Σε… μάχη των πόλεων εξελίχθηκε η τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2024», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Four Seasons την Τετάρτη 27/11.
Πριν από τις απονομές των 35 βραβεύσεων, ένας χάρτης της Κύπρου προβλήθηκε στην οθόνη, πάνω στον οποίο εμφανίστηκαν σταδιακά οι πινέζες με καταμετρημένα τα βραβευμένα εστιατόρια στις τέσσερις επαρχίες, ώστε να αναδειχθεί η πόλη που κρατάει τα σκήπτρα της εστίασης. Αυτή δεν ήταν άλλη από τη Λεμεσό, με τους παρουσιαστές Μαρίνα Φιλιππίδου και Ηλίας Χαλντούπης να συγχαίρουν τον δήμαρχο Λεμεσού, Γιάννη Αρμεύτη, για την πρωτιά.
Συγκεκριμένα, στην επαρχία Λεμεσού βρίσκονται 13 από τα 35 βραβευμένα εστιατόρια, ενώ τέσσερα από αυτά κατάφεραν να λάβουν την ανώτερη διάκριση, δηλαδή τον Χρυσό Σκούφο! Ακολουθεί η Λευκωσία με 10 συνολικά βραβεύσεις, η Πάφος με 7 και η Λάρνακα με 3, ενώ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου βρίσκονται 2 εστιατόρια.


