GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙ25 λόγοι για να επισκεφθείς την Αθήνα

25 λόγοι για να επισκεφθείς την Αθήνα

Ιστορική, εκρηκτική, πολυπολιτισμική, μυστικιστική, χαρισματική, ανήσυχη, κλασάτη, μα πάνω από όλα, ζωντανή! Σας παραθέτουμε 25 λόγους για τους οποίους γουστάρουμε τρελά την πόλη αυτή.

Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή… κάθε μέρα είναι η ίδια, αλλά όχι με την πληκτική έννοια. Όποια μέρα και να κυκλοφορήσετε στους δρόμους, η πόλη σφύζει από ζωή!

Για τον καφέ. Ας το παραδεκτούμε: οι Έλληνες έχουν αναγάγει τον καφέ σε επιστήμη και εμείς την μελετούμε με ευλάβεια.

Ακόμα και αν δεν είστε από τους τύπους που θα σας ενδιέφερε η επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, με την ποικιλία που υπάρχει στην Αθήνα, μάλλον θα το τολμήσετε. Από το Μουσείο της Ακρόπολης – δεν έχω λόγια – μέχρι το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και πληθώρα άλλων, σε κάθε γωνία της πόλης.

Snf 4619

Για να βιώσετε μια από τις ομορφότερες βόλτες της ζωής σας. Ξεκινάμε από την πλατεία Μοναστηρακίου, χανόμαστε στα γραφικά πολύχρωμα δρομάκια, γεμάτα μικρά μαγαζάκια με κάθε λογής πραμάτεια, ανηφορίζουμε στο ονειρεμένο Θησείο, συνεχίζουμε στην Αποστόλου Παύλου και καταλήγουμε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όσες φορές και να κάνετε τον περίπατο αυτό, πάντα θα σας καταπλήσσει.

Από cocktail bars, live κάθε μορφής, παρακμιακές ροκ μπιραρίες, underground σκηνή, ρεμπέτικα, δεν υπάρχει είδος διασκέδασης που να μην το προσφέρει η πόλη. Τα μπουζούκια πρέπει απαραίτητα να προστεθούν στο bucket list του καθενός, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων. Εμπειρία ζωής.

Odeon Of Herodes Atticus Athens

Οι καλλιτέχνες δε, που την επισκέπτονται για συναυλίες και για να συμμετάσχουν στα ετήσια φεστιβάλ, δεν λέγονται και τυχαίοι. Beyoncé, Lana Del Rey, Lenny Kravitz, Enrique Iglesias μας έχουν μαγέψει με τις φανταστικές τους εμφανίσεις.

Η ποιότητα των θεατρικών παραστάσεων, χειμώνα καλοκαίρι, μπορεί να ικανοποιήσει και τα πιο εξεζητημένα γούστα, με κορυφαίο το Φεστιβάλ της Επιδαύρου, στο πιο μαγευτικό σκηνικό.

Θεέ μου, η αγορά. Ο παράδεισος του καλού παπουτσιού – κορίτσια, με νιώθετε ε; – εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά βαμβακερά ενδύματα, high street brands στην Ερμού και luxury shopping στο Κολωνάκι. Vintage στα Εξάρχεια, πού αλλού;

Athens 2

Γαστρονομικές εμπειρίες μεγατόνων. Εστιατόρια με αστέρια Michelin, απάχικα, παραδοσιακά, τόσο ποιοτικά, τόσο σικ. Ακόμα και η τυρόπιτα που θα φάτε το πρωί, αποτελεί απόδειξη ότι η ελληνική κουζίνα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο.

Λατρεύουμε τα roof bars της πόλης, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα τελευταία χρόνια, με θέα, τι άλλο, εκείνο το κτήριο με τους κίονες στο λόφο…

Το γεγονός ότι σε όποια συνοικία και αν βρεθείτε, θα βρεις φαγητό, ποτό, ψιλικατζίδικα, κόσμο, αγορά, μανάβικα, ζωή!

Αναφιώτικα. «Γιασεμί». Παπακαλιάτης. Enough said.

Anagiotika

Είμαι ερωτευμένη με την Πλάκα. Και τον Βρεττό. Τον 110 ετών «Βρεττό» στην Πλάκα, με τα πολύχρωμα μπουκάλια, για κρασί και λικέρ.

Όποια περίοδο και να διαλέξετε να την επισκεφθείτε, η κάθε εποχή έχει τη χάρη της, με μέσο όρο ηλιοφάνειας περίπου 200 μέρες τον χρόνο.

Μπορείτε να πάρετε ταξί και να μην πτωχεύσετε. Γενικά, μιλώντας για Ευρώπη, συγκριτικά με άλλες πρωτεύουσες, είναι σχετικά φθηνή.

Εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα συνεχώς. Ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, χορού, κάθε μορφής τέχνης. Μιλάμε, εξάλλου, για το λίκνο του πολιτισμού.

Ziller 2

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι πραγματικά όμορφοι, από τους ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο. Να θυμάστε – «Anyone who keeps the ability to see beauty, never grows old» – Κάφκα.

Τα boutique ξενοδοχεία, στα μεγαλοπρεπή διατηρητέα αρχοντικά, στα στενοσόκακα της Μητροπόλεως.

Υπαίθριες αγορές για ζαρζαβατικά, αντίκες, κρέατα, παλιά βιβλία, περιοδικά, δίσκους, πορσελάνες, χαϊμαλιά, πραγματικά, ό,τι φανταστείτε!

Ziller

Μέχρι πρότινος, αγνοούσα την ύπαρξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας, Βάρκιζα, Λαγονήσι, Σούνιο, Γλυφάδα, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο.

Καμάρι της Αθήνας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκτός από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, θα περιπλανηθείτε στο πάρκο, έκτασης 210 στρεμμάτων.

Το  αυγουστιάτικο φεγγάρι από τον Λυκαβηττό. Μαγεία.

Rooftop Bar Athens

Για την απίστευτη ενέργεια στα κατάμεστα γήπεδα καλαθόσφαιρας. Οι Έλληνες ξέρουν από μπάσκετ.

Το μουσικό καφενείο «Τρυποκάρυδος» στην Καλλιθέα, για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει και την μπάντα «GAD», τη μουσική της οποίας πρέπει να ανακαλύψετε επειγόντως.

Και κλείνοντας, για το «χαλαρά». Από τις πιο φιλοσοφημένες κουβέντες που έχω ακούσει ποτέ.

Νατάσσα Γεωργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS