GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΤαξίδι στα «μαγικά» Κύθηρα

Ταξίδι στα «μαγικά» Κύθηρα

Πρωινός καφές, μια ματιά στο χάρτη και ξεκινάς να γνωρίσεις το νησί. Χωριά παντού, σε κάθε βουνοπλαγιά, σε κάθε ρεματιά. Το οδικό δίκτυο είναι μεγάλο και πολύπλοκο. Μπορεί να σε μπερδέψει. Όλα «κρυμμένα» με προσεγμένη επιμέλεια. Όπως ο Έρωτας της Αφρδίτης… Αν δυσκολευτείς να βρεις κάποιο μέρος, μη διστάσεις να ρωτήσεις ένα ντόπιο. Με χαρά θα σου δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τα ΚΥΘΗΡΑ, ή αλλιώς ΤΣΙΡΙΓΟ είναι το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης και του Έρωτα. Βρίσκονται στη Νότιο Ελλάδα μεταξύ της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. Είναι ορεινό νησί με πολλές κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν μαγευτικές παραλίες. Έχουν έκταση περίπου 280 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η βλάστηση είναι πλούσια, κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νησιού. Το κλίμα είναι μεσογειακό, με αρκετή υγρασία και ισχυρούς ανέμους κυρίως το χειμώνα. Σε αρκετά σημεία του νησιού υπάρχουν πηγές που ρέουν όλο το χρόνο.

Avlemonas Kythira

Kaladi Beach Kythira 6

Κύθηρα
Οι κάτοικοι ασχολούνται στον αγροτικό τομέα, το εμπόριο και τον τουρισμό. Τα κύρια αγροτικά προϊόντα είναι το λάδι και το φημισμένης ποιότητας μέλι. Τουριστικά το νησί βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη ειδικά τα τελευταία χρόνια και συγκεντρώνει τα βλέμματα πολλών επισκεπτών αλλά και τουριστικών επιχειρήσεων.

Kapsali Village Kythira

Kythira 2 1024x680

Η πολιτιστική κληρονομιά των Κυθήρων είναι πλούσια αφού τόσοι λαοί πάτησαν στη γη τους. Τα μνημεία μαρτυρούν την ιστορία. Η αρχιτεκτονική του νησιού ακουμπάει στις τεχνοτροπίες και τα στοιχεία κυρίως των Ενετών, της Κρήτης και της Μάνης. Το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων, βρίσκεται στο Κάστρο της πρωτεύουσας είναι το δεύτερο σημαντικό μετά την Κέρκυρα, αφού διατηρεί αρχεία από το 16ο αιώνα. Τα βυζαντινά μνημεία και τα αγγλικά κτίσματα κοσμούν κάθε πλαγιά, κάθε κορφή του νησιού. Οι αρχαιολόγοι με οργανωμένες ομάδες φέρνουν στο φως σημαντικά στοιχεία. Ο μύθος της Αφροδίτης αναβιώνει στους ανθρώπους, στις πέτρες και στη θάλασσα.

Στα Κύθηρα η φύση βελτιώνεται από τον πολιτισμό. Οι επισκέπτες ερωτεύονται και εξοικειώνονται εύκολα με το νησί…

Kythira Xwra

Kythira Exwteriki

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS