CELEBRITIESTVΑντρέας Γεωργίου για Famagusta: Όλα όσα αποκάλυψε για τον ιστορικό ρόλο του...

Αντρέας Γεωργίου για Famagusta: Όλα όσα αποκάλυψε για τον ιστορικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

“Δεν κάνουμε πολιτική, προβάλλουμε γεγονότα που είναι ήδη καταγεγραμμένα” ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων ο Αντρέας Γεωργίου, για τη νέα σειρά Famagusta που άρχισε να προβάλλεται μέσα από τον Alpha Κύπρου την περασμένη Κυριακή. 

Διαβάστε επίσης: Αντρέας Γεωργίου: Αποκαλύπτει ότι η ιδέα για τη δημιουργία του «Famagusta» ξεκίνησε πριν 12 χρόνια

Ο δημιουργός, σκηνοθέτης αλλά και πρωταγωνιστής λίγο πριν την πρεμιέρα την πολυαναμενόμενης σειράς παρχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τον Γιάννη Χατζηγεωργίου και μίλησε για όλα. Μάλιστα αποκάλυψε και όλα όσα θα δούμε από τον Γρηγόρη Βαλτινό, o oποίος ενσαρκώνει τον ιστορικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ’.

Διαβάστε επίσης: Αντρέας Γεωργίου: Απαντά στις αντιδράσεις για τη σειρά «Famagusta» που κάνει σήμερα πρεμιέρα

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Μέσα από τα δύο trailers ήδη είδαμε δύο ιστορικά πρόσωπα να «συμμετέχουν» στη σειρά: Το ένα είναι η ζωντανή μορφή της ηρωίδας, Χαρίτας Μάντολες -μέσω της Δέσποινας Μπεμπεδέλη- και το άλλο του Αρχ. Μακαρίου Γ’ – μέσω του Γρηγόρη Βαλτινού. Δεν ήταν επικίνδυνη η ισορροπιστική αυτή «γραμμή» που πρέπει να κρατήσετε ως δημιουργοί αυτής της σειράς; 

Νομίζω πως θα ήταν αφελές να καταπιανόμαστε με αυτό που μας πονάει πιο πολύ, ως Κύπριους, την Τουρκική εισβολή του 1974, και στο περιβάλλον αυτής της σειράς να μην βρίσκεται και ένας εκ των κύριων πρωταγωνιστών των γεγονότων, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’. Δεν κάνουμε πολιτική. Προβάλλουμε γεγονότα τα οποία είναι ήδη καταγεγραμμένα. Και δεν δημιουργούμε «άποψη», η οποία να παρουσιάζεται υποκειμενικά. Θα δούμε π.χ. το διάγγελμα του Μακαρίου, όπως το ξέρουμε όλοι, θα δούμε την διαφυγή του Μακαρίου από το προεδρικό, όπως την ξέρουμε όλοι, θα δούμε την συνάντηση του Μακαρίου με τον Harold Wilson στην Αγγλία, θα δούμε την ομιλία του Μακαρίου στον Ο.Η.Ε., καθώς και άλλες του ιστορικές στιγμές – να τονίσω εδώ, σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση αυτών που θα παρακολουθήσουμε, και την καθοριστική συμβολή του διευθυντή φωτογραφίας της σειράς, του Ραφαέλου Γεωργίου, σε ένα πραγματικά πολύ δύσκολο εγχείρημα, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά. Στη σειρά θα βρεθούν, όμως, και άλλα ιστορικά πρόσωπα, αλλά και πρόσωπα τα οποία ζουν ακόμη, τα οποία όμως δεν μπορώ να αποκαλύψω αυτή τη στιγμή, γιατί είμαστε σε διαδικασία συμφωνίας -κάτι που συνέβη ήδη με την ίδια την Χαρίτα Μάντολες- ώστε να προχωρήσουμε στην «ένταξή» τους στη σειρά. Επενδύουμε, ωστόσο, στο συναισθηματικό, στο ανθρώπινο κομμάτι, όχι στο πολιτικό.

Διαβάστε επίσης: «Famagusta»: Ρίγη συγκίνησης στην σινεματική πρεμιέρα της σειράς – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS