GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΣτα ύψη εκτοξεύθηκαν οι τιμές εισιτηρίων: €415 για Αθήνα - Λάρνακα

Στα ύψη εκτοξεύθηκαν οι τιμές εισιτηρίων: €415 για Αθήνα – Λάρνακα

Το αδιαχώρητο επικρατεί στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά το νέο μέτρο που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο η είσοδος προσώπων στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους κατά την άφιξή τους προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορωνοϊού από πιστοποιημένα ιατρικά κέντρα από τη χώρα προέλευσής τους. 

Την ίδια ώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, αφού μία μονή διαδρομή Αθήνα – Λάρνακα στοιχίζει μέχρι και 415 ευρώ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν διαθέσιμη θέση στις πτήσεις για Λάρνακα.

Η αναζήτηση εισιτηρίων από όσους έχουν εγκλωβιστεί στην Αθήνα άρχισε αμέσως μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και διήρκησε όλο το βράδυ, ενώ όσο η ώρα περνούσε τόσο οι τιμές των εισιτηρίων ανέβαιναν. Χαρακτηριστικό των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων είναι το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή τα εισιτήρια κυμαίνονταν στα €70, ενώ μετά το νέο μέτρο που ανακοινώθηκε οι τιμές σε κάποιες περιπτώσεις επταπλασιάστηκαν.

Το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου χωρίς ιατρική βεβαίωση θα εφαρμοστεί από τις 6 σήμερα το απόγευμα (μέχρι και την 30η Απριλίου 2020) και πλέον φοιτητές, τουρίστες και άτομα που βρίσκονται στην Αθήνα για επαγγελματικούς σκοπούς τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία και να εξασφαλίσουν μια θέση σε πτήση πριν από τις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι ακόμη και όσοι πληρούν την προϋπόθεση της ιατρικής πιστοποίησης θα τίθενται υποχρεωτικά υπό περιορισμό για 14 ημέρες σε χώρους φιλοξενίας που θα καθορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Από: philenews – Παναγιώτα Χαραλάμπους

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS