GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΚάρλοβι Βάρι: Η πολύχρωμη λουτρόπολη της Τσεχίας μάς αποκαλύπτεται- Βγαλμένη από παραμύθι!

Κάρλοβι Βάρι: Η πολύχρωμη λουτρόπολη της Τσεχίας μάς αποκαλύπτεται- Βγαλμένη από παραμύθι!

Το Κάρλοβι Βάρι είναι μια διάσημη λουτρόπολη στη Δυτική Τσεχία και βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τέπλα, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αποτελώντας μία από τις βασικές εκδρομές που κάνει κάποιος από την Πράγα. Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε την παραμυθένια αυτή πολύχρωμη πόλη…

Karlovy Vary 6 1

Το παραμυθένιο Κάρλοβι Βάρι

Η πόλη ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον Δ΄, το 14ο αιώνα. Βρίσκεται κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας του μικρού ποταμού και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Στο πέρασμα των αιώνων έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη ως τόπος συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας, ο Γκαίτε, ο Λίστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν, περπάτησαν τον ίδιο δρόμο.

Karlovy Vary 5 1

Τα αξιοθέατα της πόλης

Τα πιο διάσημα αξιοθέατα της είναι το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, οι στοές και τα περιστύλια διάφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, ο φυσικός θερμοπίδακας και τη Ρωσική εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Μην αμελήσετε λοιπόν να δείτε τα ακόλουθα…

Mill Colonnade

Το πιο γνωστό αξιοθέατο στο Κάρλοβι Βάρι είναι το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το περίφημο Mill Colonnade. Χτισμένο το 1881, από τον Τσέχο αρχιτέκτονα Josef Zítek, το κτίριο αυτό απλώνεται σε 2 επίπεδα, με ψηλούς κίονες και σχέδιο της νέο-αναγέννησης και στεγάζει πολλές από τις θερμές πηγές της λουτρόπολης. Εκεί έχει την ευκαιρία ο κόσμος να απολαύσει πολύ συχνά δωρεάν κονσέρτα από την ορχήστρα της Πράγας.

Karlovy Vary 2 1

Η πρώτη και μεγαλύτερη ιαματική πηγή της πόλης εκτοξεύει νερό με θερμοκρασία 72°C! κατασκευάστηκε το 1975 και προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες, ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα γυάλινο κτήριο, αποτελώντας ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης. Προσοχή είναι προσβάσιμη μόνο τις ώρες που είναι ανοιχτό το κτήριο.

Karlovy Vary 4 1

Karlovy Vary Spring

Πηγή: https://www.travelstyle.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS