GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΛονδίνο: Το κέντρο του κόσμου!

Λονδίνο: Το κέντρο του κόσμου!

Αχ, Λονδίνο! Θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες ολόκληρες προσπαθώντας να σας περιγράψω τους τόπους που θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε, καθώς και να σας μεταδώσω το πόσο γρήγορα κτυπά η καρδιά μου, κάθε φορά που πατώ το πόδι μου στην πλέον αγαπημένη μου πόλη. Θα αρκεστώ στις λιγοστές γραμμές που έχω για να γράψω για όσα θεωρώ ότι αξίζει να δείτε και να κάνετε όταν βρεθείτε στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

London1

Είναι η πρώτη σας επίσκεψη και αισθάνεστε λίγο χαμένοι; Κανένα πρόβλημα! Αγοράστε ένα μονοήμερο ή ακόμα καλύτερα, ένα διήμερο εισιτήριο για ένα Hop on Hop off Bus Tour και ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα, πάνω σε ένα διώροφο κόκκινο λεωφορείο, σήμειο κατατεθέν του Λονδίνου, ακούγοντας την ιστορία τους από τα ακουστικά σας. Μπορείτε να κατεβαίνετε και να ανεβαίνετε στο λεωφορείο όπου εσείς προτιμάτε, φτιάχνοντας το πρόγραμμά σας ανάλογα με τα γούστα σας. Θα δείτε το Παλάτι του Buckingham (φροντίστε να πετύχετε την αλλαγή φρουράς), το Westminster Abbey, το Big Ben, το London Eye, τον Πύργο του Λονδίνου, το St. Paul’s Cathedral και το Κοινοβούλιο, ανάμεσα σε άλλα. Υπάρχουν πακέτα που περιλαμβάνουν και κρουαζιέρα στον Τάμεση για να δείτε το Λονδίνο… εν πλω!

City Of London

Απορροφήστε την κουλτούρα. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι στη δημοφιλή μητρόπολη, η είσοδος στα πλείστα από τα σημαντικότερα μουσεία είναι δωρεάν. Κάνουμε στάση στη Tate Modern για να θαυμάσουμε μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της σύγχρονης τέχνης, στο Victoria & Albert Museum (V&A) για σχέδιο και μόδα, στο Βρετανικό Μουσείο, όπου συναντάμε και τα Ελγίνεια Μάρμαρα, στο Natural History Museum με τους γιγάντιους δεινόσαυρους, στη National Portrait Gallery για Da Vinci και Michelangelo.

London Natural History Museum

Στο Madame Tussaud’s Κλείνουμε απαραίτητα θέση σε κάποια θεατρική παράσταση στο West End – πού ξέρετε, μπορεί να δείτε τον Jude Law με σάρκα και οστά – και σε Μιούζικαλ. Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά: Ακόμα και αν είστε πεπεισμένοι ότι δεν σας αρέσουν τα μιούζικαλ, θα κάνετε στροφή 180 μοίρες. Ο σύζυγός μου, ορκισμένος εχθρός τους, έκλαψε στο Billy Elliot.
Περιπλανηθείτε στις υπαίθριες αγορές που, κατά την άποψή μου, είναι από τις καλύτερες στον πλανήτη.

London Borough Market

Χαζέψτε τα πολύχρωμα cottages στο Notting Hill και καταλήξτε στο Portobello Road, το μεγαλύτερο market στον κόσμο για αντίκες, συλλεκτικά είδη και το καλύτερο boneless chicken leg σάντουιτς από το German Food Truck. Ζήστε την εμπειρία του εναλλακτικού Camden Market, στα θρυλικά μουσικά venues του οποίου γεννήθηκε η rock και punk σκηνή του Λονδίνου, με περισσότερους από 1000 πάγκους και μαγαζάκια με ρούχα, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, παλιούς δίσκους και φαγητό.

London Notting Hill

Στα μποεμικά και γειτονικά Brick Lane και Shoreditch, super hip and trendy, βολτάρετε στις γκαλερί, ανακαλύψτε θησαυρούς στα μοναδικά vintage καταστήματα και δοκιμάστε curry και salt beef sandwich. Για αφρικανικά καφτάνια και πολύχρωμα υφάσματα, κατευθείαν Brixton.
London Street Food.

London Notting Hill2

Η πολυπολιτισμικότητα της πόλης, την καθιστά ως ένα από τους πιο ενδιαφέροντες και ποιοτικούς γαστρονομικούς προορισμούς ever. Borough Market, Maltby Street Market, Broadway Market, Flat Iron Square, Greenwich Market, Old Spitafields Market, Market Hall Fulham, Southbank Centre Food Market, η λίστα είναι ατέλειωτη και απίστευτα γευστική, γι’ αυτό και πειραματιστείτε άφοβα! Και αν νομίζετε ότι μόνο οι Έλληνες ξέρουν να φτιάχνουν καταπληκτικό γύρο, θα αναθεωρήσετε όταν καθίσετε σε ένα από τα απάχικα αραβικά φαγάδικα στο Edgware Road.

London Liberty

Θα διέπραττα έγκλημα αν άφηνα έξω από τη λίστα το shopping και το afternoon tea. Old & New Bond Street, Carnaby Street, Liberty, Selfridges, Harrods, Knightsbridge, Tottenham Court Road, Covent Garden, King’s Road, για προσκύνημα στο iconic κατάστημα Vivienne Westwood World’s End και Bicester Village για luxury brands for less. Περιττό να αναφέρω την Oxford Street, έκτασης 2 χιλιομέτρων, με 500.000 χιλιάδες πεζούς να τη διασχίζουν καθημερινά. Claridge’s, Sketch, Savoy, Ivy Cafe και Farmacy, για τη βρετανική αριστοκρατική τελετουργία του απογευματινού τσαγιού.
TIP: Περπατήστε ακατάπαυστα. Φορέστε τα πιο άνετά σας παπούτσια και αφεθείτε στη μαγεία των πιο όμορφα στολισμένων δρόμων τα Χριστούγεννα και των καταπράσινων πάρκων το καλοκαίρι.

London Edgware Road

London Liberty2

Νατάσσα Γεωργίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS