GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙ4 τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια ενός...

4 τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού

Όταν ταξιδεύεις είναι αλήθεια πως η όρεξή σου ανοίγει επικίνδυνα και συνεχώς κάνεις στάσεις για να φας κάτι. Αν από την άλλη δεν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο και οι στάσεις δεν είναι εφικτές, συνηθίζεις να παίρνεις μαζί σου τρόφιμα προς κατανάλωση, τότε πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό θα ήταν να τις αποφεύγεις όταν ταξιδεύεις.

Ένα σνακ σίγουρα το χρειάζεσαι, αρκεί να είναι όμως κάτι καλό και υγιεινό, που δεν θα σου προκαλέσει δυσφορία στο ταξίδι. Σκοπός είναι να φτάσεις στον προορισμό σου και να μην είσαι πρησμένη, φουσκωμένη ή σε κακή ψυχολογική κατάσταση επειδή έφαγες πολλά πράγματα που εν τέλει καθόλου δεν σε χόρτασαν.

Στο slideshow παρακάτω θα δεις 4 τροφές που καλό θα ήταν να τις αποφεύγεις σε ένα ταξίδι.

Αλκοόλ: Μας συγχωρείς που σου μεταφέρουμε κακά νέα, όμως την επόμενη φορά σε πτήση σου που θα θες να πιείς ένα ποτήρι σαμπάνια ή κρασί καλύτερα να το σκεφτείς ξανά. Μία πτήση από μόνη της σου προκαλεί αρκετή αφυδάτωση, οπότε σίγουρα το τελευταίο που θες είναι extra αφυδάτωση από το αλκοόλ. Καλύτερα να πιείς λίγο νερό που ο οργανισμός σου το χρειάζεται περισσότερο.

Τσίχλα: Όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο το μάσημα τσίχλας μπορεί να βοηθήσει τα αυτιά σου λόγω αλλαγής πίεσης, όμως μετά καλό θα ήταν να την πετάξεις, εάν θες να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην πέψη σου (ειδικά αν είναι χωρίς ζάχαρη). Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Alpert τα τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται στις τσίχλες και τα ζαχαρωτά, μπορούν να προκαλέσουν στομαχόπονους, πρήξιμο ή ακόμη χειρότερα διάρροια. Και αυτό δεν το θες σίγουρα.

Καφές: Ο καφές είναι το ιδανικό ρόφημα που έχουν μαζί όλοι όσοι ταξιδεύουν, όμως δεν είναι και ότι καλύτερο καθώς η καφεΐνη θα σου δημιουργήσει εκνευρισμό, ενώ μπορεί να δράσει και ως διουρητικό, που αυτομάτως θα οδηγήσει σε αφυδάτωση.

Αποξηραμένα φρούτα: Τα συσκευασμένα αποξηραμένα φρούτα όπως τα chips μπανάνας και οι φέτες μήλου θεωρητικά ακούγονται πολύ καλά και υγιεινά, όμως αν δεις λίγο καλύτερα τις διατροφικές αξίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας θα καταλάβεις. Η διαιτολόγος Brooke Alpert αναφέρει: «Όχι μόνο περιέχουν πολλή ζάχαρη, αλλά μπορούν να σου προκαλέσουν και δυσφορία στο στομάχι λόγω των πολλών φυτικών ινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS