GOOD LIFE10 + 1 λόγοι που δεν αδυνατίζεις

10 + 1 λόγοι που δεν αδυνατίζεις

Νομίζεις ότι κάνεις υπερπροσπάθεια να χάσεις κιλά αλλά η ζυγαριά έχει κολλήσει στο ίδιο νούμερο; Τότε σίγουρα κάνεις κάποιο λάθος ή και περισσότερα.

 

beautiful woman drinks water from a glass and shows delicious

1. Μήπως δεν πίνεις νερό;

Εκτός από το γεγονός ότι σε κρατάει ενυδατωμένη σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το νερό βοηθάει στην απώλεια κιλών. Πίνοντας νερό πριν από ένα γεύμα καταφέρνεις να ελέγξεις την ποσότητα που θα φας και τρώγοντας τρόφιμα που περιέχουν νερό (όπως φρούτα και λαχανικά) θα σε χορτάσουν γρηγορότερα και έτσι θα φας λιγότερο. Μια άλλη έρευνα επίσης έδειξε ότι πίνοντας δροσερό νερό βελτιώνεται ο μεταβολισμός και αποτρέπονται οι λιγούρες για ζαχαρούχα ροφήματα όπως αναψυκτικά και χυμούς.

dog2

2. Νομίζεις ότι η βόλτα που βγάζεις το σκύλο αρκεί;

Μια 15λεπτη βόλτα είναι καλύτερη από το τίποτα αλλά μην περιμένεις να δεις κάποια δραματική απώλεια βάρους. Θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 30 λεπτά τη μέρα κάποια άσκηση με την οποία να ανεβάζεις σφυγμούς. Οι ασκήσεις με τις οποίες μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες αλλά και λίπος είναι το τρέξιμο, το spinning, η διαλειμματική προπόνηση, η πεζοπορία και η κυκλική προπόνηση.

health

3. Μήπως το παρακάνεις με τις υγιεινές τροφές;

Οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, το ελαιόλαδο και η μαύρη σοκολάτα είναι φυσικά και υγιεινά τρόφιμα αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν θερμίδες. Πρέπει να προσέχεις τις ποσότητες που καταναλώνεις. Το αβοκάντο για παράδειγμα έχει πάρα πολλά καλά υγιεινά στοιχεία αλλά έχει 200 θερμίδες.

Portrait of a beautiful young woman leading an aerobics class

4. Μήπως κάνεις μόνο αερόβια γυμναστική;

Αν κάνεις μόνο διάδρομο και δε σηκώνεις ούτε μισό κιλό τότε έχεις χάσει το πιο σημαντικό κομμάτι για να αποδώσει η γυμναστική σου. Η προπόνηση με βάρη όχι μόνο δυναμώνει τους συνδέσμους σου και αποτρέπει τραυματισμούς αλλά χτίζει και μυική μάζα και αυξάνει τον μεταβολισμό σου.

gym

5. Γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι;

Αν γυμνάζεσαι τακτικά χωρίς να έχετε φάει προηγουμένως θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε γιατί η έρευνα έχει δείξει ότι σε αυτή την περίπτωση οι θερμίδες που καις προέρχονται από τους μυς και όχι το λίπος. Τρώγοντας όχι μόνο θα αποφύγετε να χάσετε μυς αλλά θα έχετε και περισσότερη ενέργεια ώστε να μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας να βγάλει την προπόνηση.

42-15533748

6. Μήπως ο σύντροφός σου δεν ακολουθεί σωστή διατροφή;

Ένας σύντροφος που ακολουθεί τον ίδιο υγιεινό τρόπο ζωής με εσένα είναι τεράστια βοήθεια στο στόχο που έχεις βάλει για απώλεια κιλών. Αν όμως το έτερον ήμισυ δε σε ακολουθεί τότε μπορεί η σχέση σου να σε παχαίνει. Δε μπορεί να περιμένετε να αδυνατίσετε αν ο σύντροφός σας προτείνει συνεχώς να παραγγείλετε φαγητό απ’ έξω, θέλει να πάτε για παγωτό ή σε ενθαρρύνει να πάρεις έναν υπνάκο αντί να πας στο γυμναστήριο! Καλό είναι να του μιλήσεις και να του πεις ότι χρειάζεσαι την υποστήριξή του.

Pasta varia sfondo vintage

7. Μήπως αποφεύγεις ολόκληρες διατροφικές ομάδες;

Κόβοντας από τη διατροφή σου ολόκληρες ομάδες τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανεπάρκεια – για να μην αναφέρουμε την τεράστια λιγούρα που θα έχεις για όλες τις τροφές που σου λείπουν. Αντί, για παράδειγμα, να σταματήσετε να τρώτε εντελώς υδατάνθρακες προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως και να θυμάσαι να προσέχεις το μέγεθος των μερίδων. Συνήθως είναι οι σάλτσα κα τα έξτρα του πιάτου που προσθέτουν στην περιφέρεια της μέσης σας, όχι το ίδιο το ζυμαρικό.

sleep

8. Μήπως δεν κοιμάστε αρκετά;

Μπορεί να πηγαίνεις στο γυμναστήριο αλλά αυτό να μη σου αφήνει αρκετό χρόνο μετά για να κοιμηθείς. Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος είναι πολύ σημαντικό να κοιμάσαι διότι χρειάζεσαι την έξτρα ενέργεια ώστε να τα βγάζεις πέρα στην προπόνηση. Η έλλειψη ύπνου επιρρεάζει την ικανότητα του σώματός σου να ελέγξει την όρεξή του.

vegetables

9. Μήπως δεν τρως αρκετά λαχανικά;

Είναι πολύ σημαντικό για όλους να έχουν στη διατροφή τους 5-7 μερίδες φρούτα και λαχανικά τη μέρα αλλά εκείνη που βρίσκονται σε δίαιτα αν το ακολουθούν είναι πιθανότερο να κρατήσουν το βάρος μακριά αφού μια δίαιτα γεμάτη από τέτοιου είδους τρόφιμα σου προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες. Επίσης όλες οι ίνες που περιέχουν κάνουν το σώμα να έχει το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα.

a hungry girl opens the fridge

10. Μήπως τρως όρθια;

Αν στέκεσαι και τρως μπροστά από το ψυγείο ή τον πάγκο της κουζίνας δεν εξοικονομείς χρόνο ή ενέργεια και μπορεί να οδηγήσει σε απρόσεκτη διατροφή. Είναι καλύτερα να τρως τα σνακ και τα γεύματα σε καθορισμένο χρόνο, διαφοροποιημένο από άλλες δραστηριότητες.

chocolatecake

11. Μήπως δεν ικανοποιείς καμία σου λαχτάρα;

Σε μια κατά τα άλλα υγιεινή διατροφή, τρώγοντας μερικές τηγανιτές πατάτες ή ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας δεν πρόκειται να καταστρέψει τους στόχους σου για απώλεια βάρους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να ανεβάσεις την ένταση της προπόνησης μια ημέρα αφού έχει τύχει να φας ένα κομμάτι κέικ και ότι η ημερήσια διακύμανση μέχρι 600 θερμίδες, δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στην περιφέρεια της μέσης σου, εφ ‘όσον διατηρηθεί μια υγιεινή διατροφή μακροπρόθεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS