GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΟινοτουρισμός: Ζήστε την εμπειρία

Οινοτουρισμός: Ζήστε την εμπειρία

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου.. στα μεγάλα κρασιά του μυαλού και του χάρτη σου..! Οι καλύτεροι προορισμοί για οινοτουρισμό στον κόσμο.

Του Βάσου Μανώλη, Head Sommelier Pralina Experience Στασικράτους και Λεμεσός

Φανταστείτε τον εαυτό σας να απολαμβάνει ένα ποτήρι εξαιρετικής ποιότητας κρασί, χαλαρώνοντας σε ένα μοναδικό και πολυτελές περιβάλλον. Σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας στις κορυφαίες οινοποιητικές περιοχές του κόσμου και ζήστε μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι παρακάτω επιλογές είναι η μια καλύτερη από την άλλη για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο..!! Μαγευτικά φυσικά σκηνικά θα σας ταξιδέψουν στην οινική παράδοση κάθε μιας από τις περιοχές που παρουσιάζονται πιο κάτω:

La Mondotte

Napa Valley, Καλιφόρνια

Η κοιλάδα Napa, είναι μια από τις φημισμένες οινικές περιοχές του κόσμου. Έγινε ακόμη πιο διάσημη με τις  κινηματογραφικές επιτυχίες Sideways και Bottle Shock. Η παραγωγή κρασιού ξεκίνησε το 1960 και για τους λάτρεις του κρασιού, μια επίσκεψη στους αμπελώνες της Napa Valley προσφέρει μια ματιά στο μέλλον της οινοποιίας καθώς σε αντίθεση με άλλους παραδοσιακούς αμπελώνες, οι οινοποιοί εδώ χρησιμοποιούν τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές οινοποίησης.

Opus One 72877.1581203484

Δοκιμάστε μεταξύ άλλων κρασιών το Beringer Cab. Sauvignon Private Reserve, Chateau Montelena Cab. Sauvignon, Opus One, το Robert Mondavi Fume Blanc, Robert Mondavi ″ To Kalon Vineyard ″.

Μείνετε σε ένα από τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία του Σαν Φρανσίσκο και μετά από διαδρομή μιας ώρας θα φτάσετε στην Napa.

Napa Valey

Μπορντό, Γαλλία 

Το κρασί του Μπορντό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και διάσημα στον κόσμο. Όσοι αγαπούν και γνωρίζουν το κρασί αυτό μπορούν να το ξεχωρίσουν το πλούσιο σώμα του από μίλια μακριά. Οι αμπελώνες του Μπορντό δεν έχουν αλλάξει πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων. Εξακολουθούν να εκτείνονται γύρω από τα παραδοσιακά Chateaux, που με την σειρά τους προστατεύονται από αυστηρούς γαλλικούς νόμους διατήρησης. Για τους λάτρεις της ιστορίας, της τέχνης και του κρασιού, το Μπορντό είναι μια ονειρική επιλογή. Η ίδια η πόλη Μπορντό αποπνέει μια γοητεία, αλλά αν ο στόχος σας είναι το κρασί, μπορείτε να επιλέξετε για βάση των εξορμήσεων σας ένα από τα κοντινά χωριά. Για παράδειγμα το Saint-Emilion που ανήκει στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και προσφέρει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο.

La Mondotte France 2

Δοκιμάστε μερικά από τα κρασιά –  διαμάντια όπως αυτά των ″Vin De Garage″, το La Mondotte του Count Stefan Von Neipperg, το  Château Valandraud, πρωτοπόρο κρασί του Garage Movement , από το γειτονικό Pommerol το μυθικό Le Pin το οποίο μετά την ανεπανάληπτη εσοδεία του 1981 απέκτησε επάξια μια θέση στο cult system των κρασιών.

Bordeaux

Μεντόζα, Αργεντινή 

Αν επισκεφτείτε μόνο μια φορά την Αργεντινή, επισκεφτείτε την Μεντόζα. Όχι μόνο γιατί είναι μια από τις κορυφαίες πρωτεύουσες κρασιού του κόσμου, αλλά γιατί διαθέτει και μερικά καταπληκτικά τοπία. Βρίσκεται στους πρόποδες των Άνδεων και είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε σκι, ραφτινγκ σε ποτάμια, πεζοπορία, ορειβασία, πριν χαλαρώσετε με ένα μεγάλο ποτήρι Malbec.

Mentozass

Επιλέξτε για την διαμονή σας το περίφημο Cavas Wine Lodge, όπου κάθε σας ανάγκη, θα γίνει πραγματικότητα και το κρασί δεν θα σας λείψει ποτέ. Από το Bodegas Norton, ιδιοκτησία του  Gernot Langes Swarovski, δοκιμάστε το Privada Estate Reserva , από τον Bodega Catena Zapata και τα μοναδικά αμπελοτόπια  Andianna Vineyards το Mundus Bacillus Terrae Malbec και τα περίφημα White Bones White Stones Chardonnay  με στόφα που αρμόζει στο star system των Grand Crus.

Mendoza C4ubmtjwmaiiga4

Τοσκάνη, Κεντρική Ιταλία

Είναι γνωστό ότι το καλό κρασί παράγεται σε όλη την Ιταλία, αλλά η πραγματική μαγεία κρύβεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Στην Τοσκάνη και την Abruzzi τα σταφύλια Montepulciano και Sangiovese, μας έχουν χαρίσει μερικά από τα πιο δημοφιλή κόκκινα κρασιά στον κόσμο. Παράλληλα, στην Umbria τα σταφύλια Trebbiano και Grechetto παράγουν ένα μοναδικό γήινο λευκό κρασί.

Rocca GuicciardaΣτο Castello Brolio του Barone Ricasoli, 20km απο τη Siena μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύστε  την απόλυτη ιταλική οινική εμπειρία, με ένα ποτήρι τοπικό Chianti.

Συνδυάστε την τοπική κουζίνα της αυθεντικής Τοσκάνης  στο Osteria Del Castello μαζί με τα περίφημα κρασιά του Barone Ricasoli όπως το Brolio Chianti Classico και το Rocca Guicciarda Chianti Classico Reserva.

Toscana Slide 1

Περιοδικό “Taste” Gourmet, τεύχος 139.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS