GOOD LIFEΣΠΙΤΙΤips που θα δώσουν στο μπάνιο σου μια αίσθηση πολυτέλειας

Τips που θα δώσουν στο μπάνιο σου μια αίσθηση πολυτέλειας

Γιατί να ξοδέψετε μια περιουσία για να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται πολυτελές, αφού υπάρχουν οικονομικοί τρόποι να το καταφέρετε με μικρές πινελιές πολυτέλειας; 

Με τις παρακάτω ιδέες μπορείτε να του δώσετε μια πινελιά πολυτέλειας εύκολα και οικονομικά. Δείτε πώς.

Δημιουργήστε έναν χώρο για να κάθεστε 

Σχεδόν όλα τα πολυτελή μπάνια έχουν ένα σημείο που προσφέρεται για να κάθεστε. Μπορεί να είναι ένα μικρό σκαμπό ή μια κανονική πολυθρόνα, δεν έχει όμως μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως δίνει την εντύπωση πως το μπάνιο σας είναι ακριβό. Γιατί να κάνετε πεντικιούρ στο κάθισμα της τουαλέτας όταν μπορείτε να έχετε τον δικό σας μικρό θρόνο;

Αποθήκευσε τα πράγματά σου
Η αταξία που μπορεί να επικρατήσει στο μπάνιο, ειδικά όταν δεν υπάρχουν πολλοί χώροι αποθήκευσης είναι πολλές φορές αυτό που χαλάει όλη την ατμόσφαιρα του χώρου. Σε όλους αρέσει τα πράγματά τους να είναι σε σημεία εύκολα προσεγγίσιμα. Αυτό, όμως, δεν εξασφαλίζει αρμονία στο χώρο. Αντί να βάλεις τους δίσκους ντεμακιγιάζ σε ένα γυάλινο βάζο, επίλεξε ένα όμορφο κουτί σε ουδέτερους χρωματισμούς. Βάλε τις οδοντόβουρτσες (φρόντισε να είναι μονόχρωμες) σε ένα ιδιαίτερο δοχείο και όχι μια κούπα ή ποτήρι. Θα δεις ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Δώσε βάση στο χαλάκι του μπάνιου
Ένα βρώμικο, ταλαιπωρημένο ή κακής ποιότητας χαλάκι μπάνιου αρκεί για να διαλύσει την όποια αισθητική στο χώρο. Η νέα τάση, η οποία επίσης ενδείκνυται σε μεγαλύτερα μπάνια (για λόγους υγιεινής) είναι να αντικαταστήσεις τα συνηθισμένα μονόχρωμα χαλάκια μπάνιου με ανατολίτικου ύφους χαλιά όπως Περσικά ή Τούρκικα. Θα τραβήξουν την προσοχή σε ένα κατά τα άλλα λιτό μπάνιο και θα δώσουν χαρακτήρα και προσωπικότητα στο μπάνιο σου.

Κρέμασε έναν καθρέφτη με μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια

Οι περισσότεροι καθρέφτες που κυκλοφορούν στα καταστήματα ειδών μπάνιου, είναι τουλάχιστον βαρετοί και κάποιοι τελείως παλιομοδίτικοι. Εσύ κάνε τη διαφορά και αν μπορείς βάλε έναν καθρέφτη με χαρακτήρα στο μπάνιο σου. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αρκεί για να αναβαθμίσει το αναβαθμίσει, όπως χρυσές ή μπρονζέ λεπτομέρειες, σχοινί ή ύφασμα. Ακόμα και ένα ιδιαίτερο σχήμα.

Φτιάξε ένα αντικείμενο με το μονόγραμμά σου
Γενικότερα τα initials προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας όπου και να τα συναντήσεις. Σε σχέση με το μπάνιο, επίλεξε να εντάξεις το μονόγραμμά σου στις πετσέτες μπάνιου ή χεριών ή σε ένα αποθηκευτικό κουτί.

Να έχεις μια θέση για όλα
Έχεις ακούσει τη φράση «Μια θέση για το κάθε τι και όλα θα είναι στη θέση τους»; Ε, μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή δεν υπάρχει. Κάνε μια γενική εκκαθάριση στο μπάνιο σου και βρες που ανήκει τι. Σε πολλά μπάνια π.χ. δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να κρεμαστούν οι πετσέτες. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές κρεμάστρες μπάνιου οι οποίες προσαρμόζονται στον τοίχο, χωρίς να χρειαστεί τρύπημα. Το κόστος τους χαμηλό, ο κόπος να τις τοποθετήσεις μηδαμινός, αλλά το όφελος μεγάλο.

Βάλε κάποιο μεταλλικό στοιχείο
Αν έχεις το περιθώριο και δένουν αρμονικά, βάλε στο μπάνιο σου μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία. Κατά προτίμηση πιο “ταλαιπωρημένα”, όπως χάλκινα, ορειχάλκινα ή χρυσά. Αναβαθμίζουν στη στιγμή τον χώρο. Ένα πιατάκι για το σαπούνι, ένας καθρέφτης ή μερικά αποθηκευτικά βαζάκια είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που μπορείς να υιοθετήσεις αυτό το στυλ.

Βάλε ταπετσαρία
Κάτι για τους πιο τολμηρούς και για εκείνους που θέλουν να κάνουν μια δραστική αλλαγή, έστω και με λίγο κόστος παραπάνω. Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα ανταμείβει. Δεν είναι φθηνή λύση, όπως οι μικρό-προσθήκες σε αξεσουάρ μπάνιου, αλλά μεταμορφώνει όλο τον χώρο με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις χωρίς τη βοήθεια ειδικού και δεν είναι τόσο ακριβό όσο τα πλακάκια.

Τόλμησε να επιλέξεις ένα ιδιαίτερο φωτιστικό
Ο φωτισμός σε ένα σπίτι είναι ένα δύσκολο task μιας και ενώ υπάρχει ποικιλία. Άλλες φορές δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, ενώ άλλες δεν βρίσκεις αυτό που ακριβώς είχες φανταστεί για το χώρο σου και συνήθως καταλήγεις σε συνηθισμένες, χωρίς έμπνευση, επιλογές. Κάνε τη διαφορά -αφού πρώτα κάνεις μια έρευνα αγοράς- και επίλεξε ένα φωτιστικό που να ταιριάζει με την όλη διακόσμηση και να προσθέτει χαρακτήρα στο μπάνιο σου. Φρόντισε, ταυτόχρονα να είναι μη αναμενόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS