GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΎδρα: Η «Αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού

Ύδρα: Η «Αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού

Κουκλίστικη, κοσμοπολίτικη, με διαχρονική γοητεία, εδώ που παραθέριζαν  ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Μαρία Κάλλας, ο Πικασό και ο Σαγκάλ. Σας παραθέτουμε 10 + 1 λόγους που πρέπει να επισκεφθείτε έστω και μια φορά τη μοναδική Ύδρα.

Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται. Ναι, τα αυτοκίνητα! Θα κινείστε με τα πόδια, τα θαλάσσια ταξί και τα λεωφορεία, αλά Βενετία.

Απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, καθιστώντας την ως ιδανικό προορισμό για μονοήμερη εκδρομή.

Hydra

Βολτάροντας στα γραφικά σοκάκια, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πλήθος αρχοντικών, όπως αυτά των Βούλγαρη, Κουντουριώτη, Τσαμαδού, μουσεία, 300 εκκλησίες, 6 μοναστήρια, καθώς και επιβλητικά δημόσια κτήρια. Ανάμεσά τους, το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας, η Ναυτική Σχολή, ο Καθεδρικός Ναός με το εντυπωσιακό μαρμάρινο Τέμπλο και τα δίδυμα μοναστήρια της Αγίας Ευπραξίας και του Προφήτη Ηλία, όπου το 1825 φυλακίστηκαν ο Κολοκοτρώνης και άλλοι αγωνιστές.

Στο ειδυλλιακό μικρό λιμάνι των Καμινιών, θα συναντήσετε το περίφημο «Κόκκινο Σπίτι», που κατοικήθηκε από τον Ναύαρχο Μιαούλη, το οποίο ανακαινίστηκε το 2007 και χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος.

Ydra 1

Το Φαρμακείο Ραφαλιά, από το 1890, σίγουρα ένα από τα ωραιότερα που θα δείτε ποτέ στη ζωή σας. Διατηρείται στην αρχική του μορφή και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής παράδοσης. Ο τωρινός ιδιοκτήτης, Βαγγέλης Ραφαλιάς, παρασκευάζει εξαιρετικής ποιότητας καλλυντικά, σύμφωνα με τις συνταγές που ανακάλυψε στο ημερολόγιο της μητέρας του, στις πιο σικ συσκευασίες!

Αν σας αρέσει το περπάτημα, αξίζει να ανηφορίσετε στην παλιά συνοικία της Κιάφας, μέχρι τον λόφο του Αγίου Αθανασίου, με τους 7 ανεμόμυλους, αλλά και το τόσο ρομαντικό όρος Έρως, που έχει και το όνομα και τη χάρη. Η θέα και από τα δύο αυτά σημεία, θα σας κόψει την ανάσα.

Ydra Orloff2

Μακροβούτια από τα βράχια στα βαθιά, πεντακάθαρα νερά στη Σπηλιά και την Υδρονέτα, ίσως μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες στο νησί, κάτω από τα κανόνια, απ’ όπου θα θαυμάσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, στο Sunset, φυσικά. Το Περίπτερο, επίσης, προσφέρεται για τον σκοπό αυτό. Αν ψάχνετε για παραλία με άμμο, το Μανδράκι είναι η μόνη στο νησί.

Το Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ, του παγκοσμίου φήμης συλλέκτη Δάκη Ιωάννου. Ο Δήμος Ύδρας παραχώρησε στο Ίδρυμα τα παλιά σφαγεία του νησιού, για τη διοργάνωση πρωτοποριακών εκθέσεων.

Η ταβέρνα «Ξερή Ελιά», που λειτουργεί από το 1825! Θα καθίσετε στα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, θα απολαύσετε φρεσκότατα ψάρια και μαγειρευτά φαγητά, βαρελίσια κρασιά δικής τους παραγωγής και ζωντανή μουσική. Παγωτό, οπωσδήποτε, στο Cool Mule, με σήμα κατατεθέν το συμπαθέστατο γαϊδουράκι.

Ydra Orloff Boutique Hotel 2

Τα Μιαούλεια είναι η μεγάλη γιορτή του νησιού, προς τιμήν του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη και των άλλων Υδραίων Ναυμάχων, που τελείται κάθε χρόνο την τελευταία βδομάδα του Ιουνίου. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, περιλαμβάνονται η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και η πυρπόληση της Τουρκικής Ναυαρχίδας και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, για τη λήξη των εορτασμών.

Περπατήστε, χαθείτε, ξεχάστε τα πάντα. Σε ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος, όλα αυτά που ξέρετε δεν ισχύουν. Απαλλαγμένοι από τροχοφόρα, προσπαθήστε να αφήσετε, έστω και για λίγο, τα κινητά και απλά, ερωτευτείτε και μεθύστε με την ίδια τη ζωή.

Νατάσσα Γεωργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS