GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΗ Σρι Λάνκα είναι η επόμενη επιλογή σου!

Η Σρι Λάνκα είναι η επόμενη επιλογή σου!

Το ταξίδι στην πανέμορφη Σρι Λάνκα απευθύνεται σε ταξιδιώτες με στυλ, που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά κινηματογραφικά αξιοθέατα κι έναν πολιτισμό που έχει τις ρίζες του πίσω στον 3ο αιώνα π.Χ.

Οι δύο παλιές πρωτεύουσες του νησιού λέγονται Ανουρανταπούρα και Πολοναρούβα και είναι μέρη μαγικά, που η Ουνέσκο προστατεύει σαν μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ανουρανταπούρν
Μια must επίσκεψη, που αποτελεί εμπειρία ζωής στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουραντάπουρνα που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπό Τρι», το αρχαιολογικό μουσείο και τις κομψές “ντάγκομπες

Sri Lanka1

Πολαναρούα
Είναι ένας από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλης, ναών και φυσικά εδώ θα δείτε ερείπια του παλατιού. Ο αρχαιολογικός χώρος προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Πάρτε ένα ποδήλατο και κάντε μια βόλτα στα δρομάκια της αρχαίας πόλης. Είναι σαν να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο!

Ιερή πόλη του Κάντυ
Αξίζει να γνωρίσετε από κοντά την ιερή πόλη του Κάντυ. Κορυφαίο αξιοθέατο, που αξίζει να δείτε από κοντά είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών.

Sri Lanka (1)

Φρούριο της Σιγκιρίγια
Στη κορυφή του κάθετου βράχου ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, που χρονολογείται τον 5ο αιώνα. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα, οπότε πάρτε μαζί τη φωτογραφική σας μηχανή. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του βασιλιά.

Μια βόλτα στο ορφανοτροφείο ελεφάντων
Αν βρεθείτε στο Κολόμπο μια must επίσκεψη είναι στο περιβόητο Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πρωί, την ώρα που τα ζώα παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, το θέαμα είναι μοναδικό. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους.

Sri Lanka (2)

Πηγή: https://www.travelstyle.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS