ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΒουνόΦθινοπωρινές αποδράσεις

Φθινοπωρινές αποδράσεις

Λίγο πριν την εκπνοή του Σεπτέμβρη, εγκαταλείπουμε για λίγο την πόλη και διοργανώνουμε μονοήμερες εκδρομές στα χωριά του Τροόδους, με αφορμή 7 ποιοτικά εστιατόρια, ταβέρνες και wine bars.

Από την Νταϊάνα Αζά

Στου Ζωππή, Κακοπετριά
Τοποθετημένο σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Κακοπετρίας, η ταβέρνα του Ζωππή μάς καλωσορίζει κάθε φορά με τη ζεστή του φιλοξενία. Σε ένα καταπράσινο μέρος, με παραδοσιακά στοιχεία στην εσωτερική διακόσμηση, απολαμβάνουμε κυπριακούς μεζέδες με ολόφρεσκες πρώτες ύλες και τοπικά προϊόντα. Εκτός από τις ζουμερές σιεφταλιές, τα σουβλάκια, την αρνίσια σούβλα, τα αρνίσια παϊδάκια και τις χοιρινές μπριζόλες, στο τραπέζι σου θα προσγειωθούν όλα τα γνωστά ορεκτικά, τα dips και οι σαλάτες, καθώς και ο πικάντικος παστουρμάς, η κάππαρη, καθώς και άλλα εποχιακά είδη, όπως ανθοί, άσπρα ή κόκκινα μανιτάρια του βουνού, σπαράγγια με τα’ αβγά και άλλα. Ακριβώς πάνω από το εστιατόριο, επίσης, διατίθενται δωμάτια προς ενοικίαση. Ανδρέου Μάμαντος 45Α, Κακοπετριά, 99782031.

Πλαγιά, Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη, Όμοδος
Το Εστιατόριο «Πλαγιά» τιμά το ευλογημένο έδαφος Κρασοχωρίων, διαλέγοντας ως ονομασία τη λέξη πλαγιά που έδωσε στο Όμοδος το χαρισματικό του terroir. Εστιάζοντας στο επιτυχές ταίριασμα της σύγχρονης τοπικής κουζίνας με τα εκλεκτά κρασιά, το εστιατόριο δημιουργεί εξαίσιες εμπειρίες σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον, για ένα μοναδικό ραντεβού αισθήσεων της γαστρονομίας και της οινικής παράδοσης. Απολαμβάνοντας το κρασί σου τον τόπο παραγωγής του, με θέα τα καταπράσινα αμπέλια του Ομόδους, παραγγέλνεις πιάτα υψηλής γαστρονομίας, όπως το ριζότο με σοτέ baby καλαμάρι, τυρί Μετσοβόνε και κόκκινες πιπεριές, τις τραγανές empanada γεμιστές με σπανάκι και σερβιρισμένες με γλάσο από μέλι, ξύδι sherry και κουκουνάρια, το γεμιστό κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα θυμαριού ή το αργοψημένο χοιρινό με ραγού από αγκινάρες και σπανάκι και σος από σπόρους πράσινου πιπεριού. Δημήτρη Λιπέρτη, Όμοδος, 25446001.

Veranda, Πάνω Πλάτρες
Αριστοκρατικό και με ιστορία που χρονολογείται από το 1929, το πανέμορφο, τριώροφο ξενοδοχείο New Helvetia είναι το place to be για μια εξόρμηση στην καταπράσινη περιοχή των Πάνω Πλατρών. Από τις προσθήκες που ξεχωρίσαμε στο συγκεκριμένο μέρος, είναι και το εστιατόριο Veranda, όπου θα πας για να δοκιμάσεις τα υπέροχα πιάτα του απολαμβάνοντας παράλληλα την πανοραμική θέα της περιοχής. Με μενού που κινείται στις γεύσεις της μοντέρνας κουζίνας, το εστιατόριο σερβίρει ολόφρεσκες σαλάτες καθώς και μία ποικιλία από ορεκτικά και κυρίως πιάτα, όπως πέστροφα ψημένη στον ατμό με σάλτσα από μαϊντανό και σκόρδο, αλλά και χοιρινό ψαρονέφρι μαριναρισμένο με δεντρολίβανο και βαλσάμικο και με σάλτσα από φρέσκα μανιτάρια. Πρόσφατα, μάλιστα, πρόσθεσαν και νέες επιλογές για brunch, με πιάτα από την μοντέρνα κυπριακή κουζίνα.  Ανοιχτό κάθε Σάββατο και Κυριακή, μεσημέρι και βράδυ, ενώ το brunch σερβίρεται από τις 11:00 μέχρι και τη 13:00. Νέας Ελβετίας 6, Πάνω Πλάτρες, τηλ.25421348.

 

Ιεράμπελος, Φαρμακάς
Το ειδυλλιακό πράσινο ορεινό τοπίο και η πανοραμική θέα των δύο φυσικών φραγμάτων μέσα από τα μεγάλα παράθυρα που περιβάλλουν το εστιατόριο του οινοποιείου Santa Irene, η κομψότητα και η αυθεντικότητα που χαρακτηρίζουν την αισθητική του χώρου έρχονται να δέσουν αρμονικά με την υπέρτατη γαστρονομική εμπειρία στην εξοχή. Στη μεγάλη εξωτερική βεράντα, ιδανική για πανοραμικές φωτογραφίες των όμορφων βουνών του Φαρμακά, δοκιμάζουμε την ποικιλία των βραβευμένων κρασιών του οινοποιείου, συνδυάζοντάς τα με εκλεπτυσμένες γεύσεις. Από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο οι επιλέγουμε πιάτα από το μενού α-λα-καρτ, ενώ τις Κυριακές και τις δημόσιες αργίες φτιάχνουμε τους δικούς μας συνδυασμούς από το πλούσιο μπουφέ με ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και γλυκά. Ένα ιδανικό μέρος και για τους λάτρεις του κρέατος, με συνταγές εμπνευσμένες από διαφορετικά μέρη του κόσμου – από το Αυστραλιανό Rib Eye, το φιλέτο Νέας Ζηλανδίας, το Βραζιλιάνικου τύπου Picanha steak, το Matsusaka steak από την Ιαπωνία, αλλά και το κλασικό Γαλλικό Chateau Briand. Δημοκρατίας, Φαρμακάς, 22515505.

Συμπόσιο, Πελένδρι
Σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό στεγάζεται το «Συμπόσιο» μια παραδοσιακή ταβέρνα η οποία σερβίρει εποχιακούς μεζέδες με βιολογικές πρώτες ύλες απευθείας από το περιβόλι και τη φάρμα του ιδιοκτήτη. Αυτός είναι και ο λόγος που κατάφερε να ανέβει ψηλά στη λίστα με τις προτιμήσεις μας, αφού τίποτε εδώ δεν αφήνεται στην τύχη. Το ψωμί είναι φρεσκοζυμωμένο, τα αβγά φρέσκα από τη φάρμα, το ελαιόλαδο σπιτικό, οι ραβιόλες χειροποίητες και γεμιστές με άγρια μανιτάρια της περιοχής και το κλέφτικο αργοψημένο στον ξυλόφουρνο. Προδρόμου 61, Πελένδρι, 99404348.

Gin & Wine Bar, Οίνου Στράτα, Βουνί
Στο αγροτουριστικό κατάλυμα Οίνου Στράτα στο γραφικό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του ένα νέο gin and wine bar,  που βρίσκεται στο ισόγειο και διαθέτει μια ζεστή βεράντα, ιδανική για τις πρώτες φθινοπωρινές μέρες. Στον κατάλογο θα βρεις gin από κάθε γωνιά του πλανήτη, signature κοκτέιλ, καθώς και δεκάδες επιλογές με κρασί από το κελάρι, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με platters με τυριά, αλλαντικά και φρούτα, καθώς και άλλες τοπικές λιχουδιές. Ελλάδος 5, Βουνί, 25944244.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 178.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS