GOING OUTΕκδηλώσειςΚι Από Σμύρνη…Σαλονίκη: Πρεμιέρα στις 19 Μαρτίου - Όλες οι πληροφορίες

Κι Από Σμύρνη…Σαλονίκη: Πρεμιέρα στις 19 Μαρτίου – Όλες οι πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024 στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, η Προέδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, ανακοίνωσε την έλευση στην Κύπρο του θεατρικού έργου της κυρίας Μιμής Ντενίση «Κι Από Σμύρνη…Σαλονίκη». 

Image00036

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 19 Μαρτίου 2024 και θα συνεχίσει για 10 παραστάσεις μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2024. Όλες οι παραστάσεις θα είναι στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με χορηγούς επικοινωνίας τον Φιλελεύθερο & Active 107,4.

Η πρώτη παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη», η οποία αποτέλεσε μία από τις εμβληματικότερες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου και η οποία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, αφήνει τους ήρωες του έργου σε μία βάρκα να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα. Η θεατρική παράσταση «Κι Από Σμύρνη…Σαλονίκη» παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών, όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα. Εκεί, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει η κυρία Ντενίση, που είναι και η συγγραφέας του έργου, στον πρόλογό της, «Στην Ελλάδα, από το 1922, με την καταστροφή, μέχρι το 1924 με την ανταλλαγή, ήρθαν ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες. Σκορπίστηκαν παντού.  Το μεγαλύτερο μέρος όμως, γύρω στις 600 χιλιάδες, πήγε στην Μακεδονία, εκ των οποίων 120 χιλιάδες, στην Θεσσαλονίκη. Πριν την έλευση των προσφύγων, το μεγαλύτερο μέρος, του γηγενούς πληθυσμού της Θεσσαλονίκης, ήταν Έλληνες Εβραίοι και μόνο όταν έφτασαν οι πρόσφυγες, έγιναν περισσότεροι οι Ορθόδοξοι Έλληνες. Αυτό, μου έδωσε το έναυσμα, να τοποθετήσω την πλοκή του έργου μου, στην Σαλονίκη, όπως την έλεγαν τότε».

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη. Τα καθαρά έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν για στήριξη του ανθρωπιστικού έργου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Αριθμός άδειας διενέργειας εράνου: Ν.Π.88/2023.

Image00030

Η Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηρικτές των παραστάσεων, τονίζοντας ότι, χωρίς την πολύτιμη στήριξή τους ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός δεν θα μπορούσε να προσφέρει στο κοινό της Κύπρου την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτή την πολύ υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική και πολιτιστική εκδήλωση και κατέληξε «Ελάτε να ταξιδέψουμε, στην Σαλονίκη και να ζήσουμε αυτή την καινούρια ζωή για όλες και όλους, σε μια από τις πιο ζωντανές και γεμάτη προκλήσεις, περίοδο  του 20ου αιώνα, για την Σαλονίκη».

Προπώληση εισιτηρίων

◼️Online SoldOut Tickets: http://tinyurl.com/mimidenisiredcross

◼️Σημείο πώλησης εισιτηρίων: Στα Γραφεία Διοίκησης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Λευκωσία (Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού 3, 2063 Στρόβολος).

🕘 Ωράριο: 9:00 – 15:00

-Πληρωμή μόνο με κάρτα

-Εκπτωτικά κουπόνια εξαργυρώνονται μόνο στις online αγορές μέσω της SoldOut Tickets.

📞Πληροφορίες: 22665166

Smyrni

Μιλώντας εκ μέρους της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ ο κύριος Αλέξανδρος Ντάβος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε ότι, η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκεται με συνέπεια δίπλα στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό και κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην προώθηση του ανθρωπιστικού του έργου, όπως η παράσταση «Κι Από Σμύρνη.. Σαλονίκη».

Μιλώντας εκ μέρους των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ η κυρία Νατάσα Κωνσταντινίδου Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δήλωσε ότι «Ευχαριστούμε πολύ τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό που μας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μία τόσο ξεχωριστή πρωτοβουλία, και όλους τους εθελοντές, που με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση στην αποστολή τους, καταβάλλουν προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, εφαρμόζοντας τις επτά θεμελιώδεις αρχές του οργανισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS