GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙKerala: Ένας από τους 10 παράδεισους επί γης

Kerala: Ένας από τους 10 παράδεισους επί γης

Με το National Geographic να το χαρακτηρίζει ως έναν από τους 10 παράδεισους επί γης και το Lonely Planet ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις, η Kerala μπορεί τελικά και να είναι «Η χώρα του Θεού».

Από την Νταϊάνα Αζά

 Η πολιτεία στη νοτιοδυτική Ινδία, Kerala, μοιάζει να βγήκε από άλλο παραμύθι, αφού εκεί, όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τη χώρα, ισχύουν από την ανάποδη: Το 96% του πληθυσμού είναι εγγράμματοι, ο αριθμός γεννήσεων χαμηλός, ενώ οι κάτοικοι έχουν οικολογική συνείδηση, απολαμβάνουν προηγμένη υγειονομική περίθαλψη και ο πλούτος κατανέμεται δίκαια ανάμεσά τους.

Το μέρος αυτό χαρακτηρίζεται «χώρα του Θεού» εξαιτίας της πολυπολιτισμικότητάς του, αφού ο Ινδουισμός, ο μουσουλμανισμός και ο χριστιανισμός συνυπάρχουν χωρίς παιχνίδια εξουσίας. Εκεί γεννήθηκε η αρχαία θεραπευτική τεχνική «αγιουβέρδα», με τους ντόπιους να συνδυάζουν τις πρακτικές της με την yoga, για την επίτευξη της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Καθηγητές της yoga και της «αγιουβέρδα» μεταλαμπαδεύουν σε όσους τουρίστες επιθυμούν τις γνώσεις που τους μετέφεραν οι πρόγονοί τους, σε σεμινάρια που περιλαμβάνουν μαθήματα στη φύση, ανάμεσα στα coconut trees, στις φυσικές λίμνες και τις τροπικές παραλίες. Η βάση στις τεχνικές αυτές έχει η πεποίθηση πως η φύση κρύβει τα πιο πολύτιμα φάρμακα και μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα, μέχρι και τα γηρατειά! Αγιουβέρδα, εξάλλου, στα σανσκριτικά πάει να πει «γνώση της μακροζωίας».

Στην Κεράλα θα μαγευτείς από τα νερά που, αν και στάσιμα, είναι πανέμορφα και χαρίζουν ρομαντικές βόλτες σε τεράστια φυσικά κανάλια που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τις παραλίες. Σε αυτές τις προστατευμένες περιβαλλοντικά διαδρομές να συναντήσεις από πλωτά ξενοδοχεία και αγορές, μέχρι πολύβλαστους ορυζώνες, παραδοσιακές ξύλινες αγροικίες και αχανείς εκτάσεις από καρύδες.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας στα backwaters θα βρεις λιλιπούτεια εξωτικά νησιά, θα χαζέψεις τα 4.000 είδη φυτών και τα 202 είδη ψαριών και θα κολυμπήσεις στις εξωτικές παραλίες  Kovalam, Varkala, Alleppey, Becal και Fort Kochi. Η περιοχή φημίζεται για τα μπαχαρικά της αλλά και για το τσάι, γι’ αυτό μη χάσεις ευκαιρία να περιηγηθείς στις καλλιέργειες αλλά και στα στέκια που προσφέρουν φρέσκο, πολυτελές, ντόπιο τσάι.

Ένα από αυτά το Teapot [Peter Celli Street, Fort Cochin] που είναι ένα στιλάτο καταφύγιο όπου θα απολαύσεις τσάι από τα τοπικά βότανα σε φλιτζάνια-αντίκες. Στο Kochi, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής, θα κάνεις βόλτες ατελείωτες στην παραλία με τα ιστιοφόρα, θα απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και θα ξεναγηθείτε στο Ολλανδικό Παλάτι, με τις ζωηρές τοιχογραφίες και το Παλάτι του Λόφου που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη. Μην φύγεις από το Fort Kochi αν δεν δοκιμάσεις τα νοτιοινδικά πιάτα του Dal Roti [Church Rd, Fort Kochi, dalroticochin.blogspot.com] το πιο δημοφιλές εστιατόριο της περιοχής. Μια από τις καλύτερες επιλογές διαμονής είναι τα πολυτελή resorts Vivanta by Taj [www.vivantabytaj.com/Kerala] που βρίσκονται στο Malabar, στο Kovalam και στο Kumarakom και το ανέλπιστα οικονομικό Kumarakom Lake Resort που βρίσκεται στο Kumar βραβεύτηκε από το tripadvisor ως ένα από τα κορυφαία της Ινδίας [www.kumarakomlakeresort.in].

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ:
Θα ταξιδέψετε στην Ινδία με Emirates, Gulf Air ή Etihad Airways και από εκεί με εσωτερική πτήση θα φτάσετε στο Kochi.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS