GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΟργάνωση για το επόμενo σας ταξίδι: 8 tips για να εξοικονομήσετε χρήματα

Οργάνωση για το επόμενo σας ταξίδι: 8 tips για να εξοικονομήσετε χρήματα

Δεν είναι λίγες οι φορές, που είπαμε να κανονίσουμε ένα ταξίδι είτε με παρέα είτε με τον σύντροφο μας, ωστόσο εμπόδιο στάθηκε το οικονομικό κομμάτι της όλης υπόθεσης. Γιατί όπως και να το κάνουμε, μπορεί να θέλουμε πολύ να ταξιδέψουμε, κάποιες φορές όμως δεν μας το επιτρέπουν τα οικονομικά μας.

Πιο κάτω, θα διαβάσετε μερικούς πολύ έξυπνους τρόπους, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα για το πολυπόθητο και επόμενό σας ταξίδι: 

1. Υπολογίστε πόσα ακριβώς ξοδεύετε κάθε μήνα

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα σε κάθε είδους εξοικονόμηση, για οποιονδήποτε σκοπό, είναι να υπολογίσετε τα έξοδά σας. Τα έσοδά σας, σε γενικές γραμμές, προφανώς τα γνωρίζετε, αλλά συχνά δεν έχουμε ιδέα για το πόσα τελικά χρήματα ξοδεύουμε κάθε μήνα. Καταρτίστε μια λίστα με πάγια και έκτακτα έξοδα και θα σας βοηθήσει πολύ να διακρίνετε σε ποιους τομείς ξοδεύετε περισσότερα από όσα χρειάζεται.

2. Αποφασίστε ποιος θα είναι ο προορισμός σας

Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος από πανέμορφους προορισμούς, που, όμως, χρειάζονται και συγκεκριμένο προϋπολογισμό για να τους επισκεφτεί κανείς. Κάποιοι προορισμοί είναι πιο ακριβοί και πολυέξοδοι από άλλους, κάποιοι πάλι δεν χρειάζονται παρά μερικές εκατοντάδες ευρώ. Εφόσον έχετε ήδη εξακριβώσει τα έσοδα και τα έξοδά σας, θα σας είναι λογικά εύκολο να δείτε ποιοι προορισμοί που σας ενδιαφέρουν βρίσκονται εντός των δυνατοτήτων σας και ποιοι όχι. Στη συνέχεια επιλέξτε έναν και υπολογίστε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακρίβεια το κόστος του ταξιδιού.

3. Ανοίξτε έναν «ειδικό λογαριασμό ταξιδίου»

Δημιουργήστε έναν ειδικό λογαριασμό για το ταξίδι σας, είτε τραπεζικό είτε πρόχειρο (π. χ. έναν φάκελο στο σπίτι ή στο γραφείο σας), τον οποίο για κανένα λόγο δεν θα αγγίζετε ή και έναν κουμπαρά!

4. Μειώστε τις νυχτερινές σας εξόδους

Κι όμως, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα για το ταξίδι που τόσο επιθυμείτε. Απλά περικόψτε τις νυχτερινές σας εξόδους καθώς και τα χρήματα που ξοδεύετε σε αυτές, και θα δείτε πως ο ειδικός σας λογαριασμός θα αρχίσει να μεγαλώνει αρκετά γρήγορα. Θα χρειαστεί φυσικά εγκράτεια για να μην παρασύρεστε από φίλους, συναδέλφους και γοητευτικές συντροφιές, αλλά αξίζει τον κόπο. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να πάψετε εντελώς να βγαίνετε έξω και να διασκεδάζετε. Απλά μπορείτε να το κάνετε λιγότερο συχνά, ή να επιλέγετε για ένα διάστημα ποιο οικονομικές επιλογές ψυχαγωγίας.

5. Πουλήστε αντικείμενα και εξοπλισμό που δε xρησιμοποιείτε πια

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ έχετε κρυμμένα στην αποθήκη σας; Δεκάδες πράγματα, εξοπλισμό, ρούχα κτλ. τα οποία έχετε πάψει να χρησιμοποιείτε και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσετε ξανά αλλά λυπάστε να τα πετάξετε – είναι στην πραγματικότητα μετρητά που κάθονται και περιμένουν να τα χρησιμοποιήσετε. Βρείτε έναν ιστότοπο με μικρές αγγελίες και αρχίστε να τα πουλάτε. Με τον τρόπο αυτό και χώρο θα εξοικονομήσετε στο γκαράζ ή στην αποθήκη σας, και άφθονα χρήματα για το ταξίδι σας.

6. Κόψτε τις πιστωτικές και αρχίστε να πληρώνετε με μετρητά 

Είναι καλό να θυμάστε πως κάθε φορά που υπερβαίνετε το όριο της πιστωτικής σας καταλήγετε να πληρώνετε αρκετά περισσότερα χρήματα από αυτά που έχετε προγραμματίσει εξ αρχής. Κάντε το αρχή σας να ξοδεύετε μόνον εφόσον έχετε το αντίστοιχο ποσό, ώστε να μειώσετε σημαντικά τα χρήματα που πηγαίνουν σε άσκοπους τόκους.

7. Κόψτε για λίγο τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο

Καλή η γυμναστική αλλά, κακά τα ψέματα, θα μπορούσατε να την κάνετε και εκτός γυμναστηρίου και έτσι να γλιτώσετε ένα σεβαστό ποσό χρημάτων. Δοκιμάστε λίγο ποδήλατο, κάποιο ομαδικό άθλημα, κολύμπι στη θάλασσα ή πεζοπορία. Ίδιες θερμίδες θα χάσετε, αλλά όχι τα ίδια χρήματα!

8. Κάντε διακοπές στο… σπίτι!

Αντί να ξοδέψετε χρήματα σε ημερήσιες εκδρομές εδώ κι εκεί, γιατί να μην ξεκουραστείτε σπίτι σας;
Συνεπώς, τα χρήματα για το ταξίδι σας υπάρχουν – απλά πρέπει να βρείτε τρόπο να τα ξεχωρίσετε για το αγαπημένο σας ταξίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS