GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΔουβλίνο: Μια πόλη…έρωτας!

Δουβλίνο: Μια πόλη…έρωτας!

Μια παραδοσιακή πόλη με σύγχρονο design, καταπράσινα πάρκα, έντονη νυχτερινή ζωή, ζωηρά χρώματα σε κάθε σημείο, κτίρια γεωργιανής και βικτωριανής αρχιτεκτονικής και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομία.

Λένε πως το Δουβλίνο είναι μια πόλη που δεν κοιμάται πότε. Κι αυτό οφείλεται κατά βάση στο νεανικό της ρυθμό αλλά και στη ζωηράδα που αποπνέει. Η πληθώρα επιλογών που παρέχει σε χώρους αναψυχής και διασκέδασης καθιστά την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας αξεπέραστη, διαθέτοντας ένα αυθεντικό προφίλ μιας ολοζώντανης πόλης. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομία που κουβαλά για αιώνες βρίσκεται αποτυπωμένη σε πολλά σημεία της πόλης, αριθμώντας σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα γεωργιανής και βικτωριανής αρχιτεκτονικής.

Douvlino Temple Bar

Η άφιξη στην ιρλανδική πόλη θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή μιας και τα υπέροχα μικρά καλοδιατηρημένα σπιτάκια με τις χαρακτηριστικές χρωματιστές πόρτες και τα παράθυρα θα σου κεντρίσουν αμέσως το ενδιαφέρον. O μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων υπολογίζεται γύρω στα 30 κι αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Δουβλίνο να ξεχωρίζει ως η πόλη της νεανικότητας λόγω της αυξημένης εισροής φοιτητών από ολόκληρη την Ευρώπη. Το Δουβλίνο όμως διαθέτει και μια τεράστια ιστορία και παράδοση που αξίζει να ανακαλύψεις. Από την καρδιά της πόλης μπορείς με μεγάλη ευκολία να ανακαλύψεις ενδιαφέρουσες πτυχές της αρχιτεκτονικής και να περιπλανηθείς στα γραφικά σοκάκια. Στους δρόμους θα συναντήσεις πολλά και διαφορετικά στυλ κτιρίων με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι επηρεασμένα από την αγγλική παράδοση. Μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα από την οδό Merrion για να θαυμάσεις τις καμαρωτές χρωματιστές εξώπορτες. Ένα υπέροχο σκηνικό που υπόσχεται να εξασφαλίσει μαγευτικές φωτογραφίες για τον λογαριασμό σου στο Instagram. Εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένα και τα περισσότερα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιόδου. Στους Βοτανικούς κήπους θα θαυμάσεις τα γυάλινα κτίρια που ξεχωρίζουν για τα βικτωριανά τους στοιχεία με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική να είναι διάχυτη σε ολόκληρη την πόλη.

Dublin 3

Ανακάλυψε το Κάστρο στην Christ Church Cathedral (Christchurch Pl) και στον St Patrick’s Cathedral. Στη συνέχεια – αφού διασχίσεις μια από τις 11 συνολικά γέφυρες που ενώνουν το βόρειο και το νότιο τμήμα της πόλης που χωρίζει ο ποταμός Liffey, ο οποίος ενώνει τα δυο σημεία από άκρη σε άκρη- κάνε μια βόλτα στο περίφημο Trinity College. Στο διασημότερο πανεπιστήμιο της χώρας θα θαυμάσεις την πλούσια βιβλιοθήκη που διαθέτει πάνω από 200 χιλιάδες τόμους παλιών βιβλίων.
Το μεγαλύτερο μέρος της κέλτικης παράδοσης σε περιμένει να το εξερευνήσεις. Άρχισε από το Εθνικό Μουσείο Ιρλανδίας για να δεις μοναδικά εκθέματα ή ακόμα και στην Εθνική πινακοθήκη που φιλοξενεί δημοφιλή έργα Ιρλανδών και ξένων καλλιτεχνών. Ακόμα, μπορείς να κάνεις μια στάση στο Μικρό Μουσείο του Δουβλίνου το οποίο θα σε μυήσει στην πρόσφατη καλλιτεχνική ιστορία της πόλης. Στη must see λίστα της ιρλανδικής πρωτεύουσας δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνεται και η επίσκεψη στην αποθήκη της ζυθοποιίας Guinness (Guinness Storehouse). Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης εκεί όπου παρασκεύαζαν για χρόνια τη φημισμένη ιρλανδέζικη μπίρα. Σήμερα, έχει πλέον ανακαινιστεί και μετατραπεί σε ένα υπέροχο μουσείο όπου μπορεί ο κάθε επισκέπτης να μάθει τη σπουδαία ιστορία πίσω από τη διάσημη αυτή μπίρα. Πέρα από την ξενάγηση στο μουσείο, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα στην κορυφή του κτιρίου που υπόσχεται μια πανοραμική θέα στην πόλη.

Douvlino Guinness

Αξίζει τον κόπο να περιπλανηθείς στην καρδιά της πόλης και να ανακαλύψεις τα μικρά υπαίθρια μαγαζάκια της οδού Meath Street Market που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Saint Patrick’s Park. Επιβάλλεται να κάνεις μια σύντομη περιήγηση στο Κάστρο του Δουβλίνου. Οι καταπράσινοι κήποι και η μεσαιωνική αύρα που αποπνέει το όλο σκηνικό θα σε συνεπάρει μιας και η ιστορία αλλά και οι γνώσεις από τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες είναι ανεξάντλητη. Μια υπέροχη γεμάτη μέρα στο Δουβλίνο δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί καλύτερα από μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Ατέλειωτο χάζεμα στις βιτρίνες στην οδό Henry Street ή ακόμα και στην Grafton Street με δεκάδες εναλλακτικές μπουτίκ για δώρα και ξεχωριστά κομμάτια ρούχων.

Douvlino Saint.patrick's.cathedral.original.8286

Στην οδό Cow’s Lane βρίσκονται συγκεντρωμένα τα διασημότερα brand της αγοράς και οι επώνυμες μάρκες ενώ για τους πιο ψαγμένους επισκέπτες στην οδό Francis με τα παλιά αντικείμενα και τα μεταχειρισμένα βιβλία ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιρλανδική παράδοση. Η νυχτερινή ζωή στο Δουβλίνο έχει την τιμητική της. Η καρδιά της διασκέδασης χτυπά στην άλλοτε μποέμικη συνοικία Temple Bar που βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Liffey. Μια μοναδική περιοχή που αποτελεί από μόνη της αξιοθέατο μιας και στο παρελθόν υπήρξε αγαπημένο σημείο των Βίκινγκς. Οι Δουβλινέζοι λατρεύουν τη νυχτερινή ζωή κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με τις δεκάδες εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν μαζεμένες σε ένα σημείο.

Douvlino Brunch

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS