ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESTVH Γαλάτεια Παμπορίδη λίγο πριν την πρεμιέρα της: «Μαγειρεύω αυτό που αγαπώ»

H Γαλάτεια Παμπορίδη λίγο πριν την πρεμιέρα της: «Μαγειρεύω αυτό που αγαπώ»

Νέο τηλεοπτικό ξεκίνημα, με νέες συνταγές και αυθεντικές γεύσεις! Η Γαλάτεια Παμπορίδη επιστρέφει στη TV και μαγειρεύει από την κουζίνα του σπιτιού της για τους τηλεθεατές των «Χρυσών Συνταγών». Με αφορμή τη νέα σεζόν, μιλάει στο TV Mania για όλα αυτά που έχει ετοιμάσει και ετοιμάζεται να τα σερβίρει από το απόγευμα της Δευτέρας (5/9) και κάθε μέρας στους δέκτες μας. 

Από την Τώνια Σταυρινού

Μια νέα τηλεοπτική σεζόν ξεκινάει. Με τι σχέδια και τι προσδοκίες;

Πρέπει να πω ότι ένα άγχος το έχω. Μέχρι τώρα η εκπομπή είχε ένα διάλογο, με τη Χρύσω Λέφου, ενώ τώρα ο διάλογος θα είναι με τους τηλεθεατές. Τα σχέδια μου είναι απλά: Θα είμαι ο εαυτός μου. Όπως θα με έβλεπες εσύ στην κουζίνα μου αν ερχόσουν για καφέ. Δεν θα μπορούσα έτσι κι αλλιώς να είμαι διαφορετική. Και αυτό θέλω να νιώσει και ο τηλεθεατής.

Αυτή τη φορά θα μαγειρεύεις «Χρυσές Συνταγές… από σπίτι». Πόσο μεγάλη αλλαγή είναι αυτή για σένα;

Κατ’ αρχάς θα έχω όλα τα κουζινικά μου gadgets! Και όσες και όσοι με παρακολουθούν γνωρίζουν ότι δεν «ζω» χωρίς τις μεζούρες μου. Επίσης θα είμαι στο βασίλειο μου. Όπως εγώ το σχεδίασα και αγαπώ. Αυτό σίγουρα κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη. Δεν σας κρύβω όμως ότι μια ανησυχία την έχω, μιας και δεν ζω μόνη στο σπίτι αλλά με τρεις έφηβους και τον άντρα μου. Ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσω (πολύ) την καθημερινότητα τους.

Galatia

Αλλάζει κάτι στον τρόπο που είναι στημένη η εκπομπή;

Όχι πολλά πράγματα αλλά καταλαβαίνεις θα είναι αποκλειστικά οι δικές μου συνταγές. Κάποιες φορές θα έχω παρέα στην κουζίνα, με προσκεκλημένους άτομα που μαγειρεύουν, όχι κατ’ ανάγκη σεφ, αλλά ανθρώπους που έχουν μια σπέσιαλ συνταγή να μοιραστούν με τους τηλεθεατές. Επίσης το τελευταίο τέταρτο της εκπομπής θα λέγεται «ζαχαροπλαστείο» και θα είναι ένα «σχολείο» για να φτιάξεις φανταστικά γλυκά. Δεν θα ήθελες να ξέρεις πώς να φτιάχνεις ένα τέλειο παντεσπάνι; Ή σου για προφιτερόλ;

Ποια θα είναι η μαγειρική ταυτότητα που θα δώσεις;

Οι συνταγές μου έχουν επιρροές από τη μεσογειακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα. Θέλω να προτείνω στους τηλεθεατές νόστιμα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι, για ένα νεαρό ζευγάρι, ή ακόμη και για μεγάλα, γιορτινά καλέσματα με φίλους. Θέλω οι τηλεθεατές να φτιάχνουν τα φαγητά και να το χαίρονται!

Υποθέτω ότι γνωρίζεις το μυστικό της επιτυχίας μιας συνταγής. Η επιτυχία μιας εκπομπής, τι χρειάζεται;

Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση. Μπορώ απλά να πω ότι θα είμαι απόλυτα ειλικρινής με τον κόσμο. Θα είμαι ο εαυτός μου και θα μοιραστώ όσα ξέρω. Απ’ εκεί και πέρα ελπίζω ότι ο κόσμος θα αγαπήσει τη μαγειρική και τους πειραματισμούς μου.

Έχουμε δει πολλές απόπειρες μαγειρικών εκπομπών. Εσύ τι νέο προσδοκάς να φέρεις, ποιο είναι το στίγμα σου;

Μα η εκπομπή αυτή δεν είναι καινούρια και εγώ προσωπικά είμαι στο χώρο δέκα χρόνια, είτε μέσω της τηλεόρασης, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το στίγμα μου είναι ότι μαγειρεύω αυτό που αγαπώ. Και θέλω να το μοιραστώ, με ειλικρίνεια, με τον κόσμο. Μαθαίνω κι εγώ καθημερινά νέα πράγματα, κρατάω ό,τι μου αρέσει και το δίνω στον κόσμο.

Τι εισπράττεις από τον κόσμο;

Είναι το καλύτερό μου να διαβάζω μηνύματα τηλεθεατών και προσπαθώ να απαντώ σε όλες τις απορίες τους.

Πώς ξεκίνησε η δική σου προσωπική σχέση με την κουζίνα και τη μαγειρική;

Μαγείρευα από μικρή. Όταν ήμουνα 12 χρονών πέθανε η γιαγιά μου και έτσι μαζί με την αδερφή μου αναλάβαμε τα καλοκαίρια το έργο να ταΐζουμε την οικογένεια. Όταν είχαμε σχολείο μαγείρευε η μαμά μου από το βράδυ για να φάμε όλοι μαζί την επομένη. Από όλα όσα μου έδειξε η μαμά μου έμαθα την κυπριακή κουζίνα και όλα αυτά τα παραδοσιακά οικογενειακά φαγητά. Ως ενήλικας πια, ήμουν αυτή που μαγείρευε πάντα για την παρέα. Μου άρεσε πάρα πολύ να μαγειρεύω, το έβρισκα πολύ δημιουργικό.

Galatia

Πότε άρχισες να βλέπεις τη μαγειρική πιο επαγγελματικά;

Όταν σταμάτησα να εργάζομαι ως γραφίστρια και έμεινα στο σπίτι. Τότε περίπου ήρθε η συνεργασία με τις Χρυσές Συνταγές. Να σημειώσω ότι είχα ήδη συνεργαστεί με το περιοδικό ως γραφίστρια, οπότε πέρασα πια σε έναν άλλο ρόλο. Δημιούργησα το blog μου, το Cusinovia, ύστερα το βιβλίο μου μαζί με τον Φιλελεύθερο και μετά προέκυψε και η τηλεόραση.

Μεγάλωσες σε ένα σπίτι που είχε κέντρο βάρους της οικογένειας το τραπέζι;

Ναι πάντα τρώγαμε όλοι μαζί. Οι γονείς μου εργάζονταν μέχρι τις δύο, όντας τραπεζικοί υπάλληλοι, και με την αδερφή μου έπρεπε να τους περιμένουμε κάθε μεσημέρι για να καθίσουμε στο τραπέζι.

Αυτό το ακολούθησες και στη δική σου οικογένεια;

Δυστυχώς όχι. Κι ήταν ένα λάθος που δεν το μεθοδεύσαμε από την αρχή, για να γίνει κανόνας απαράβατος, όπως ήταν στα δικά μου παιδικά χρόνια. Ήμουν πολύ πιο χαλαρή σ’ αυτό το θέμα και δυστυχώς τώρα μόνο τα Σαββατοκύριακα μπορεί να κάτσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι. Ο Γιώργος τρώει στο γραφείο τα μεσημέρια και έτσι κάποια στιγμή προσπάθησα να κρατήσω τουλάχιστον το βραδινό για να καθόμαστε όλοι μαζί. Απέτυχε παταγωδώς! Ο ένας μου γιος δεν θέλει να τρώει το βράδυ, ο άλλος δεν αντέχει μέχρι το βράδυ και τσιμπάει κάτι το απόγευμα και μετά δεν πεινά, ο άλλος ήθελε να φάει πιο αργά, οπότε ο καθένας τρώει στους δικούς του ρυθμούς.

Έχει πάρει κάποιο από τα τρία σου παιδιά το ταλέντο σου στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική;

Όχι, αλλά ο ένας μου γιος, ένας από τους δίδυμους, έχει πολύ καλή αίσθηση της γεύσης. Έχει την πιο ανεπτυγμένη γευστική παλέτα αν μπορώ να το πω έτσι. Είναι αυτός που θα τον πάρεις σε εστιατόριο με αστέρι Michelin και θα εκτιμήσει κάθε μπουκιά, ενώ οι άλλοι δύο είναι πιο παραδοσιακοί, εκτιμούν πολύ περισσότερο τις μπριζόλες και τις πατάτες!

Galatia

Τα ταξίδια είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής σας; Αντλείς έμπνευση από αυτά;

Πάντα. Ό,τι μου αρέσει θα το ψάξω, θα μιλήσω με τον μάγειρα, θα ρωτήσω για τα υλικά και θα προσπαθήσω να το δημιουργήσω μετά στην κουζίνα μου.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου προορισμοί με κριτήριο την κουζίνα;

Μου αρέσει πολύ η ασιατική κουζίνα. Ιδιαίτερα η ινδική, με όλα αυτά τα κάρι και τα μπαχαρικά. Λατρεύω όμως και την ιταλική κουζίνα. Και μου αρέσει πολύ η Ιταλία όπου μπορείς να βρεις και να φας εξαιρετικό φαγητό παντού, από τα γκουρμέ εστιατόρια μέχρι το τελευταίο μικρό μαγειρείο. Σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει και στην Ελλάδα, ειδικά στα νησιά όπου βρίσκεις νόστιμα και αυθεντικά φαγητά, σχεδόν παντού.

Δέχεσαι εύκολα την κριτική;

Ναι, την κριτική που είναι επί της ουσίας και τεκμηριωμένη. Να μου πει δηλαδή κάποιος, «εδώ νομίζω θα ταίριαζε περισσότερο να βάλεις αυτό», ή «το παράκανες με το ελαιόλαδο σε εκείνο». Γι’ αυτό και λαμβάνω πολύ υπόψη τους ανθρώπους που μου στέλνουν μηνύματα στα social media. Όταν μου γράψουν «έκανα τη συνταγή σου για το τάδε κέικ αλλά δεν πήγε καλά για τον τάδε λόγο». Θα το ψάξω, θα δω τι μπορεί να πήγε λάθος και θα απαντήσω. Οι συνταγές που δημοσιεύω είναι πολύ δοκιμασμένες, άρα το να μην βγει ακριβώς, το παίρνω πολύ προσωπικά. Πρέπει να βρω το πρόβλημα!

Ποιος άνθρωπος στη ζωή σου έχει την πιο βαρύνουσα γνώμη και αποτελεί μέτρο για σένα η άποψή του;

Ο σύζυγος μου. Η κριτική του είναι πολύ ακριβής και επειδή είναι πολύ καλός γνώστης της γεύσης, έχει μεγάλη σημασία η άποψή του.

Galatia

INFO

Οι «Χρυσές Συνταγές από… σπίτι» κάνουν πρεμιέρα τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, και θα μεταδίδονται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16.35-17.35

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού

Styling: Έλλη Αργυρίδου

Μακιγιάζ:  Μαργαρίδα Σάββα (Ilona Makeup team by Inglot)

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS