ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΤαξίδι στην παραμυθένια Πράγα

Ταξίδι στην παραμυθένια Πράγα

Από τη μια, εντυπωσιακά κάστρα και απ’ την άλλη, μεσαιωνικά αρχοντικά, που αντικρίζουν το φως της αναγέννησης στα νερά του ποταμού Μολδάβα. Η Πράγα του Κάφκα, της «βελούδινης επανάστασης», της χαράς αλλά και των ταραχών, είναι μια πόλη που σίγουρα θα αργήσετε να ξεχάσετε…

Praga3
Αν έχετε παιδιά, αυτή εδώ είναι µια στάση που δεν θέλετε να προσπεράσετε. Στον τέταρτο καλύτερο Ζωολογικό κήπο του κόσµου µπορείτε άνετα να περάσετε όλη τη µέρα χωρίς να το καταλάβετε, γνωρίζοντας από κοντά 5000 πανέµορφα ζώα και 400 είδη, σε ένα υπέροχο περιβάλλον, που είναι ανοικτό όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως εποχής. Υπάρχει παιδική χαρά για µικρά και µεγάλα παιδιά, καθώς και εστιατόρια.

Praga1

Θα πιεις χαλαρά το καφεδάκι σου στην πλατεία Wenceslas και µετά θα πεταχτείς στο Εθνικό Μουσείο της Πράγας, µε συλλογές που κυµαίνονται από φυσική ιστορία, παλαιοντολογία και ζωολογία, έως τέχνη και ιστορία (ακόµα και ιστορία θεάτρου και κουκλοθέατρου). Εδώ βρίσκεται και το µουσείο του Alfons Mucha, µε τα αριστουργηµατικά Art Nouveau σχέδιά του. Αν προτιµάτε κάτι διαφορετικό, τότε µη χάσετε το διασκεδαστικό, διαδραστικό µουσείο των Ψευδαισθήσεων (Illusion Art Museum) που βρίσκεται δίπλα από το Αστρονοµικό Ρολόι στην Παλιά Πόλη.

Praga2

Και αφού το αναφέραµε, εισπνεύστε τη µαγεία µιας άλλης εποχής στην παραµυθένια Παλιά Πόλη και ναι, πηγαίνετε να δείτε το Αστρονοµικό Ρολόι µε τον πολύπλοκο µηχανισµό που θα σας κατατοπίσει σχετικά µε την ώρα, τη θέση του ήλιου, της σελήνης και τον ζωδιακό κύκλο. Στην αλλαγή της ώρας θα παρελάσουν και οι µικρές ξυλόγλυπτες φιγούρες των αποστόλων, ένα θέαµα που µαγεύει πάντοτε µικρούς και µεγάλους. Στην Πλατεία στήνεται επίσης και το πιο ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Τσεχίας, καθώς και η πιο µεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά. Στην αγορά θα δώσεις άδεια στον εαυτό σου να τα δοκιµάσει όλα: Trdelnik (γλυκά ρολά κανέλας), Grog (γλυκό ζεστό ρούµι), Prazska Sunka (τεράστια κοµµάτια χοιρινό κρέας που ψήνονται σε σούβλες) και οπωσδήποτε Klobasa, ζουµερά και µυρωδάτα λουκάνικα που ψήνονται στο γκριλ µπροστά σου.

Praga5

Για φαγητό θα κάνεις ένα προσκύνηµα στο Cafe Savoy, ένα εντυπωσιακό, υπέρλαµπρο καφέ που διατηρεί άθικτη την παλιάς κοπής φινετσάτη Βοηµική ατµόσφαιρα του 19ου αιώνα. Εδώ θα προτιµήσεις να φας ένα brunch όπως κάνουν οι ντόπιοι ή θα πιείς ένα καφεδάκι µε το καλύτερο στρούντελ µήλου της ζωής σου. Για δείπνο υπερπαραγωγή και εξτραβαγκάντζα οκτώ πιάτων να πας στο La Degustation Boheme Bourgeoise (θα πληρώσεις και ανάλογα). Αν θες να γευτείς παραδοσιακή τσέχικη κουζίνα σε «φοιτητικές τιµές» να κατευθυνθείς στο Lokal Dlouhaaa. Για ποτό κατευθύνσου στο ατµοσφαιρικό Black Angels Bar.

Praga4

Για διαµονή κλείσε στο Golden Well Hotel, ένα πανέµορφο πολυτελές ιστορικό κτήριο κρυµµένο σε µια ήσυχη γειτονιά της κουκλίστικης περιοχής Mala Strana. To NYX Prague προσφέρει κεντρική τοποθεσία, στυλ και άνεση σε µεσαίες τιµές.

Praga6

Περιοδικό Go, τεύχος 91.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS