CELEBRITIESMUSICEurovision: Η Κύπρος με τον Andrew «άναψε φωτιές» και πέρασε στον τελικό!...

Eurovision: Η Κύπρος με τον Andrew «άναψε φωτιές» και πέρασε στον τελικό! Οι χώρες που πέρασαν

Η φαντασμαγορική βραδιά του δεύτερου ημιτελικού για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που διεξάγεται φέτος στο Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με την Κύπρο να βρίσκεται στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου! Εκτός τελικού η Ελλάδα.

Ο Andrew Lambrou εμφανίστηκε στην 6η θέση και ξεσήκωσε το κοινό ενώ κατάφερε και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου! (13 Μαΐου). Με το τραγούδι «Break a broken heart» “άναψε” φωτιές στη σκηνή στο M&S Bank Arena με το ατμοσφαιρικό και πολύ ερωτικό τραγούδι του με το οποίο εκπροσωπεί την Κύπρο.

Διαβάστε εδώ: Eurovision 2023: Εντυπωσίασε η Κύπρος με τον Andrew που «άναψε» φωτιές στη σκηνή!

Πρόκειται για μια δυναμική μπαλάντα που μιλάει για τις σχέσεις που λήγουν χωρίς να το περιμένουμε, αλλά τελικά καταφέρνουμε να βγαίνουμε δυνατοί μέσα από αυτές.

Μουσική και στίχους έγραψαν οι Thomas Stengaard, Marcus Winther-John, Jimmy Jansson και Jimmy Joker Thornfeldt, δημιουργοί που έχουν υπογράψει συμμετοχές της Eurovision και στο παρελθόν, όπως το νικητήριο «Only Teardrops» (Δανία, 2013) και το «El Diablo» που εκπροσώπησε την Κύπρο το 2021 με την Έλενα Τσαγκρινού. Μάλιστα, έχουν συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπως οι Jennifer Lopez, Eric Saade και Έλενα Παπαρίζου.

Γεννημένος στις 25 Μάϊου 1998 ο Andrew Lambrou ζει εργάζεται στο Σίδνεϋ, ασχολείται με τη μουσική από παιδί. Είχε προσπαθήσει και πέρυσι να πάει στη Eurovision ωστόσο ήταν στην διαδικασία επιλογής για την Αυστραλία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει.

Οι χώρες που πέρασαν στον μεγάλο τελικό:

Αλβανία, Κύπρος, Εσθονία, Βέλγιο, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Αυστραλία, Αρμενία, Σλοβενία

Δεν προκρίθηκε στον τελικό η Ελλάδα

Άσχημα είναι τα νέα για την ελληνική συμμετοχή αφού o 16χρονος Victor με το κομμάτι «What the say» δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023.

Ο νεαρός τραγουδιστής διαγωνίστηκε απόψε στον Β’ Ημιτελικό με το τραγούδι «What they say» και μπορεί να έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει από τον δεύτερο ημιτελικό. O φετινός εκπρόσωπος της Eλλάδας εμφανίστηκε στην 8η θέση και το κομμάτι που ερμήνευσε το υπογράφει ο ίδιος. Τελικά δυστυχώς δεν κατάφερε να πείσει τους Eurofans.

Από την άλλη, ο 24χρονος εκπρόσωπος της Κύπρου, φορώντας total black σύνολο και ξυπόλυτος πάνω στη σκηνή, εντυπωσίασε με τις φωνητικές του δυνατότητες και το dramatic στυλ του. Mε αυτά τα δύο «δυνατά» του σημεία, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους Ευρωπαίους ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (13/5).

Την Κύπρο με τον Andrew Lambrou θα δούμε στον μεγαλό τελικό, αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου!

Eurovision 2023 Β' Ημιτελικός - Κύπρος: Η εμφάνιση του... ξυπόλυτου Andrew Lambrou στη σκηνή!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS