GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙ3 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη

3 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη

Οι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη είναι αμέτρητοι και μπορείς επιλέξεις τον καλύτερο για να περάσεις μερικές αξέχαστες μέρες.Αν, λοιπόν, ψάχνεις τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για διακοπές, ρίξε μια ματιά σε 3 μέρη που σου προτείνουμε.

1. Χάλστατ, Αυστρία
Μερικά μέρη είναι πολύ πιο όμορφα το χειμώνα, από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Ένα τέτοιο είναι και η πανέμορφη πόλη Χάλστατ. Περιτριγυρίζεται από μια λίμνη, είναι πολύ κοντά στις Άλπεις και με το χιόνι μεταμορφώνεται. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι ο συνδυασμός του μαγευτικού τοπίου και τα παραδοσιακά σπιτάκια.Δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο να την περπατήσεις, αλλά μην ξεχνάς να σταματάς πού και πού για να θαυμάσεις τη θέα. Η πόλη είναι γεμάτη με μικρά, στενά δρομάκια, ξύλινα σπίτια και εστιατόρια.

2. Πράγα, Τσεχία
Τι να πει κανείς για την Πράγα! Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς της Ευρώπης. Η παλιά πόλη σφύζει από τουρίστες, ενώ το κρύο δεν σταματά κανέναν από μια επίσκεψη στο κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Η μοναδική αρχιτεκτονική της φαντάζει πιο επιβλητική όταν είναι καλυμμένη με χιόνι.

Και φυσικά μην ξεχνάς ότι οι Τσέχοι φημίζονται για την αγάπη τους για την μπύρα. Δοκίμασε όσες περισσότερες τοπικές μπύρες μπορείς στα άπειρα μπαρ που υπάρχουν. Αν τώρα θέλεις να ζεσταθείς, πήγαινε σε ένα από τα πολλά σπα μπύρας και κυριολεκτικά θα κολυμπήσεις στη μπύρα.Αν τύχει να είσαι στην Πράγα τα Χριστούγεννα, μην χάσεις την εκπληκτική χριστουγεννιάτικη αγορά που θα δοκιμάσεις εποχιακά ποτά και θα γευθείς διαφορετικά εδέσματα.

3. Ταλίν, Εσθονία
Σίγουρα, οι μεγάλες πρωτεύουσες είναι ένας συνηθισμένος προορισμός για διακοπές, γιατί όμως να μην δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό; Για παράδειγμα το Ταλίν της Εσθονίας.Αν ταξιδέψεις στην βαλτική πρωτεύουσα το χειμώνα, θα μαγευτείς από την παλιά πόλη και το ιστορικό κέντρο που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, η πόλη γεμίζει με φωτάκια και στο κέντρο θα βρεις ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορείς να κάνεις πατινάζ στον πάγο αλλά να ξέρεις ότι οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές. Και επειδή έξω θα κάνει κρύο, εσύ μπορείς να περάσεις μερικές ώρες σε κάποια σάουνα ή σε ένα από τα πολλά σπα. Ή απλά χώσου σε ένα από τα πολλά καφέ και παρακολούθησε το χιόνι να πέφτει έξω από το παράθυρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS