ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΣαλβαδόρ: Ένα εξωτικό ταξίδι στην «πρωτεύουσα της χαράς»!

Σαλβαδόρ: Ένα εξωτικό ταξίδι στην «πρωτεύουσα της χαράς»!

 Το Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα της βραζιλιάνικης πολιτείας Μπαΐα και πρώην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, είναι πολύ φημισμένο για την κουλτούρα, την κουζίνα, τη μουσική και την αρχιτεκτονική του -που έχουν έντονες αφρικανικές επιρροές- αλλά και την καποέιρα.

Γνωστό ως «πρωτεύουσα της χαράς» λόγω του καρναβαλιού του που διαρκεί µία εβδομάδα, το Σαλβαδόρ προσφέρει έναν συνδυασμό σύγχρονης μουσικής και τέχνης µε παραδοσιακή αρχιτεκτονική που διατηρείται άθικτη από το 17ο αιώνα.

Salvador Da Bahia 4Σαλβαδόρ Μπαϊα, καρναβάλι

Η πόλη χωρίζεται στη Cidade Alta (την Άνω πόλη) και τη Cidade Baixa (την Κάτω πόλη), που συνδέονται µε τελεφερίκ, µε ένα μεγάλο ασανσέρ (ασανσέρ Lacerda) που ανεβοκατεβάζει τους επιβάτες του σε ύψος 72 μέτρων και µε μερικούς πολύ απότομους δρόμους (ladeiras).

Salvador Da Bahia 1Παλιά Πόλη Σαλβαδόρ Μπαϊα

Υπέροχη είναι η παραλιακή συνοικία Μπάρα και το ιστορικό τµήµα του Σαλβαδόρ µε τις αποικιακές γειτονιές του 17ου αιώνα. Το Πελοουρίνιο (Πελό), µε το µεγαλύτερο και καλύτερα διατηρηµένο συγκρότηµα αποικιακής αρχιτεκτονικής του Νέου Κόσµου, χαρακτηρίστηκε το 1985 από την UNESCO ως Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.

Είναι µια τουριστική «Μέκκα», µε λιθόστρωτα δροµάκια, πολύχρωµα σπίτια, εστιατόρια, bars, galleries και boutiques. Επίσης, θα κάνετε µια βόλτα στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης χειροτεχνηµάτων και σουβενίρ.

Salvador Da Bahia 3
Σαλβαδόρ Μπαϊα, Βραζιλία

Salvador Da Bahia 6
Αποικιακά κτήρια στο Σαλβαδόρ Μπαϊα

Εμπειρίες στο Σαλβαδόρ
Επισκεφτείτε τα νησιά της πολιτείας, όπως το ο Ilha de Frades µε το απόλυτο εξωτικό τοπίο, λευκή απέραντη αµµουδιά και κοκοφοίνικες. Συνεχίστε στο Ilha de Itaparica -το τρίτο µεγαλύτερο νησί της Βραζιλίας. Θα φτάσετε µέχρι την ακτή και από εκεί αν θέλετε να πάτε στην ενδοχώρα του νησιού, θα το κάνετε µε µια έξτρα χρέωση.

Salvador Da Bahia 2Σαλβαδόρ Μπαϊα παραλία

Στο Σαλβαδόρ θα έχετε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσετε µια τελετή Καντοµπλέ, µια «δαιµονική» λατρεία που έχει τις ρίζες της στην Ακτή των Σκλάβων της Αφρικής, σε ένα «καθαγιασµένο» κτίσµα στις παρυφές της πόλης, το Τερέιρο.

Ταξίδι στο Σαλβαδόρ
Υπό κανονικές συνθήκες… η καλύτερη εποχή για να πάτε στο Σαλβαδόρ είναι από τον Δεκέµβριο µέχρι τον Μάρτιο, καθώς τότε είναι καλοκαίρι και η θερµοκρασία φτάνει στους 30 βαθµούς.

Salvador Da Bahia 5Σαλβαδόρ Μπαϊα πολύχρωμα κτήρια

Μπορείτε να φτάσετε εκεί με συνδυαστική πτήση της Aegean Airlines (el.aegeanair.com) από Αθήνα και της Tap Air Portugal (www.flytap.com) µε 2 ανταποκρίσεις (Νάπολι & Λισαβόνα).

Κατερίνα Ρίγκου

Πηγή: Icons Traveller, https://www.travelstyle.gr/02

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS