GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΤαξίδι στην «Αιώνια Πόλη»

Ταξίδι στην «Αιώνια Πόλη»

Θυμηθείτε λίγο την Βουγιουκλάκη και στο «ω, με συγχωρείτε, ήταν τυχαίο» και σεργιανίστε στα στενά σοκάκια, απολαύστε την ομορφιά των πολυάριθμων σιντριβανιών και αφεθείτε στην dolce vita μιας άλλης εποχής.

H «Αιώνια Πόλη»
Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές να µιλούν για την ιταλική πρωτεύουσα. Να την εξυµνούν για τις οµορφιές της, τον ροµαντικό χαρακτήρα αλλά και για την πλούσια ιστορία της. Πρόκειται ουσιαστικά για µια πόλη γεµάτη από οµορφιές, αξιοθέατα, σπουδαία ιστορικά µνηµεία αλλά και µε το σαγηνευτικό ταµπεραµέντο της που κάνει τον κάθε επισκέπτη να την ερωτεύεται µε την πρώτη µατιά. Ο αέρας που αποπνέει η «Αιώνια Πόλη» χαρίζει µια από τις πιο συγκλονιστικές εµπειρίες που µένουν χαραγµένες στη µνήµη, κάνοντας τον κάθε ταξιδιώτη να επιδιώξει σύντοµα την επόµενη επίσκεψή του στα ίδια ακριβώς ροµαντικά µέρη.

Σήμα κατατεθέν
Η διάσηµη πιάτσα όπου ορθώνεται η περίφηµη Fontana di Trevi βρίσκεται επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση. Σύµφωνα µε την παράδοση, θα πρέπει να γυρίσεις την πλάτη ρίχνοντας ένα κέρµα στο νερό, αν βέβαια θελήσεις να βρεθείς ξανά στην ιταλική πρωτεύουσα.

Coffee time
Χαλαρώστε πίνοντας στα γρήγορα ένα espresso (κατά προτίμηση στο Café Greco που βρίσκεται στην περιοχή) και ακολούθως βγείτε έξω στον εµπορικό δρόµο Βία Κοντότι (Via Condotti) – που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Piazza di Spagna – για να ανακαλύψετε τα διασηµότερα brand αλλά και να θαυµάσετε τις εντυπωσιακές βιτρίνες.

Iστορικό κέντρο
Μια καλή επιλογή να αρχίσετε τη δική σας περιπλάνηση στην πόλη είναι φυσικά η πιάτσα Ντι Σπάνια (Piazza di Spagna). Πρόκειται για µια από τις διασηµότερες πλατείες της Ρώµης και πόλο συνάντησης για ντόπιους και ξένους κάθε στιγµή της ηµέρας. Από εκεί µπορείτε να θαυµάσετε τα κτήρια της γύρω περιοχής και να ανεβείτε τα σκαλοπάτια µέχρι την εκκλησία Τρινιτά ντέι Μόντι (Scalinata della Trinità dei Monti). Σίγουρα θα λατρέψετε το µαγευτικό σιντριβάνι Fontana della Bracaccia.

Iταλική παράδοση
Αν λατρεύετε την ιταλική παράδοση και κουλτούρα, θα πρέπει να επισκεφθείτε την υπαίθρια αγορά Campo de’ Fiori που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Εκεί θα επιβεβαιώσετε απλά το αυτονόητο σχετικά µε το φαγητό και τις πρώτες ύλες της ιταλικής κουζίνας, ενώ θα ανοίξει το µάτι και…η όρεξή σας δοκιµάζοντας ολόφρεσκιες λιχουδιές.

Ο ναός των θεών
Το επιβλητικό Πάνθεον είναι ένα ακόµα στολίδι στην καρδιά της Ρώµης. Ο εντυπωσιακός θεόρατος ναός των Θεών βρίσκεται στο κέντρο της Piazza della Rotonda και ο εντυπωσιακός θόλος του προσφέρει εντυπωσιακό θέαµα. Στην ίδια πλατεία µπορείτε επίσης να χαλαρώσετε πίνοντας έναν καφέ ή ακόµα καλύτερα απολαµβάνοντας ένα αυθεντικό gelato έχοντας για θέα την υπέροχη πλακόστρωτη πλατεία και το σιντριβάνι.

Must-see
Βατικανό, ένα από τα must see της Ρώµης. Μια περιπλάνηση σε µερικά από τα σηµαντικότερα µουσεία της Ρωµαιοκαθολικής εκκλησίας αλλά και της ιστορίας στον κόσµο επιβάλλεται, αφού αποτελεί µια συναρπαστική εµπειρία. Θαυμάστε τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου και άλλων αναγεννησιακών καλλιτεχνών και φυσικά την περίφηµη Καπέλα Σιστίνα (Sistine Chapel) – σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS