GOOD LIFEΓιατί παχαίνουμε τον Φεβρουάριο

Γιατί παχαίνουμε τον Φεβρουάριο

Ο χειμώνας είναι μια ωραία περίοδος αλλά ταυτόχρονα είναι και δύσκολη περίοδος, γιατί κάθε Φεβρουάριο όλο το γραφείο φτερνίζεται και το κρύο μας εμποδίζει πολλές φορές να βγούμε από το σπίτι. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, παρατηρείτε ότι το παντελόνι σας δεν σας κουμπώνει και το αγαπημένο σας πουλόβερ είναι λίγο στενό. Αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιο λόγο το χειμώνα παίρνετε βάρος; Παρακάτω θα δείτε τους κυριότερους λόγους που ο Φεβρουάριος σας χαρίζει μερικά κιλάκια παραπάνω.

Λόγος # 1: Κινήστε λιγότερο

Οι πιθανότητες να είστε ενεργοί όσο η θερμοκρασία είναι χαμηλή, είναι πολύ λίγες. Ακόμα και αν πηγαίνετε γυμναστήριο, περνάτε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, το γεγονός ότι τα βράδια μένετε περισσότερες ώρες στο σπίτι χαζεύοντας τηλεόραση, αυξάνει τις πιθανότητας τσιμπολογήματος. Μια πορτογαλική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν πάνω από 120 λεπτά τηλεόραση την ημέρα, είχα περισσότερα κιλά και έτρωγαν λιγότερα φρούτα και λαχανικά σε σύγκριση με εκείνους που έβλεπαν λιγότερες ώρες ή καθόλου τηλεόραση.

Λόγος # 2: Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στους διατροφικούς πειρασμούς

Μόλις ξεμπερδέψατε από τις γιορτές και τα εδέσματα των Χριστουγέννων και έρχεται ο Φεβρουάριος με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και την Καθαρά Δευτέρα και εκεί που ήσασταν έτοιμοι να ξεφουσκώσετε, ξαναμπαίνετε στον πειρασμό. Ακόμα και αν προσπαθείτε όλη την εβδομάδα να χάσετε κιλά, ένα Σαββατοκύριακο αρκεί για να σας βγάλει εκτός πορείας. Ο καλύτερος τρόπος, ώστε να μην γίνετε αντικοινωνικοί αλλά και να μην πάρετε βάρος, είναι κάθε φορά που τρώτε έξω να γεμίζετε το πιάτο σας με τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και με άπαχες πρωτεΐνες.

Λόγος # 3: Τρώτε για να νιώσετε καλύτερα

Μετά τις γιορτές συνήθως μας πιάνει μια μικρή μελαγχολία, έτσι πολλές φορές καταφεύγουμε στα γλυκά και στις λιπαρές τροφές, ώστε να φτιάξει η διάθεση μας. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychological Science», το μήνα Φεβρουάριο πολλοί τείνουν να καταναλώνουν 40% περισσότερο φαγητό, με σκοπό να νιώσουν πιο ευτυχισμένοι.

Λόγος # 4: Δεν κοιμάστε σωστά

Όταν η διάθεση σας πέφτει, μπορεί να έχετε και προβλήματα στον ύπνο. Στην πραγματικότητα εάν έχετε εποχιακή συναισθηματική διαταραχή μπορεί να περνάτε πολλές ώρες στο κρεβάτι, χωρίς όμως να κοιμάστε ή να χαλαρώνετε. Οι αϋπνίες έχουν συσχετιστεί με την εμφάνιση της παχυσαρκίας και κυρίως με την εναπόθεση λίπους στην περιφέρεια της μέσης. Αν νιώθετε ότι δεν κοιμάστε σωστά, τότε προσπαθήστε να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον που θα ευνοεί τον ποιοτικό ύπνο και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS