ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΑφήνουμε τις παραλίες και πάμε… για λουτρά

Αφήνουμε τις παραλίες και πάμε… για λουτρά

Με το τέλος του καλοκαιριού -και των μπάνιων στη θάλασσα κατ’ επέκταση για τους περισσότερους- τι καλύτερο από ένα ταξιδάκι στα λουτρά της Ελλάδας!

Η Ελλάδα έχει 70 ιαματικές πηγές που δέχονται επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να βουτήξουν στα ζεστά και ιαματικά νερά τους για να αναζωογονηθούν. Δεν είναι λίγοι όσοι επισκέπτονται όλο τον χρόνο τις ιαματικές πηγές που προσφέρουν ξεκούραση, χαλάρωση και προπαντώς υγεία.Τα ιαματικά λουτρά διαθέτουν ισχυρή θεραπευτική δράση σε διάφορες παθήσεις ακριβώς επειδή τα νερά τους πηγάζουν μέσα από πετρώματα και στη διαδρομή τους μέχρι την πηγή αποκτούν μεταλλικά συστατικά.

Iamatika Geniki1

Αυτά έχουν την ικανότητα να ανακουφίσουν αλλά και να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις, από αναπνευστικά προβλήματα και πόνους στα οστά μέχρι δερματικές παθήσεις. Πέρα από αυτά όμως μια εκδρομή στις ιαματικές πηγές της χώρας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και του φυσικού κάλλους των περιοχών όπου βρίσκονται. Και φυσικά μπορείτε να δείτε εδώ τον χάρτη με όλες τις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας.

5+1 ιαματικές πηγές για λουτρά 

Καμένα Βούρλα
Αρκετά κοντά στην Αθήνα, μόλις 175 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, τα ιαματικά λουτρά στα Καμένα Βούρλα έχουν θερμοκρασία νερού 35-36 βαθμούς, ενώ το νερό, που αναβλύζει στους πρόποδες του βουνού Κνημίς, περιέχει άλατα και ραδόνιο, θεραπεύοντας ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, όπως αρθροπάθειες, ισχιαλγίες, γυναικολογικές παθήσεις, αγγειακά προβλήματα κ.ά.

Iamatikakammena

Αιδηψός
Από τα πλέον διάσημα λουτρά της χώρας, συγκεντρώνει όλο τον χρόνο πλήθος κόσμου, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, μόλις 150 χιλιόμετρα. Σε αυτό το βορειοδυτικό μέρος της Χαλκίδας στην Εύβοια θα βρείτε μια άρτια οργανωμένη λουτροθεραπεία, με ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια που λειτουργούν εντός ή εκτός ξενοδοχείων, αλλά και τη δημοτική πλαζ για να συνδυάσετε λουτροθεραπεία και θαλασσινό νερό. Η θερμοκρασία των νερών φτάνει μέχρι και τους 86 βαθμούς Κελσίου. Ένα λουτρό εδώ ανακουφίζει από πόνους στις αρθρώσεις, ρευματοπάθειες, δισκοπάθειες, οσφυαλγίες κ.λπ. Μάλιστα μπορείτε να κάνετε και κράτηση στο περίφημο Θέρμαι Σύλλα Spa & Wellness Hotel, που το περιοδικό Conde Nast Traveler το κατατάσσει στα 10 καλύτερα Thermal Spa στον κόσμο.

Iamatika Aidipsos Kontino

Υπάτη
Στους πρόποδες της Οίτης, 237 χιλιόμετρα από την Αθήνα, θα συναντήσετε το όμορφο χωριό Λουτρά Υπάτης, οι ιαματικές πηγές του οποίου είναι γνωστές από τον 4ο αιώνα π.Χ. Τα συνηθέστερα στερεά συστατικά των ιαματικών νερών είναι το κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, σίδηρος, μαγγάνιο, μαγνήσιο και το αργίλιο, ενώ η θερμοκρασία φτάνει τους 33,5 βαθμούς. Παθήσεις του δέρματος, των αγγείων, της καρδιάς, των περιφερειακών μυών κ.λπ. μπορούν να ανακουφιστούν.

Iamatika Ypath

Λουτράκι
Πολύ κοντά στην Αθήνα, μόλις 84 χιλιόμετρα, θεωρείται η αρχαιότερη ελληνική λουτρόπολη και διαθέτει διάφορες φυσικές πηγές, που αναβλύζουν από μεγάλο βάθος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα σπάνια μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχει το νερό, το καθιστούν ευεργετικό για την υγεία, με έμφαση σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, ηπατικές ανεπάρκειες, νεφρολιθιάσεις, χολολιθιάσεις κ.ά.

Iamatika Loutraki

Θερμοπύλες
Περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, μπορεί η περιοχή να είναι περισσότερο γνωστή για την ομώνυμη μάχη της αρχαιότητας, ωστόσο οι ιαματικές πηγές της συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου. Η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 40 βαθμούς και είναι πλούσιο σε θειάφι, λόγος για τον οποίο έχει και μια ιδιαίτερη μυρωδιά. Τα λουτρά των Θερμοπυλών φημίζονται για τη θεραπευτική τους δράση σε ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, δερματίτιδες κ.ά.

Iamatika Thermopyles

Πόζαρ
Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, σε ένα μοναδικού κάλλους φυσικό περιβάλλον. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, δημιουργώντας ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Τα ιαματικά, θερμά νερά αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μ. και έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου, προσφέροντας θεραπευτικές ιδιότητες στους επσικέπτες. Θα απολαύσετε το χαμάμ, το περίφημο υδροθεραπευτήριο με τις εσωτερικές πισίνες και τους τεχνητούς καταρράκτες και την εξωτερική πισίνα τεραστίων διαστάσεων.

Iamatika Pozar

Και εάν θέλετε ένα ταξιδάκι λίγο πιο μακριά, δείτε την επιλογή μας…

Ταξίδι ευεξίας στην Τοσκάνη
Εκεί έξω στα πανέμορφα λιβάδια της Τοσκάνης, που φημίζεται για τους κρυμμένους “θησαυρούς” της, βρίσκεται μια μικρή, «μαγική» περιοχή ιδανική για βουτιές, η οποία απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα πως η Ιταλία έχει, λίγο πολύ, ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Το Terme di Saturnia θεωρείται μία από τις πιο ειδυλλιακές ιαματικές πηγές της Ευρώπης…

Οι κλιμακωτές φυσικές πισίνες του βρίσκονται στην κορυφή ενός ηφαιστειακού κρατήρα και «γουργουρίζουν» αδιάκοπα με ατμίζον θειούχο νερό που φτάνει σχεδόν τους 37 βαθμούς Κελσίου. Καλώς ήρθατε στην πιο καταπραϋντική και εντελώς φυσική εμπειρία spa των ονείρων σας.

Terme Di Saturnia

Τοσκάνη ιαματικές πηγές
Οι ιαματικές πηγές του Terme di Saturnia βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη Saturnia, σχεδόν δύο ώρες οδικώς από τη Siena. Σύμφωνα με τον μύθο, ο θεός Κρόνος είχε στείλει έναν κεραυνό σε αυτό το σημείο για να χωρίσει τη γη στα δύο και να προσφέρει πόσιμο νερό στους χωρικούς που διαμαρτύρονταν.

Σήμερα, θα χαιρόταν αν ήξερε πως οι φυσικές πισίνες που δημιούργησε εξακολουθούν να προσφέρουν χαλαρωτικές στιγμές στους ταξιδιώτες και τους περαστικούς που απολαμβάνουν τα χαλαρωτικά για την επιδερμίδα, και όχι μόνο, οφέλη των μεταλλικών νερών τους.

Πηγή: https://www.travelstyle.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS