GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙ5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πολύ πριν μπεις στο αεροπλάνο 

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πολύ πριν μπεις στο αεροπλάνο 

Μαζέψαμε 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις για ένα ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς απρόοπτα. Εσύ γνωρίζεις ποια πράγματα πρέπει να κάνεις πολύ πριν μπεις στο αεροπλάνο ή θα τρέχεις τελευταία στιγμή να μάθεις; 

Αρχικά οργνώνεις το ταξίδι σου. Μετά την επιλογή του προορισμού και τη κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων και δωματίου, σειρά παίρνουν οι ετοιμασίες.

Πιο κάτω διάβασε 5 σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις από νωρίς για να πάνε όλα καλά:

1.Έλεγξε και ανανέωσε το διαβατήριο ή τη βίζα

Πριν βιαστείς να θεωρήσεις πως είσαι έτοιμος από όλα τα έγγραφα, τσέκαρε και πάλι το διαβατήριό σου. Θα πρέπει να είναι σε ισχύ τουλάχιστον για ένα εξάμηνο μετά το ταξίδι σου, ειδάλλως θα πρέπει να το ανανεώσεις και άμεσα. Σε περίπτωση που ταξιδεύεις σε πιο μακρινά μέρη, έλεγχε τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την περιοχή για να δεις εάν χρειάζεται να βγάλεις βίζα για να ταξιδέψεις. Είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, οπότε φρόντισε να το ψάξεις από νωρίς.

2.Πες το ναι στην περιαγωγή δεδομένων του τηλεφώνου σου

Εάν θέλεις να επικοινωνείς με τον έξω κόσμο χωρίς να σου κοστίσει μαι περιουσία, επικοινώνησε με τον τηλεφωνικό σου πάροχο και ενεργοποίησε την περιαγωγή δεδομένων στο κινητό σου. Κάθε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πλέον διαθέτει ξεχωριστά πακέτα για διεθνή δίκτυα.

3. Μάθε χρήσιμες φράσεις στην τοπική γλώσσα
Μπορεί να σου θυμίζει ταινία των 80’s , όμως είναι πολύ πιο χρήσιμο από όσο φαίνεται. Είτε μιλούν αγγλικά στη χώρα που θα επισκεφτείς, είτε όχι, καλό είναι να γνωρίζεις μερικές φράσεις που θα σου φανούν χρήσιμες. Όπως εκείνες στο αεροδρόμιο, στις στάσεις συγκοινωνίας αλλά και στα τρόφιμα σε περίπτωση αλλεργίας. Ένα ηλεκτρονικό λεξικό σίγουρα θα σου λύσει τα χέρια.

4. Μη φύγεις χωρίς να ελέγξεις τον καιρό

Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τις καιρικές προγνώσεις για τον προορισμό, που θα επισκεφτείς, ώστε να οργανώσεις κατάλληλα τόσο τη βαλίτσα σου, όσο και τις δραστηριότητές σου εκεί.

5. Βγάλε πρόγραμμα για την πρώτη ημέρα

Είτε είσαι του προγράμματος, είτε πιο ελεύθερο πνεύμα, καλό θα ήταν την πρώτη ημέρα να την οργανώσεις από νωρίς. Μελέτησε τον χάρτη της περιοχής και βρες τα κοντινά αξιοθέατα που θα ήθελες να δεις άμεσα, καθώς σημείωσε και δύο – τρία καταστήματα με καλές κριτικές για το πρώτο σου γεύμα εκεί. Κερδίζεις έτσι χρόνο και περνάς καλά από την πρώτη ημέρα!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS