ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΒρότσλαβ: Μια πολύχρωμη πόλη βγαλμένη από σελίδες παραμυθιού

Βρότσλαβ: Μια πολύχρωμη πόλη βγαλμένη από σελίδες παραμυθιού

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Όντερ στη δυτική Πολωνία το Βρότσλαβ (Wroclaw) είναι μια πολύχρωμη πόλη βγαλμένη… από τα παραμύθια!

Τα μεγάλα πάρκα, τα γοτθικά πολύχρωμα κτίρια και τα κομψά αρχοντικά υπόσχονται ένα μαγευτικό ταξίδι, στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας της Κάτω Σιλεσίας.

Market Square With Town Hall In Wroclaw Poland Early In The Morning. Colorful Cities Concept.

Βρότσλαβ Πολωνία
Το 2016 ορίστηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ενώ ένα χρόνο αργότερα υποδέχτηκε τη Διεθνή Ένωση Παγκόσμιων Αθλημάτων (IWGA).

Ο επισκέπτης εδώ μπορεί να περιπλανηθεί στην κεντρική πλατεία Rynek, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας και να πάρει μια πρώτη γεύση της γραφικής πόλης.

Guinness World Guitar Record Dwarf Gnome . Famous Small Statues In Wroclaw Over 350 All Together

Βρότσλαβ Πολωνία κέντρο
Εκεί βρίσκεται το παλιό δημαρχείο και η εκκλησία της Αγίας Βασιλικής από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέα από το παρατηρητήριο του πύργου της.

Old Town Of Wroclaw.

Βρότσλαβ Πολωνία, πολύχρωμα κτήρια
Το νησί του καθεδρικού ή Ostrów Tumski είναι το παλαιότερο τμήμα της πόλης και ο καθεδρικός του χρονολογείται από τα μέσα του 10ου αιώνα.

View Of The Royal Palace – History Museum Baroque Style Building And Beautiful Garden With Sculptures In A Courtyard.

Βρότσλαβ Πολωνία, καθεδρικός
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Πανόραμα Ρατσλαβίτσκα, μια ροτόντα μήκους 114 μέτρων. Αναπαριστά με πανοραμική ζωγραφική τη μάχη του πεζικού της Πολωνίας εναντίον του ρωσικού στρατού το 1794.

Στο δημαρχείο της πόλης στεγάζονται ένα μουσείο τέχνης και ένα θησαυροφυλάκιο ενώ ο ζωολογικός κήπος της πόλης είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος στην χώρα.

Wroclaw Poland 2

Το Centennial Hall είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2006 και σχεδιάστηκε από τον Max Berg το 1911.

Wroclaw Poland 5

Στο πάρκο Szczytnicki μπορεί να θαυμάσει κανείς τον εντυπωσιακό ιαπωνικό κήπο.

Βρότσλαβ Πολωνία κτήρια
Εκτός αυτών στο Βρότσλαβ βρίσκεται επίσης ένα από τα 7 παλιότερα εστιατόρια του κόσμου, το Piwnica Swidnicka. Δείτε εδώ τα υπόλοιπα 6!

Botanical Garden In Wroclaw Poland

Piwnica Świdnicka

Estiatorio Polonia
Το Piwnica Świdnicka στην Πολωνία

Αυτό το ιστορικό εστιατόριο του 1273 βρίσκεται στο ισόγειο του παλιού δημαρχείου του Βρότσλαβ. Το όνομά του προέρχεται από τη γειτονική πόλη Świdnicka, από την οποία η μπύρα παραδιδόταν στο εστιατόριο το Μεσαίωνα. Η σπεσιαλιτέ του είναι τα pierogi (φιλεταρισμένα πολωνικά πιτάκια).

Αν σκέφτεστε κάποια στιγμή να ανακαλύψετε την Πολωνία, μάθετε εδώ όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ένα ταξίδι όνειρο!

Πληροφορίες

Vortslavpolwnia

Βρότσλαβ Πολωνία, πλατεία
Βρότσλαβ Πολωνία, κεντρική πλατεία
Βρότσλαβ Πολωνία, βοτανικό πάρκο
Πληροφορίες
Πολωνία χάρτης
Βρότσλαβ / Πολωνία
Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ζλότι (1 ζλότι: 0,23 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

https://www.travelstyle.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS