ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΒιταμίνη C: Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα

Βιταμίνη C: Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα

Θεωρείται ένα πολυδύναμο θρεπτικό συστατικό της διατροφής. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα. Η αισθητικός Μαρκέλλα Σιαρλή αποκαλύπτει τις μοναδικές ιδιότητες της Βιταμίνης C.

Της Λένας Τσουκαλά

Το 1742, ο χυμός λεμονιού ήταν γνωστός για την αποτροπή του σκορβούτου, μίας εξουθενωτικής ασθένειας που έπληττε συχνά τους ναυτικούς. Ωστόσο, μόλις το 1928 προσδιορίστηκε ότι το ευεργετικό συστατικό στο χυμό λεμονιού δεν ήταν άλλο παρά η Βιταμίνη C. Στη σημερινή εποχή, αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεν είναι η δυνατότητα της Βιταμίνης C να θεραπεύει το σκορβούτο, αλλά η ικανότητά της να προστατεύει τα κύτταρά μας. Ως το κατ’ εξοχήν υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό του σώματος, βοηθάει στην καταπολέμηση των «ελευθέρων ριζών»- ειδικά σε εκείνες τις περιοχές που το μεγαλύτερο μέρος τους περιέχει νερό, όπως το εσωτερικό μέρος των κυττάρων.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ, όπως λέγεται επιστημονικά, είναι μια ουσία που όταν ανακαλύφθηκε χαρακτηρίστηκε «θαυματουργή». Σήμερα, η χρήση των βιταμινών για την περιποίηση της επιδερμίδας και κατ’ επέκταση για τη βελτίωση της εξωτερικής μας εμφάνισης, είναι πλέον καθιερωμένη τόσο για την καθημερινή φροντίδα στο σπίτι, όσο και με τις εξειδικευμένες περιποιήσεις που προσφέρονται σε μεγάλα spa και ινστιτούτα αισθητικής. Οι βιταμίνες είναι ουσίες απαραίτητες για την υγεία του σώματός μας, την ψυχική μας υγεία, αλλά και τη διατήρηση της νεότητας.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η βιταμίνη C λοιπόν, εκτός του ότι προστατεύει την υγεία μας, ενισχύει ιδιαίτερα την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα είναι ικανή να μειώσει τους ερεθισμούς που δημιουργούνται από τη δράση των υπεριωδών ακτινών του ηλίου. Αξιοποιώντας τις ευεργετικές ιδιότητες της Βιταμίνης C εφαρμόζουμε μια θεραπεία που βασίζεται στη διείσδυση καθαρής Βιταμίνης C απευθείας στο δέρμα, η οποία λειαίνει τις λεπτές γραμμές από την πρώτη κιόλας φορά, αφού απομακρύνει τα καταστρεμμένα κύτταρα και δίνει φωτεινότητα στο κουρασμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα. Είναι η πιο ήπια και καθόλου επιθετική μέθοδος για την αντιμετώπιση των πανάδων και των δυσχρωμιών του δέρματος ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το δέρμα απέναντι στον ήλιο και κρατάει σε καλά επίπεδα τα ποσοστά υγρασίας του.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ότι η βιταμίνη C έχει πολύ μικρό χρόνο ζωής και είναι πολύ ασταθής. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο την εφαρμογή της θεραπείας πρέπει να την κάνει επαγγελματίας αισθητικός, δερματολόγος ή πλαστικός χειρούργος. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε ασφαλής ότι το δέρμα σας θα βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση και λαμβάνει τα μέγιστα οφέλη.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΛΗΨΗ

Η βιταμίνη C είναι απόλυτα απαραίτητη για τον οργανισμό αλλά δεν έχει δυνατότητα συγκέντρωσης και συνεπώς απαιτείται καθημερινή λήψη. Μπορεί να βρίσκεται σε αρκετή ποσότητα στον οργανισμό μας, αλλά η χρήση προϊόντων καθημερινής περιποίησης με βιταμίνη C και η λήψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί να προσφέρει στην υγεία της επιδερμίδας μας εκ των έσω. Ο πιο φυσικός τρόπος για να αυξήσουμε τα οφέλη τηςβιταμίνηςCστον οργανισμό και το δέρμα μας είναι να εντάξουμε τροφές στο καθημερινό μας μενού, όπως:

  • Οι μαύρες σταφίδες
  •  οι πράσινες πιπεριές
  • το μπρόκολο
  • το γκρέιπφρουτ
  • οι φράουλες
  • το πορτοκάλι
  • το λεμόνι
  • ο μαϊντανός
  • το κουνουπίδι
  • το μάνγκο
  • το λάχανο
  • τα μούρα
  • τα μανταρίνια
  • οι ντομάτες κ.α.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS