ΜΟΔΑFASHION NEWSΗ αριστοκρατική εμφάνιση της Kate Middleton στην κηδεία της βασίλισσας

Η αριστοκρατική εμφάνιση της Kate Middleton στην κηδεία της βασίλισσας

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Ηνωμένο Βασίλειο αφού σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ οδηγήθηκε χθες Δευτέρα (19/9) στην τελευταία της κατοικία και στο Λονδίνο βρέθηκε πλήθος βασιλιάδων, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Τόσο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας όσο και όλοι οι παρευρισκόμενοι εμφανίστηκαν στην τελετή με αυστηρό dress code τηρώντας το πρωτόκολλο. Η Kate Middleton ξεχώρισε μέσα στο πλήθος όταν έφτασε μαζί με τα δυο παιδιά της στο Αβαείο του Westminster.

Διαβάστε επίσης: O Πρόεδρος Αναστασιάδης και η πρώτη κυρία στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ (εικόνες)

Ο τύπος φυσικά και απαθανάτισε στιγμιότυπα από την άφιξη της πριγκίπισσας της Ουαλίας αλλά και  και κατά τη διάρκεια της τελετής κι εμείς παρατηρούμε το αριστοκρατικό look που επέλεξε για αυτή την ημέρα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο σε μία τέτοια περίσταση οι γυναίκες πρέπει να φοράνε μαύρο φόρεμα, μέχρι το γόνατο, αμάνικα ή ντεκολτέ απαγορεύονται, ενώ πρέπει να φοράνε καλσόν και πανωφόρι στο ίδιο πένθιμο χρώμα. Το καπέλο είναι και εδώ απαραίτητο.

Το βέλο ανήκει στους βασικούς ενδυματολογικούς κώδικες που πρέπει να ακολουθούν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας την ημέρα της κηδείας. Ονομάζεται «βέλο πένθους»,  ένα μαύρο πέπλο με δαντέλα, που έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς σημαίνει ότι όποιος το φορά πενθεί.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Το τελευταίο αντίο στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Η μελλοντική βασίλισσα των Άγγλων εμφανίστηκε με ένα coat dress, από τον αγαπημένο της βρετανικό οίκο, Alexander McQueen. Η εμφάνιση της ολοκληρώθηκε με ένα μαύρο καπέλο με ένα μικρό βέλο και πολύτιμα, οικογενειακά κοσμήματα. Η ίδια, μάλιστα, φόρεσε το κολιέ με τις τέσσερις σειρές μαργαριταριών, που φορούσε και η βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του αγαπημένου της πρίγκιπα Φιλίππου.

The Princess of Wales held her daughter Princess Charlotte's hand as they arrived at Westminster Abbey for the funeral

The Princess of Wales paid tribute to Her Majesty by wearing her pearl necklace and drop earrings for the funeral today

The Queen Consort led the Princess of Wales and her children, and the Duchess of Sussex and the Countess of Wessex, from Westminster Abbey to join the procession by car

Kate and Prince William were seated on the front row of Westminster Abbey with their children George and Charlotte

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS