GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΚάιρο: Όσα πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αιγύπτου

Κάιρο: Όσα πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αιγύπτου

Το Κάιρο είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αιγύπτου, κι όχι τυχαία. Υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος ιστορίας, που επιτρέπει τους επισκέπτες να κάνουν αμέτρητα πράγματα στη μοναδική αυτή πόλη. Από τις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας μέχρι μουσεία ισλαμικής τέχνης και όμορφοι ναοί, ένα είναι σίγουρο: ότι δεν πρόκειται να βαρεθείτε. Εμείς έχουμε φτιάξει μια λίστα με όσα πρέπει να κάνετε στο Κάιρο.

Οι Πυραμίδες της Γκίζας
Ακριβώς όπως και το Κολοσσαίο στη Ρώμη, οι Πυραμίδες της Γκίζας αποτελούν τον ιστορικό θησαυρό στο Κάιρο. Οι πυραμίδες αυτές είναι τα απομεινάρια από το θαύμα της αρχαιότητας και παραμένει άγνωστο το πώς ακριβώς χτίστηκαν. Δεν είναι δυνατόν να πάτε στο Κάιρο και να μην επισκεφτείτε το στολίδι και το σήμα κατατεθέν της πόλης! Δοκιμάστε και μια εντυπωσιακή ελεύθερη πτώση πάνω από τις πυραμίδες της Γκίζας!

Giza Pyramids National Geographic

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας
Κοντά στις Πυραμίδες βρίσκεται και η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας. Είναι απίστευτο ότι αυτό το μνημείο από ασβεστόλιθο απεικονίζει μια σφίγγα, δηλαδή μυθολογικό πλάσμα μα σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου. Είναι ένα μεγαλοπρεπές μνημείο απίστευτο όταν το αντικρίσετε από κοντά, με ύψος πάνω από 20 μέτρα και πλάτος 76 μέτρα.

Giza Sphinx

Αιγυπτιακό Μουσείο
Φιλοξενεί την πιο εντυπωσιακή συλλογή αρχαιοτήτων στον κόσμο. Υπάρχει ένας μεγάλος πλούτος θησαυρών που πρέπει να ανακαλύψετε οι ίδιοι, όπως θησαυροί των μεγάλων φαραώ όπως ο διάσημος Τουταγχαμόν. Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο μέσα σε αυτό το μεγαλειώδες μουσείο.

Egypt Museum Cairo

Πύργος του Καΐρου
Ο Πύργος του Καΐρου μαζί με τις Πυραμίδες της Γκίζας είναι τα ψηλότερα μνημεία της πόλης. Έχει ύψος 187 μέτρα και προσφέρει στους επισκέπτες του μοναδική πανοραμική θέα στην πόλη, από όπου μπορείτε να απολαύσετε και τις Πυραμίδες.

Old Cairo

Τέμενος Αλ Αζάρ
Το Τέμενος Αλ Αζάρ είναι ένα από τα πρώτα τεμένη της πόλης και χτίστηκε το 970 μ.Χ. Σήμερα, το τέμενος αποτελεί ανεξάρτητο πανεπιστήμιο που διδάσκει θρησκευτικές σπουδές, καθώς και ιατρική και άλλες επιστήμες. Η είσοδος είναι δωρεάν. Εφόσον πρόκειται για ιερό χώρο, απαιτείται η ευπρεπής ενδυμασία, που καλύπτει τα χέρια και τα πόδια.

Al Azhar Mosque

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης είναι ένα από τα πιο προσεγμένα μουσεία στον κόσμο και αναδεικνύει τη μεγαλύτερη συλλογή ισλαμικής τέχνης που θα βρείτε. Με πάνω από 80.000 εκθέματα, έχει μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική σημασία.

Coptic Museum Cairo Egypt

Πηγή: https://www.travelstyle.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS