GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙ10 tips για να έχετε ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι

10 tips για να έχετε ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι

Σίγουρα όλοι θέλουμε να έχουμε ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι, ειδικότερα εάν  μιλάμε για μακρινούς προορισμούς. Γιατί μπορεί να είναι συναρπαστικά τα ταξίδια, ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και φορές που είναι κουραστικά. 

Πιο κάτω, θα βρείτε μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν το ταξίδι σας πιο απολαυστικό!

1.Πάρτε μαζί σας μερικά σνακ 

Το έντονο αίσθημα πείνας εν ώρα πτήσης έχει δύο αποτελέσματα: Είτε να αγοράζετε κάποια από τα πανάκριβα σνακ που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρίες ή απλώς να περιμένετε καρτερικά πότε θα σερβιριστεί το επόμενο γεύμα- αν σερβίρουν γεύμα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε από πριν μαζί σας διάφορα σνακ, όπως αμύγδαλα, τυρί, γιαούρτι ή μπάρες δημητριακών.

2.Όχι υπερβολικές ποσότητες

Σύμφωνα με το Web MD, η χώνεψη στον αέρα είναι πιο δύσκολη, οπότε παρόλο που ενδείκνυται το φαγητό, οι υπερβολικές ποσόστητες καλύτερα να αποφεύγονται. Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει η πτήση, τόσο περισσότερο συνίσταται να τρώμε πριν την επιβίβαση και πάνω στο αεροπλάνο να καταναλώνουμε μόνο σνακ. Σε περίπτωση που επιλέξετε να γευματίσετε στην πτήση, προτιμείστε ζεστά πιάτα αντί για κρύα, καθώς είναι πιο ευκολοχώνευτα.

3.Φροντίστε να είστε ενυδατωμένοι

Παρόλο που δεν υπάρχει μαγική συνταγή στο πόσο νερό πρέπει να καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, οι ειδικοί υγείας συνιστούν να είναι σε κάθε περίπτωση περισσότερο από όσο συνηθίζουμε και να το κάνουμε σε ολόκληρο το ταξίδι, όχι μόνο όταν διψάμε.

4.Αποφύγετε τον καφέ

Η καφεΐνη μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο, να σας αφυδατώσει και να σας δημιουργήσει εκνευρισμό.

5. Όχι πολύ αλκοόλ

Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία όσων πέφτουν για ύπνο μετά από ένα μόλις ποτήρι κρασί, τότε καλύτερα να αποφύγετε το αλκοόλ αφού λειτουργεί προσωρινά ως «καταπραϋντικό» αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει μεγάλη υπερένταση. Η υπερβολική δε κατανάλωση αλκοόλ έχει ως αποτέλεσμα αρχικά να ζαβλακωθείτε και τελικά να καταλήξετε με το χειρότερο jet lag που έχετε φανταστεί ποτέ.

6.Άνετα ρούχα

Αν οι φόρμες δεν περιλαμβάνονται στη λίστα ρούχων που έχετε μαζί, προτιμήστε σε κάθε περίπτωση άνετα και φαρδιά ρούχα για την πτήση, με μακριά μπατζάκια.

7.Πολλές “στρώσεις” ρούχων

Οι μακράς διάρκειας πτήσεις μπορεί να έχουν διάφορα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, πηγαίνοντας συνεχώς από τη ζέστη στο κρύο και τούμπαλιν. Προκειμένου να διατηρείτε το σώμα σας σε κανονική θερμοκρασία, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φοράτε πολλές «στρώσεις» ρούχων. Για παράδειγμα, μην φοράτε μόνο ένα T-shirt κι έχετε μαζί ένα βαρύ μπουφάν, αλλά φορέστε το T-shirt μαζί με ένα ελαφρύ πουλόβερ ή φούτερ και αν χρειαστεί πάρτε μαζί το μπουφάν.

8.Κασκόλ – κουβέρτα

Ένα κασκόλ ή φουλάρι μπορεί να φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς εκτός από αξεσουάρ, μπορεί να λειτουργήσει και ως κουβέρτα, ακόμη και στήριγμα για τη μέση.

9.Να έχετε μαζί σας ακουστικά

Λένε πως το συνεχές βουητό από τις μηχανές του αεροπλάνου προκαλεί έντονο στρες, οπότε ένα ζευγάρι ακουστικά ή ωτασπίδες όχι μόνο θα απομονώσουν αυτόν τον θόρυβο, αλλά ενδεχομένως θα σας βοηθήσουν και να κοιμηθείτε πιο εύκολα, αφήνοντας απ’ έξω τη φασαρία από επιβάτες που συζητούν μέχρι μωρά που κλαίνε.

10.Θέση δίπλα στο φτερό

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως οι θέσεις δίπλα στα φτερά του αεροσκάφους έχουν λιγότερες αναταράξεις καθώς είναι πιο κοντά στο κέντρο ισορροπίας του αεροπλάνου.

Καλό σας ταξίδι!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS