GOOD LIFEΠώς να αντιμετωπίσεις την ημικρανία όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού

Πώς να αντιμετωπίσεις την ημικρανία όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού

Οι ημικρανίες ταλαιπωρούν αρκετούς ανθρώπους που τις περισσότερες φορές οι πόνοι είναι ανυπόφοροι σε σημείο που μπορούν να σε καθηλώσουν στο σπίτι για ώρες.

Περίεργες αστραπές στην όρασή σου, ξαφνική δυσκαμψία στον λαιμό σου, μερικές φορές ξέρεις ότι θα σε πιάσει ημικρανία προτού ξεκινήσεις να πονάς πραγματικά. Ποιο είναι όμως το χειρότερο απ’ όλα; Να σε πιάνει ημικρανία όταν είσαι εκτός σπιτιού και όταν κάνεις κάτι που δεν μπορείς με τίποτα να αφήσεις. Φυσικά το ιδανικό σενάριο ήταν να πάρεις τα χάπια σου και να μπεις κάτω από το πάπλωμα σου να ηρεμήσεις.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν γίνεται γιατί δεν είσαι σπίτι. Και τι πρέπει να κάνεις τότε; Αρχικά να παραμείνεις ήρεμη, γιατί το άγχος μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Όταν λοιπόν σε πιάνει ημικρανία και είσαι εκτός να τι μπορείς να κάνεις.

Άφησε το τηλέφωνό σου

Αν και η πρώτη σκέψη σου μπορεί να είναι να στείλεις μήνυμα στην κολλητή σου για την απαραίτητη ηθική υποστήριξη, είναι καλύτερο να αποσυνδεθείς από τις ηλεκτρονικές συσκευές όταν αισθάνεσαι μια ημικρανιακή κεφαλαλγία. Μπορεί να εντείνουν τα συμπτώματά σου λόγω του φωτός που εκπέμπουν και του τρόπου που τεντώνουν τα μάτια σου για την απαιτούμενη εστίαση. Έτσι, απόφυγε να κοιτάξεις το κινητό σου αν δεν είναι τεράστια ανάγκη. Μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα στην κολλητή σου αν είναι μεγάλη ανάγκη, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαζέψεις στο feed του Instagram account σου.

Πάρε τα φάρμακά σου όσο πιο γρήγορα γίνεται

Εάν χρησιμοποιείς συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ημικρανία, έχε τα συνεχώς σε σακούλες με αεροστεγές κλείσιμο και μέσα στην τσάντα σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να τα πάρεις αμέσως με το που νιώσεις τον πόνο της ημικρανίας να σε χτυπά. «Πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ημικρανιών, ειδικά η κατηγορία των φαρμάκων που ονομάζονται τριπτάνες, λειτουργούν καλύτερα εάν ληφθούν μέσα στα πρώτα 40 λεπτά της ημικρανίας», αναφέρουν οι ειδικοί.

Πιες κάτι

Αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό. Πιες λίγο νερό με πάγο για να ενυδατώσεις και να δροσίσεις την περιοχή. Η κατανάλωση κάποιου υγρού μπορεί να βοηθήσει να μετριάσει μια ημικρανία, όπως αυτό κάνει και ο καφές. Δοκίμασε μια μικρή δόση καφεΐνης, αν μπορείτε να την αντέξεις κατά τη διάρκεια της ημικρανίας. Μπορείς να πιείς περίπου 230ml μαύρου τσαγιού ή καφέ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS