GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΠόσο καλά γνωρίζεις την Αγία Νάπα;

Πόσο καλά γνωρίζεις την Αγία Νάπα;

Η Αγία Νάπα είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο hot spot προορισμός του καλοκαιριού αλλά και παράδεισος για τους weekenders. Πέρα από τις καταγάλανες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή διαθέτει και πολλά άλλα μέρη που αξίζει να δεις και να επισκεφθείς.

Έχοντας για αφετηρία το Λιμανάκι της Αγίας Νάπας, ξεκίνα την περιπλάνηση από την ενιαία πλατεία που ενώνει τα δυο σημεία. Τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινιστεί δίνοντας μια διαφορετική ανάσα στην περιοχή.

Getlstd Property Photo

Στο κέντρο της πλατείας θα δεις να δεσπόζει το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Οι καφετέριες, οι παραδοσιακές ψαροταβέρνες και τα καταστήματα στη γύρω περιοχή παρέχουν σε κάθε επισκέπτη όλα όσα χρειάζεται σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί το όλο τοπίο έχοντας για θέα τα ψαροκάικα που αράζουν κατά μήκος του λιμανιού. Στο κεντρικό σημείο της πλατείας θα δεις τοποθετημένο και το γλυπτό του ψαρά το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό Κύπριο γλύπτη, Φίλιππο Γιαπάνη προς τιμήν των ψαράδων, καθώς το ψάρεμα ήταν μια από τις βασικές ασχολίες των ντόπιων. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και το μνημείο της Γοργόνας που αγναντεύει το απέραντο της θάλασσας.

Saintgeorge2

Σύμφωνα με το μύθο, συμβολίζει τη σχέση που είχε με τους ψαράδες αφού τους υποδεχόταν κάθε φορά που επέστρεφαν στο λιμάνι. Στην πλατεία πραγματοποιούνται και οι εκδηλώσεις της πόλης, ενίοτε και πανηγύρια όπως και οι εορτασμοί του Κατακλυσμού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Αγία Νάπα γίνεται πόλος έλξης για χιλιάδες ντόπιους. Με κατεύθυνση προς το βόρειο τμήμα της Αγίας Νάπας και αφού διαχύσεις τον τουριστικό πεζόδρομο με τα δεκάδες καφεστιατόρια και κέντρα αναψυχής, θα καταλήξεις στην περιβόητη πλατεία. Στο αριστερό σου χέρι θα δεις ένα εντυπωσιακό μνημείο που σχηματίζει το: «I Love Ayia Napa». Και επειδή τοποθετήθηκε εκεί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, βγάλε μια αναμνηστική φωτογραφία προτού συνεχίσεις την περιπλάνηση. Στο πίσω μέρος βρίσκεται η πετρόχτιστη ιστορική Μονή της Αγίας Νάπας από όπου πήρε και το όνομά της η περιοχή.

Ayia Napa Love

Το πλακόστρωτο που στον περίβολο της εκκλησίας αλλά και το γραφικό σημείο της πλατείας με τις καφετέριες και τα σιντριβάνια είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να ξαποστάσεις. Κυρίως τις βραδινές ώρες, πλήθος κόσμου κατακλύζει το σημείο, αράζοντας στα πέτρινα σκαλάκια και χαζεύοντας τους καλλιτέχνες του δρόμου που υπόσχονται να φτιάξουν στον κάθε περαστικό μια εντυπωσιακή καρικατούρα. Βεβαίως, σ’ αυτή την περιοχή έχεις να δεις κι άλλα πολλά.

Ayia Napa

Η πλατεία των διασημοτήτων απέχει μόλις λίγα μέτρα και σε περιμένει να την ανακαλύψεις. Τοποθετημένες πλάκες σε σχήμα αστεριού – όπως οι αντίστοιχες που βρίσκονται στο Walk of Fame του Λος Άντζελες – βρίσκονται τοποθετημένες στο σημείο, ως ένδειξη σεβασμού και επιβράβευσης σε προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στην Αγία Νάπα ή την έχουν τιμήσει με την παρουσία τους. Η πλατεία μετατρέπεται σε ένα απόλυτα τουριστικό spot με έντονο clubbing και διασκέδαση με τα πάρτι να ξεκινούν αργά το απόγευμα και να διαρκούν μέχρι το πρωί.

B Spilies

Μικρές αγροτικές εκκλησίες και ακόμα περισσότερα ξωκλήσια υπάρχουν και στην γύρω περιοχή της Αγίας Νάπας. Ο Άγιος Αντώνιος, η Αγία Θέκλα, ο Άγιος Επιφάνειος, η Αγία Βαρβάρα και η Αγία Μαύρη είναι μερικά από αυτά που αξίζει να ανακαλύψεις.

Agia Napa

Must see σημεία στην Αγία Νάπα υπάρχουν πολλά. Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγεται και το Πάρκο Γλυπτικής το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της Αγίας Νάπας σε ένα υπέροχο λόφο με πανοραμική θέα. Σε μια έκταση 20.000 τ.μ θα θαυμάσεις εντυπωσιακά γλυπτά τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από Κύπριους, Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στο πλαίσιο του Α’ Συμποσίου Γλυπτικής που έγινε το 2014 και 2015 όπως επίσης και μια πλούσια συλλογή σπάνιων μεσογειακών φυτών και κάκτων.

Parko Glyptikis

Βεβαίως, η Αγία Νάπα δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει και αυτή τη δική της γέφυρα των ερωτευμένων. Βρίσκεται στην περιοχή Μαροκορώνα, ανατολικά της Αγίας Νάπας με κατεύθυνση το Κάβο Γκρέκο. Κάπου εκεί θα βρεις και τα θαλάσσια παλάτια και τους κρυμμένους υδάτινους θησαυρούς. Τα λεγόμενα «παλάτια» βρίσκονται ανάμεσα στην παραλία της Κέρμιας και του Ακρωτηρίου Γκρέκο και στην πραγματικότητα πρόκειται για το εντυπωσιακό σχήμα τη μορφή που παίρνουν οι βράχοι με την πάροδο του χρόνου.

Ayia Napa Monastery 3

Τ

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS