ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΤαξιδιωτικά tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις οικονομικά ταξίδια

Ταξιδιωτικά tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις οικονομικά ταξίδια

Τα ταξίδια είναι ο,τι πιο όμορφο μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο αυτό που πρέπει να έχουμε για να καταφέρουμε να γυρίσουμε σε όλες τις χώρες που ονειρευόμαστε, είναι η οικονομική άνεση. Ωστόσο υπάρχουν και μερικοί τρόποι, που και να μην είσαι άνετη οικονομικά πιθανόν να σε βοηθήσουν! Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips ώστε να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου οικονομικά. 

Ταξιδέψτε εκτός σεζόν: Το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.λπ. είναι σίγουρα πιο εύκολο να πάρετε άδεια. Τι θα λέγατε, όμως, να γλιτώνατε αρκετά λεφτά σε εισιτήρια και ξενοδοχεία, αν γιορτάζατε τα Χριστούγεννα νωρίτερα φέτος, περίπου 2-3 εβδομάδες πριν; Τότε οι τιμές θα είναι σίγουρα χαμηλότερες και όταν επιστρέψετε θα έχετε τις γιορτές να σας περιμένουν!

Κλείστε τα εισιτήριά σας ή τελευταία στιγμή ή πολύ νωρίτερα: Οι περισσότεροι κλείνουν τα αεροπορικά και τη διαμονή τους περίπου 1-2 μήνες πριν το ταξίδι τους κι αυτό τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι δεν πετυχαίνουν και τις καλύτερες προσφορές, αφού οι αεροπορικές, τα ξενοδοχεία κ.ο.κ. ξέρουν πότε κλείνουμε συνήθως τα εισιτήριά μας και προσαρμόζουν τις τιμές τους αναλόγως. Αν μπορείτε να κλείσετε το επόμενό σας ταξίδι 8 μήνες πριν, κάντε το! Αν όχι, περάστε στην αντίπερα όχθη και κλείστε τα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μερικές ημέρες πριν το ταξίδι, έτσι ώστε να πετύχετε προσφορές.

Προτιμήστε τα γκρουπ: Όσο κι αν είστε μοναχικοί ταξιδιώτες, τα ταξίδια σε γκρουπ μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τα έξοδά σας, αφού κλείνοντας εισιτήρια ή δωμάτια ανά ομάδες, θα έχετε την ευκαιρία να πετύχετε προσφορές. Αν είστε μεγάλη παρέα, μπορείτε να νοικιάσετε σπίτι αντί για δωμάτια και σίγουρα οι τιμές στα εστιατόρια και τις δραστηριότητες που θα κάνετε, θα είναι μειωμένες.

Μην πληρώνετε για all-inclusive εκτός κι αν περιλαμβάνει πραγματικά τα πάντα: Πολλοί έχουν βρεθεί να κλείνουν ταξίδια all-inclusive, πληρώνοντας τελικά και για παροχές που δεν χρειάστηκαν και δεν αξιοποίησαν, την ώρα που τους έλειπαν άλλες. Σε μια κρουαζιέρα, για παράδειγμα, μπορεί να πληρώνετε για φαγητό σε μπουφέ, γεύματα με πλήθος από πιάτα, απεριόριστα ποτά (συγκεκριμένου είδους), απεριόριστες δραστηριότητες, νυχτερινή διασκέδαση κ.ο.κ. Μπορεί, όμως, ενώ έχετε πληρώσει για απεριόριστη μπίρα, να μην σας αρέσει η μπίρα ή να μην σας ενδιαφέρουν οι δραστηριότητες που περιλαμβάνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS