GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙSolo travelling: Έξι μαγευτικοί προορισμοί στην Ευρώπη

Solo travelling: Έξι μαγευτικοί προορισμοί στην Ευρώπη

Σκεφτήκατε ποτέ πόσο ωραίο θα ήταν ένα solo ταξίδι; Η αλήθεια το να ταξιδεύει κάποιος μόνος του, μπορεί να γίνει το πιο διασκεδαστικό είδος ταξιδιού, ωστόσο είναι κάτι που πρέπει σωστά. Επίσης πολλοί είναι που επιλέγουν αυτά τα ταξίδια και θα λέγαμε ότι είναι αρκετά τολμηροί. 

Ένα τέτοιο ταξίδι χωρίς αμφιβολία θα είναι εμπειρία ζωής. Ταξιδεύοντας σε χώρες με πλούσια κουλτούρα, αξιοθέατα και όμορφα τοπία θα είναι για σας μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία.

Μάλιστα Οι έμπειροι “solo travellers” υποστηρίζουν πως όλοι μας πρέπει να το δοκιμάσουμε έστω μία φορά. Έτσι, αν κι εσείς σκέφτεστε να ταξιδέψετε μόνοι αλλά δεν ξέρετε που να πάτε, σας έχουμε 6 υπέροχες προτάσεις.

1. Ισλανδία

Αρχικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι  η Ισλανδία είναι η τρίτη χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους σε όλο τον κόσμο. Θα μπορούσες να μην επισκεφτείς αυτό το διαμαντάκι του κόσμου;
Είναι η χώρα που γυρίστηκαν σκηνές από το game of thrones αλλά και πολλών άλλων ταινιών λόγω της ξεχωριστής της ομορφιάς. Θα καταλάβετε τον λόγο που οι περισσότεροι συγγραφείς κατάγονται από αυτό τον μαγευτικό τόπο. Η Ισλανδία είναι η χώρα του Βόρειου Σέλας,των λιμνών και των φιόρδ, των κατακόκκινων βουνών και των μαγευτικών καταρρακτών.

Θα μπορείτε να πάτε για παρατήρηση φαλαινών, στα πιο διάσημα γεωθερμικά ιαματικά λουτρά στο Blue Lagoon ή τα βόρεια φώτα (Aurora Borealis). Ακόμη, ο πιο διάσημος προορισμός είναι το Εθνικό Πάρκο Landmannalaugar, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή ιππασία και να μείνετε στο καταφύγιο Landmannalaugar Hut. Κατεβείτε προς τα νότια της χώρας όπου το εθνικό πάρκο Vatnajökull είναι η γη των παγετώνων και των σπηλαίων. Αν θέλετε να βουτήξετε σε ένα “ζωντανό ηφαίστειο”, θα πάτε στη βόρεια περιοχή του εθνικού πάρκου Vatnajökull για τη γεωθερμική πισίνα στο όρος Dyngjufjöll. Μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία θα σας προσφέρουν τα παραδοσιακά πιάτα της ( Whale, Puffin, Hakarl, Skyrl), τα ποτά (Brennivin) ή και τα γλυκά της ( Prins Polo).

Islandia

2.Σλοβενία
Είναι ένας προορισμός που θα σας ταξιδέψει πιο μακριά από ότι φαντάζεστε. Είναι μια νεανική, όμορφη και φιλόξενη χώρα που καλύπτει όλα τα γούστα. Προσφέρει μια ποικιλία τοπίων σε μια μικρή έκταση που δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεστε σε παραμύθι. Την εντύπωση κλέβουν τα κάστρα της που πολλά από αυτά έγιναν μουσεία ή και ξενοδοχεία. Φιλοξενεί το πιο φτηνό χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης (Kranjska Gora ) και τις πιο όμορφες λίμνες (Μπλέντ, Πλίτβιτσε). Αν λατρεύετε τον αθλητισμό, θα πρέπει να ανακαλύψετε τις Ιουλιανές Άλπεις (Εθνικό Πάρκο Triglav) και να κάνετε σκι, πεζοπορία ή να θαυμάσετε τους καταρράκτες της.  H πόλη Piran, είναι διάσημη και για την fusion κουζίνα της ενώ για τους οινόφιλους η πόλη Maribor καυχιέται για το κρασί της. Το Old Vine House αποτελεί την κύρια ατραξιόν της πόλης, ως ο παλιότερος αμπελώνας του κόσμου (μεγαλύτερος των 400 χρόνων). Οι φιλότεχνοι και όσοι λατρεύουν την ιστορία, δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να πάνε στη Skofja Loka για τις θεατρικές παραστάσεις της και το μοναστήρι των Καπουτσίνων.

Η Σλοβενία είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον έθνη, ενώ εσείς ειδικά που προτιμάτε τα solo ταξίδια να είστε σίγουροι ότι θα γνωρίσετε φιλόξενους, ανοιχτόμυαλους και συγκρατημένα προοδευτικούς ανθρώπους που δεν τσακώνονται συχνά ενώ τους αρέσει να μασκαρεύονται σε κάθε ευκαιρία. Θα σας υπενθυμίζουν συχνά ότι η αγάπη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους . Αυτό βέβαια το βρίσκουμε ακόμη και στο όνομα της χώρας: «S-LOVE-NIA» !!!!!

3. Γαλλία
Πως θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα μας η πόλη του Φωτός και του ρομαντισμού; Η Γαλλία αν και ακριβός θα έλεγα προορισμός, αξίζει να τον επισκεφτείτε. Σήμα κατατεθέν της Γαλλίας είναι φυσικά ο πύργος του Άιφελ. Φαίνεται από οποιοδήποτε σημείο του Παρισιού. Ανεβείτε στον πρώτο όροφο και περπατήστε στο γυάλινο πάτωμα σε ύψος 57 μέτρων από το έδαφος. Από τα σημαντικότερα στολίδια, είναι το μουσείο του Λούβρου. Χαρακτηριστική είναι η πυραμίδα από γυαλί που βρίσκεται στην αυλή του Ναπολέοντα (Cour Napoléon) ενώ θα θαυμάσετε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης και το χαμόγελο της Τζοκόντα του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Θα κάνετε βόλτες στο Σηκουάνα, στους κήπους και τις πλατείες του Παρισιού και θα ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις της μόδας. Επισκεφτείτε τα παριζιάνικα Bistro και δοκιμάστε κάτι από τη διάσημη γαλλική κουζίνα. Βέβαια, εάν επιλέξετε τη Γαλλία για το solo ταξίδι σας και δεν γνωρίζετε Γαλλικά, θα δυσκολευτείτε λίγο γιατί μιλούν αποκλειστικά γαλλικά σχεδόν παντού.

4.Αυστρία

Ένα ταξίδι στη χώρα του Μότσαρτ, του Φρόιντ και του Γκούσταβ Κλιμτ επιβάλλεται για κάθε ταξιδιώτη που σέβεται τον εαυτό του. Η Αυστρία διαθέτει πλούσια ιστορία, πανέμορφα μέρη, ξεχωριστές παραδόσεις και προσφέρει τη δυνατότητα για μοναδικές δραστηριότητες και έχει τουρισμό όλο τον χρόνο. Τον χειμώνα πηγαίνουν όσοι λατρεύουν τα χειμερινά σπορ (Seefeld, St Anton am Arlberg). Την άνοιξη ή το καλοκαίρι πηγαίνουν όσοι θέλουν να θαυμάσουν το μαγευτικό τοπίο των Άνδεων, να κάνουν πεζοπορία ή να θαυμάσουν άλλα αξιοθέατα.

Όποτε και να πάτε, μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Αβαείο Melk, τη κρατική όπερα της Βιέννης, το κάστρο του Salzburg και το παλάτι Hofburg. Επίσης, το Παλάτι Schönbrunn είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Βιέννης. Το πάρκο του παλατιού, προσφέρει πολλά αξιοθέατα όπως ο Μυστικός Κήπος.

5. Ισπανία 

Η Ισπανία τα έχει όλα. Από κουλτούρα, πολιτισμό, μνημεία, μουσεία, τέχνη και κτίρια- θαύματα μέχρι νησιά, τεράστια πάρκα, βραδινή ζωή και ατίθαση φύση στην οροσειρά των Πυρηναίων. Το φαγητό της είναι υπέροχο (Gazpacho,τορτίγια, Albondigas tapas) και τα κρασιά της ξακουστά σε όλο τον κόσμο (Txacoli, Sangria,Tempranillo,Mencía). Όλα αυτά, σε συνδυασμό με αλέγρο lifestyle της, την κάνει έναν από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Μεγάλο πλεονέκτημα για εσάς που επιλέγετε τα solo ταξίδια είναι πως οι Ισπανοί είναι ένας φιλόξενος λαός, αυθόρμητος και πολύ πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, ειδικά αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα.

6. Ελλάδα

Αν και την άφησα τελευταία, σίγουρα είναι πρώτη στις καρδιές μας. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, προσελκύοντας εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο. Εκτός από τα νησιά που κάθε χρόνο ασφυκτιούν από τουρίστες, η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός και τον χειμώνα. Σίγουρα οι προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι και από τα καλύτερα χιονισμένα θέρετρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου οι υπέροχες εμπειρίες δεν τελειώνουν ποτέ. Πάντα θα υπάρχει κάτι περισσότερο που θέλετε να εξερευνήσετε, να δοκιμάσετε, να αισθανθείτε ή να γευτείτε. Η πολιτιστική κληρονομιά της είναι μεγάλη, το κλίμα είναι ισορροπημένο ώστε να μπορεί να απολαύσει κανείς τη κάθε εποχή. Η πρόσβαση στη χώρα είναι εύκολη από όπου και να έρθει κανείς ενώ η κουζίνα της είναι ονομαστή γιατί στηρίζεται κυρίως σε φρέσκα προϊόντα. Οι λόγοι να επισκεφτείς την Ελλάδα είναι πολλοί. Εσύ απλά επέλεξε τον προορισμό και…ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα.

Όποιο προορισμό και να επιλέξετε για να ταξιδέψετε μόνοι, το σίγουρο είναι πως θα περάσετε πολύ όμορφα. Άλλωστε, στα ταξίδια δεν ζητάμε το κάτι διαφορετικό;

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS