GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΔυο εξωτικές παραλίες στο Ιόνιο που θυμίζουν… Χαβάη

Δυο εξωτικές παραλίες στο Ιόνιο που θυμίζουν… Χαβάη

Η λίστα με τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες είναι ανεξάντλητη κι αν κάποιος θέλει να ξεχωρίσει τις «καλύτερες» σίγουρα θα αδικήσει κάποιες άλλες. Εδώ όμως, βρήκαμε 2 παραλίες του Ιονίου και συγκεκριμένα και οι δύο στην Κεφαλονιά, που ο επισκέπτης μπορεί να νομίζει ότι είναι και στη Χαβάη! Η μια δε, είναι τελείως άγνωστη στους περισσότερους! Δείτε επίσης και ακόμα 10 ελληνικές παραλίες που θυμίζουν μακρινά και εξωτικά νησιά!

Στο Ιόνιο λοιπόν και συγκεκριμένα όπως είπαμε στην Κεφαλονιά, υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη παραλία με εξωτική ομορφιά και ο λόγος που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η πορτοκαλί άμμος που έρχεται σε αντίθεση με τα λευκά αργιλώδη βράχια. Μάλιστα έχει βρεθεί στη λίστα με τις 20 πιο παράξενες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το περιοδικό Travel+Leisure.

Ο λόγος για την πασίγνωστη παραλία με το περίεργο όνομα, τη Ξι. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εξωτικό μέρος και να συναγωνιστεί τα μαγικά τοπία άλλων προορισμών του εξωτερικού. Αν αναρωτιέστε γιατί ονομάστηκε έτσι, η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεστε, αφού πήρε το όνομα της από το σχήμα του όρμου, το οποίο φέρνει στο νου το γράμμα της αλφαβήτου.

Ο λόγος που το χρώμα της άμμου είναι πορτοκαλί είναι πως υπάρχει άργιλος στο βυθό της. Ανάμεσα στα παράξενα της ανήκουν και τα ρηχά και ζεστά της νερά, αλλά και το γεγονός, ότι προσφέρεται για φυσικό σπα αφού η άμμος είναι αργιλώδης και έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.

Xi Beach 2

Την παραλία Ξι θα την βρείτε οκτώ χιλιόμετρα από το Ληξούρι, στο νότιο τμήμα του νησιού και την περιοχή της Παλικής. Μόλις φτάσετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας μαγέψει απευθείας με τη σπάνια γοητεία της…Τέλος, η συγκεκριμένη απόκοσμη ομορφιά έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και είναι έτοιμη να εξιτάρει τους φαν των θαλάσσιων σπορ, αλλά κι εκείνους που αγαπούν τη φωτογραφία ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος! Δείτε ποιες άλλες παραλίες της Κεφαλονιάς βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία!Η δεύτερη εξωτική (και η κρυμμένη) παραλία του Ιονίου βρίσκεται επίσης στην Κεφαλονιά και ίσως είναι καλύτερη ακόμα και απ’ τον ΜύρτοΤην ξέρουν ελάχιστοι (εξαιρούνται οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς). Μια εικόνα της αρκεί να σε μαγέψει. Αν τη δεις από κοντά και κολυμπήσεις στα νερά της, δεν πρόκειται να την ξεχάσεις ποτέ. Μιλάμε για μοναδική εμπειρία ζωής!

Πρόκειται για την Κουτσουπιά, μια τροπική αλλά και σχετικά άγνωστη στο μέσο επισκέπτη της Κεφαλονιάς παραλία. Βρίσκεται σε ένα απόμακρο σημείο κατά μήκος της ακτογραμμής Πόρος – Ακρωτήρι – Σάμη και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.

Αν κάνετε μια ημερήσια εκδρομή με κάποιο καραβάκι από τον Πόρο ή τη Σκάλα, σίγουρα θα σας κάνουν μια στάση στη μαγευτική αυτή παραλία. Η περιοχή μάλιστα είναι κατάλληλη για ψαροντούφεκο καθώς η παραλία είναι σχετικά παρθένα ακόμα.

Διαθέτει λευκή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα, βαθιά, πεντακάθαρα νερά. Περιβάλλεται από καταπράσινα δέντρα που φτάνουν ως τα βότσαλα, κυρίως πουρνάρια και κυπαρίσσια και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ήσυχο μπάνιο.

Θα δυσκολευτείτε να φτάσετε, αλλά πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο. Αν υπάρχει παράδεισος, κάπως έτσι πρέπει να είναι…

https://www.travelstyle.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS