις να μεγαλώσει και να εμπλουτιστεί με νέες, αμιγώς ενημερωτικές- πολιτικές εκπομπές, έτσι ώστε να μπορέσει η πολυσυλλεκτική ΕΡΤ1 (που, από φέτος ειδικά, «ενισχύεται» με πολλά νέα σήριαλ και -ας πούμε- lifestyle εκπομπές), να «μπει» πιο δυνατά και ανταγωνιστικά στο «παιχνίδι» της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας.

Antriana

#6

ΤΟΥΙΝ ΠΑΡΟΛΙ(Ν) ΣΤΟ OMEGA

Ο κύβος ερρίφθη για τον Ονούφριο Σωκράτους ο οποίος από τη νέα σεζόν καλωσορίζει στην παρέα του τη Στέλλα Σάββα που αποχώρησε από τις «Αιχμές». Καθημερινά, στις 12μ., θα παρουσιάζουν ένα αλλιώτικο μαγκαζίνο, μια πραγματικά νέα ενημερωτική πρόταση, που θα διακρίνεται για τη νηφαλιότητα, την αντικειμενικότητα και το χιούμορ των δύο δημοσιογράφων/παρουσιαστών. «Ενημέρωση Τώρα» με όλα τα γεγονότα και τις ειδήσεις εντός και εκτός Κύπρου που μας επηρεάζουν και μας αφορούν, αλλά και με προσκεκλημένους στο στούντιο. Κ.Χ

Onoufrios 

#7

ΣΗΡΙΑΛ, ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΡΙΑΛ

Σήριαλ κάθε είδους (καθημερινά, ημι-εβδομαδιαία, εποχής, αστυνομικά, φιλόδοξα, νέα, παλιά με «μεταγραφές» σημαντικών ηθοποιών κ.λπ) θα έχει το «μενού» της νέας τηλεοπτικής σεζόν όπου (με την «ταρατατζούμ» επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Mega/Alpha Κύπρου) κορυφώνεται το trend «επιστροφή στην μυθοπλασία»  Οι υπομονετικοί μετρούν γύρω στις 30 νέες σειρές, (σ.σ. συνολικά, δηλαδή φτάνουν τις 40 αν προσθέσεις και τις παλιές που «επιστρέφουν» με νέους κύκλους), άρα μιλάμε για θριαμβευτική «ολική επαναφορά» της προ κρίσης μυθοπλαστικής εποχής της τηλεόρασης. Αρκεί να μην επιστρέψουν και οι παθογένειές της.

Papakaliaths

#8

TALENT SHOWS KAI REALITIES: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΚΑΓΙΑ

Αν και, θεωρητικά, η φετινή σεζόν, δεν προδιαγράφεται ιδιαιτέρως ευνοϊκή για τα realities και τα talent shows διασήμων, στην πράξη είναι γνωστό πως είναι δυο κατηγορίες προγραμμάτων με φανατικό κοινό. Άρα, και με διαφημιστικό ενδιαφέρον. Το Star, φέτος, συνεχίζει να ποντάρει στα καλά του «χαρτιά», δηλαδή, το «GNTM» (όπου η είδηση είναι η «μεγάλη επιστροφή» της Βίκυς Καγιά και η νέα ομάδα κριτών και coaches) και το «Master Chef», (που θα προβληθεί στο β’ μισό της σεζόν) στα οποία προστίθεται ο «γρίφος» που λέγεται «Asia Express». Στον Alpha, το «Just the Two of us» θα πάει για νέο «ρεσιτάλ ερμηνείας» (σ.σ. μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δαιμόνιος Νίκος Κοκλώνης επεξεργάζεται ακόμα δύο shows- έκπληξη), το «Chart-Show» το ίδιο, ο ΑΝΤ1 πηγαινοφέρνει ράθυμα το φιλόδοξο project που λέγεται «Ι’m a celebrity, get me out of here», ενώ στον Σκάι συνεχίζονται οι επαφές για το περίφημο «Love Island» και το «Survivor All Star», για το οποίο θρυλείται πως αρκετοί star παίκτες από τα παλιά έχουν πει το «ναι», όμως η συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου δεν θεωρείται διόλου δεδομένη.

Kagia

#9

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΕΣΚΟΥ

Οι φετινές, μεταγραφικές «μουσικές καρέκλες» στις εκπομπές ψυχαγωγίας, δείχνουν να ολοκληρώνονται αφήνοντας τις Κατερίνα Καραβάτου και Ιωάννα Μαλέσκου «εκτός» τηλεόρασης, για την επόμενη σεζόν. (Αν και δεν αποκλείονται ποτέ εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, μιας και π.χ. δεν είναι σαφές αν και πώς θα καλυφθεί η μεσημερο-απογευματινή ζώνη ψυχαγωγίας του Σαββατοκύριακου, στο Mega..). Κακές επιλογές, κακή καθοδήγηση, μέτριο περιεχόμενο εκπομπής -ό,τι και να φταίει, ευτυχώς δεν αγγίζει -τουλάχιστον- την εξαιρετική και έμπειρη Κατερίνα Καραβάτου. Όσο για την Ιωάννα Μαλέσκου, οι προβλέψεις για το τηλεοπτικό της μέλλον της, μοιάζουν πολύ με τις φετινές της επιδόσεις: πολλά λόγια και πολύ κακό για το τίποτα.

Ioanna

#10

ΚΩΔΙΚΟΣ: ΒΙΒΙΑΝ

Τέρμα οι γυροβολιές στους διαδρόμους του ΡΙΚ. Από τις 29 Αυγούστου η Βίβιαν Κανάρη θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του μισάωρου πλέον δελτίου ειδήσεων των 18.00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) κι όχι μόνο. Τα καθήκοντα της θα αυξηθούν καθώς η διεύθυνση του ΡΙΚ, συζητιέται δεξιά κι αριστερά, τη θέλει να αναλαμβάνει κι ενεργό ρόλο στα διάφορα ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων καθώς θεωρεί ότι η μέχρι πρότινος εμπλοκή της στην παρουσίαση της εβδομαδιαίας εκπομπής «EU4U», που είχε να κάνει με πολιτικό-κοινωνικά θέματα σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, δεν ήταν επαρκής ώστε να δικαιολογεί την αορίστου παρουσία της στη δημόσια τηλεόραση. Κ.Χ

Vivian

#11

ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Απλώς, σημειώστε, τις μικροαλλαγές στη σύνθεση της ομάδας. Μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Μηλιώτη, που ανέλαβε τη διεύθυνση των ραδιοφώνων του ΡΙΚ, η Κατερίνα Χαραλάμπους και ο Τάσος Χριστοδούλου προστίθενται στη δημοσιογραφική ομάδα του ενημερωτικού προγράμματος που μαζί τους Πάρη Ποταμίτη και Ντίνο Φοινικαρίδη θα παρουσιάζουν από κοινού την εκπομπή. Κ.Χ

Πηγή: Περιοδικό Tv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS