GOOD LIFEΔίαιτα: Τι να αποφύγετε και τι να προσθέσετε στη σαλάτα σας

Δίαιτα: Τι να αποφύγετε και τι να προσθέσετε στη σαλάτα σας

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όταν θέλουμε να προσέξουμε τη διατροφή μας είναι να καταφεύγουμε σε σαλάτες οι οποίες αντί για να μας βοηθούν να χάνουμε βάρος είναι πιο επιβαρυντικές ακόμη και από junk food.

Δείτε πιο κάτω ποια υλικά να προτιμάτε και ποια όχι για μια σαλάτα με χαμηλές θερμίδες

Τι να προσθέσετε:

Πράσινα Χορταρικά

Μια σαλάτα με βάση το μαρούλι, τα ανάμικτα χορταρικά ή το σπανάκι διαθέτει λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Λαχανικά

Ντομάτες, καρότα, μπρόκολο, πιπεριές, κολοκυθάκια κ.ά. είναι μια ιδανική επιλογή για να γεμίσετε το πιάτο σας και να γίνει η σαλάτα πιο θρεπτική, γεμάτη αντιοξειδωτικά και με πολύ λίγες θερμίδες. Προσοχή, όμως, γιατί υπάρχουν και κάποια που πρέπει να τα επιλέγετε με μέτρο, όπως το καλαμπόκι.

Φρούτα

Ισχύει το ίδιο, όπως πιο πάνω. Πλούσια, μεν, σε θρεπτικές ουσίες αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να περιορίζονται οι ποσότητες. Επιλέξτε berries, μήλο, grapefruit ή ροδάκινο. Αποφύγετε τα συσκευασμένα ή αποξηραμένα φρούτα.

Πρωτεΐνες

Αβγά, κοτόπουλο ή φασόλια αν προτιμάτε κάτι vegetarian είναι καλές προσθήκες για να εμπλουτιστεί η σαλάτα σας με πρωτεΐνη. Η πρωτεϊνη σας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα και αποφεύγετε τις κακοτοπιές όπως τσιμπήματα στο ενδιάμεσο.

Τι να αποφεύγετε:

Dressing

Αποφύγετε τα ιδιαίτερα κρεμώδη dressing και προτιμήστε τα λιγότερο παχυντικά όπως vinaigrette ή το παραδοσιακό λαδόξιδο.

Τυριά

Τα τυριά προσθέτουν πρωτεΐνη στο πιάτο σας αλλά κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα παχυντικά.  Η παραδοσιακή φέτα είναι πιο διαιτητική από άλλα full-fat τυριά ενώ και τα κατσικίσια είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Εξαιρετικές επιλογές σε σαλάτες με ξεχωριστές γεύσεις προσφέρει το gohealthyetc, το νέο fast casual εστιατόριο και all day café που άνοιξε στην Έγκωμη (απέναντι από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο).

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS