GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΤήνος: Σεργιάνι στα πανέμορφα χωριά της – Απολαύστε τα!

Τήνος: Σεργιάνι στα πανέμορφα χωριά της – Απολαύστε τα!

Αυθεντικά, γεµάτα φως και χρώµα, τα χωριά της Τήνου θα σας µυήσουν στις… αληθινές Κυκλάδες!

ΦΑΛΑΤΑΔΟΣ
Το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου είναι γνωστό για τη ρακή και τα εξαιρετικά κρασιά του. Ο Ναός της Αγίας Τριάδας με τον μπλε τρούλο ξεχωρίζει από μακριά, ενώ το Σπίτι του Σκίτσου, που λειτουργεί ως Μουσείο Γελοιογραφίας, είναι από τα μοναδικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Tinos2

ΒΩΛΑΚΑΣ
Ισορροπεί περίτεχνα μεταξύ θρύλου και πραγματικότητας, με το σεληνιακό τοπίο που δημιουργούν οι χιλιάδες γρανιτένιοι ογκόλιθοι, που βρίσκονται διάσπαρτοι στην περιοχή, τραβά αναπόφευκτα το ενδιαφέρον επιστημόνων και επισκεπτών!

Tinos3

Tinos4

ΠΥΡΓΟΣ
Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές χωριό της Τήνου διατηρεί αναλλοίωτη την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του, ενώ οι μαρμάρινες κρήνες, τα τέμπλα και οι προσόψεις των σπιτιών το κάνουν να μοιάζει με υπαίθρια έκθεση Τέχνης!

Tinos5

Tinos6

Tinos7

ΥΣΤΕΡΝΙΑ
Αμφιθεατρικά χτισμένα, 18 χλμ. από τη Χώρα, προσφέρουν πανοραμική θέα στο Αιγαίο και τα γύρω νησιά, με τα ερείπια των γραφικών διατηρητέων ανεμόμυλων να ξεχωρίζουν από μακριά.

Tinos8

ΠΑΝΟΡΜΟΣ
Το μικρό αυτό ψαροχώρι, χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός στο δυτικό τμήμα του νησιού, διαθέτει πεντακάθαρες αμμουδιές, ενώ ξεχωρίζει και το νησάκι Πλανήτης με τον ερειπωμένο Φάρο, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι.

Panormos Tinos Nea

Πηγές με γάργαρο νερό, πλακόστρωτα μονοπάτια και ολάνθιστες μπουκαμβίλιες, πλαισιώνουν τα αγέρωχα πλατάνια της μεγάλης πλατείας και τις γραφικές μεσαιωνικές καμάρες στο καλύτερο «μπαλκόνι» της Τήνου, χτισμένο σε υψόμετρο 450 μ.

ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ
Εκτυφλωτικά λευκή και αρχιτεκτονικά αξιολάτρευτη, θα σας μαγέψει! Μαρμάρινες βρύσες και ανάγλυφες διακοσμητικές λεπτομέρειες, ασβεστωμένα δρομάκια και λουλουδιασμένοι κήποι φυλακίζουν το βλέμμα.

Panormos

Panormos2

ΠΛΑΤΙΑ
Παραδοσιακός οικισμός τηνιακής αρχιτεκτονικής και γενέτειρα πολλών καλλιτεχνών. Σε κάθε σας βήμα η αριστοτεχνικά δουλεμένη πέτρα και το μάρμαρο δεν μπορούν παρά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας!

Platia

Πηγή: Icons Travellers Magazine

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS