GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΕξερευνούμε την Πάφο με ποδήλατο

Εξερευνούμε την Πάφο με ποδήλατο

Διαδρομή Πάφος – Άγιος Γεώργιος, Πέγεια – Λάρα – Λουτρά της Αφροδίτης

Η διαδρομή εξερευνά τη δυτική ακτή του νησιού. Ξεκινώντας από το Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου και περνώντας μέσα από τους «Τάφους των Βασιλέων», δύο από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, φτάνετε μετά από περίπου 15 χλμ., στην είσοδο της χερσονήσου του Ακάμα. Στο δρόμο προς τα εκεί, μπορείτε να κάνετε μια μικρή παράκαμψη προς τα Θαλάσσια Σπήλαια της Πέγειας, μια παραθαλάσσια περιοχή εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Όταν φτάσετε στον Ακάμα, όχι πολύ μακριά από την είσοδό του, μπορείτε να βρείτε ένα μονοπάτι που οδηγεί μέσα από το υπέροχο φαράγγι του Άβακα. Αξίζει τον κόπο να αφήσετε το ποδήλατό σας για λίγο εκεί (θα χρειαστεί να έχετε μια κλειδαριά μαζί σας) και να περπατήσετε το μονοπάτι. Τα εντυπωσιακά γεωλογικά χαρακτηριστικά και η φυσική ομορφιά του φαραγγιού αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη!

Lara

Συνεχίζοντας τη βόλτα σας στη διαδρομή, θα περάσετε από την παραλία Λάρα, όπου φωλιάζουν οι χελώνες caretta caretta. Οι χελώνες σκάβουν φωλιές στην απαλή χρυσή άμμο όπου γεννούν τα αυγά τους και αν είστε τυχεροί, ίσως μπορέσετε να δείτε τις νεογέννητες χελώνες.

Main 17 Map Sm

Η διαδρομή συνεχίζει κατά μήκος της ακτής για αρκετά χιλιόμετρα πριν ανέβει στη χερσόνησο. Φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα της γαλάζιας Μεσογείου που απλώνεται και στις δύο πλευρές της χερσονήσου του Ακάμα. Κατηφορίζοντας, θα φτάσετε στην περιοχή ‘Fontana Amosora’ όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα, καθαρά νερά της ‘Blue Lagoon’, μιας από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Main 17 Profile

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, θα φτάσετε στο τέλος της διαδρομής μια πηγή γλυκού νερού που ονομάζεται Λουτρά της Αφροδίτης, όπου, σύμφωνα με το μύθο, έκανε τα μπάνια της η θεά της αγάπης και της ομορφιάς.

Για να κατεβάσετε τη διαδρομή σε μορφή gpx κάντε κλικ εδώ

Πηγή: https://www.visitcyprus.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS