Hello Madrid!

Αν αναζητάς ένα ταξίδι γεμάτο νέες περιπέτειες σε μια πόλη που συνδυάζει τον πολιτισμό, τη διασκέδαση και το καλό φαγητό, σου έχω τη λύση! Φύγαμε για Μαδρίτη!

Στέκια και πλατείες που σφύζουν ζωή κάθε στιγμή της ημέρας, μπόλικη sangria να ξεχειλίζει από τα ποτήρια, άφθονο jamon, λαχταριστές Paella και καλοστημένα τάπας και έναν απίστευτο συνδυασμό μποέμικου στυλ που σίγουρα θα σε παρασύρει. Κι όλα αυτά στη «βασίλισσα» της Ισπανίας, τη Μαδρίτη!

Madrid Reina Sofia Tour Museum

Αξιοθέατα
Η Μαδρίτη είναι από μόνη της μια πόλη-μουσείο, αφού must see spot θα βρεις σχεδόν σε κάθε γωνιά. Μια πόλη που έχει καταφέρει να ενσωματώσει το καινούριο στοιχείο χωρίς να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του παρελθόντος, με το πάντρεμα των δυο εποχών να παραμένει εντυπωσιακό. Επιβάλλεται να περπατήσεις για να ανακαλύψεις δρομάκια και να νιώσεις τον παλμό και την ενέργεια που πηγάζει σε κάθε της σημείο. Κάνε μια στάση στα Βασιλικά ανάκτορα, σε ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά μνημεία της Ευρώπης. Μια βόλτα στο μουσείο Prado, ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στον κόσμο θα σε εντυπωσιάσει. Επιβάλλεται να δεις τη μοναδική Γκουέρνικα του Πάμπλο Πικάσο – που σίγουρα έχεις δει χιλιάδες φορές από φωτογραφίες – κάνοντας μια στάση στο Εθνικό Μουσείο τέχνης, Reina Sofia. Πρέπει οπωσδήποτε να πας μια βόλτα στο πάρκο Retiro που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χώρους πρασίνου στην πόλη που διαθέτει λίμνη για βαρκάδα και άλλα αξιοθέατα όπως την πύλη της ανεξαρτησίας, το μνημείο του βασιλιά Αλφόνσο και το σπίτι του ψαρά. Για τους Μαδριλένους αποτελεί διέξοδο στην καθημερινότητα για αρκετά events και δραστηριότητες ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Αξίζει επίσης να επισκεφθείς τη μονή Las Descalzas Reales, η οποία λειτουργεί και ως μουσείο και βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία Puerta de Sol. Επίσης, να πας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Αμερικής που φιλοξενεί χιλιάδες εκθέματα από την αμερικανική ήπειρο. Παρά την κούραση και το περπάτημα, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει! Βεβαίως, προτού ταξιδέψεις στην ισπανική πρωτεύουσα καλό θα ήταν να τσεκάρεις τις δωρεάν εισόδους σε μουσεία όπως επίσης και τις τιμές εισιτηρίων, προκειμένου να είσαι προετοιμασμένος μιας και οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως εποχής.

Plaza De Cibeles

Διασκέδαση και ψυχαγωγία
Αυτό που χαρακτηρίζει τη Μαδρίτη είναι αδιαμφισβήτητα οι όμορφες πλατείες της. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή είναι αυτή της Plaza Mayor, που αποτελεί δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους Μαδριλένους, αλλά και σημαντικό αξιοθέατο για τους τουρίστες. Λένε ότι χωράει μέχρι και πενήντα χιλιάδες κόσμο και στην πλατεία αυτή έχουν διαδραματιστεί πολλά ιστορικά γεγονότα. Οπότε, ένας καφές εκεί επιβάλλεται. Κάπου εκεί κοντά βρίσκεται και η πολυσύχναστη Puerta del Sol, μια εντυπωσιακή πλατεία με σιντριβάνι και ιστορικά μνημεία. Συστήνεται ανεπιφύλακτα να κάνεις μια βόλτα κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες από την Plaza de Cibeles. Το κτίριο του ταχυδρομείου που δεσπόζει στην περιοχή αλλά και το περίφημο αξιοθέατο, το Σιντριβάνι της Κυβέλης είναι ίσως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αξίζει να ταξιδέψεις στη Μαδρίτη. Μust σημείο της πόλης και η Plaza de Oriente. Ιδανική επιλογή για απογευματινή βόλτα και φωτογραφίες. Για τους ποδοσφαιρόφιλους, επιβάλλεται μια επίσκεψη στο Santiago Bernabeou, την έδρα της θρυλικής Ρεάλ, ενώ αξίζει και μια επίσκεψη στο μουσείο της που βρίσκεται στο ισόγειο.

Santiago Bernabeu2

Ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Μαδρίτης βρίσκεται στην Calle de Preciados μεταξύ της Gran Via. Ένας τεράστιος πεζόδρομος με διεθνείς αλυσίδες και καταστήματα όλων των ειδών αποκλειστικά για τους λάτρεις του shopping therapy. Για τους πιο απαιτητικούς του είδους, προσφέρεται η περιοχή Salamanca και οι δρόμοι γύρω από τις οδούς Calle de Serano, Calle de Goya και Calle de Velazquez, περιοχές οι οποίες είναι γεμάτες καταστήματα διάσημων σχεδιαστών μόδας. Θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία αν επισκεφθείς την υπαίθρια αγορά του El Rastro που διοργανώνεται κάθε Κυριακή από τις 9:00-15:00, στην πλατεία Plaza de Cascorro. Η αγορά στεγάζει συνολικά 3500 πάγκους όπου μπορείς να αγοράσεις οτιδήποτε περνά από το μυαλό σου σε πολύ χαμηλές τιμές! Κάντε μια βόλτα, βγάλτε αμέτρητες φωτογραφίες, μπλεχτείτε ανάμεσα σε ντόπιους και τουρίστες. Κι όταν κουραστείτε διαλέξτε το καφέ που σας μπήκε στο μάτι και απολαύστε έναν καφέ ή μια αυθεντική ισπανική sangria και μαζέψετε δυνάμεις για να συνεχίσετε ακάθεκτοι την περιπλάνηση.

Pradomuseum

Φαγητό
Δεν νοείται ταξίδι στη Μαδρίτη χωρίς να έχεις δοκιμάσει τοπικές σπεσιαλιτέ και αυθεντικές γεύσεις ισπανικής κουζίνας. Εστιατόρια και tapas bar υπάρχουν κυρίως στις περιοχές Barrios de las letras και Plaza Santa Ana. Στην περιοχή La Latina, ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της πόλης, υπάρχουν μαζεμένα διαφορετικών ειδών εστιατόρια για κάθε γούστο, έτοιμα να ικανοποιήσουν ουρανίσκους ψαγμένους μέχρι και άκρως απαιτητικούς. Σίγουρα θα βρεις ένα καλό στέκι σε κάποιο στενό που θα σερβίρει καλό ισπανικό φαγητό και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές! Στο Casa Lucas (Cava Baja 30) θα βρεις ένα συνδυασμό παραδοσιακής και μοντέρνας ισπανικής κουζίνας. Το foie gras με καραμελωμένα φρούτα είναι από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου ενώ στον κατάλογο υπάρχει σειρά πιάτων σε ζεστά και κρύα τάπας. Ο τόνος tataki, τα μαύρα κανελόνια και οι κροκέτες με ριζότο είναι μεταξύ άλλων τα πιάτα που συστήνονται ιδιαίτερα στους επισκέπτες. Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις το Txirimiri (Calle Humilladero 6). Ένας συνδυασμός ισπανικής ταβέρνας και τοπικού εστιατορίου με γκουρμέ προτάσεις. Αν δεν δοκιμάσεις το Juana La Loca (Plaza Puerta de Moros, 4) δεν ξέρεις τι θα πει τάπας. Ένα μοντέρνο tapas-bar το οποίο φημίζεται για την καλύτερη τορτίγια στη Μαδρίτη. Το μενού χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των pintxos ανάμεσα σε γενναιόδωρα πιάτα με άγρια μανιτάρια και foie gras. Αν δυσκολευτείς να βρεις τραπεζάκι, αξίζει τον κόπο να βολευτείς ακόμα και στην άκρη του μπαρ προκειμένου να απολαύσεις μοναδικά πιάτα και απίθανες γεύσεις και θα με θυμηθείς! Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι από τη Μαδρίτη θα φύγεις σίγουρα…χορτασμένος!

Txirimiri

Tips:

-Υπάρχουν συχνές πτήσεις από Λάρνακα προς το αεροδρόμιο Barajas στη Μαδρίτη, σε προσιτές τιμές. Αρκεί να κλείσετε άμεσα το εισιτήριό σας!

-Φροντίστε να βρείτε ένα καλό ξενοδοχείο κοντά σε γραμμή μετρό ώστε να μη χρησιμοποιείτε ταξί για τη διακίνησή σας. Το Μετρό θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή και φθηνότερα Μέσα Συγκοινωνίας στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS