ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΠώς θα χάσεις βάρος χωρίς να πλήξεις στο γυμναστήριο και χωρίς να...

Πώς θα χάσεις βάρος χωρίς να πλήξεις στο γυμναστήριο και χωρίς να ιδρώσεις;

Επιμέλεια: Χριστίνα Χατζηδημητρίου

Άρχισε ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο νερό και δες το σώμα σου να μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα, αφήνοντας πίσω σου το άγχος και το στρες.

Για να μην το διυλίζεις ξανά και ξανά στο μυαλό σου, αλλά αντίθετα να μείνεις πιστός στο ραντεβού σου με την καλή σωματική κατάσταση, βρες εναλλακτικούς τρόπους άθλησης με τους οποίους μπορείς να χάσεις βάρος και να σφίξεις χωρίς να πλήξεις και κυρίως χωρίς να… ιδρώσεις. Βούτα στην πισίνα!

ΧΑΣΕ ΚΙΛΑ

H κολύμβηση είναι ιδανικό άθλημα για όλο το χρόνο, όμως ειδικά τώρα με τέτοιο καιρό η ιδέα για μια βουτιά στην πισίνα γίνεται ακόμα πιο δελεαστική. Εξάλλου τα οφέλη είναι πάρα πολλά για να τα αγνοήσει κανείς. Πήγαινε στο πιο κοντινό σου κολυμβητήριο και ξεκίνα.

Με την κολύμβηση θα ανεβάσεις την αδρεναλίνη στα ύψη, το νευρικό σου σύστημα θα ηρεμήσει, το στρες θα μειωθεί, θα γεμίσεις ζωντάνια και ευεξία και το καλύτερο: Θα κατεβάσεις -εγγυημένα- τον δείκτη της ζυγαριάς σου. Στην πισίνα μπορείς να «κάψεις» μέχρι και έντεκα θερμίδες το λεπτό, ενώ την ίδια στιγμή γυμνάζεις συμμετρικά όλους τους μυς του σώματος (πόδια, γλουτούς, κοιλιακούς, χέρια, πλάτη), χωρίς την καταπόνηση που υφίσταται ο οργανισμός και οι αρθρώσεις σε κάποια σκληρή επιφάνεια.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΡΟΥΣ

Μόνο 30 λεπτά άσκησης στην πισίνα αρκούν για να κάψετε 300 θερμίδες. Για να χάσετε ένα κιλό σωματικού λίπους χρειάζεται να κάψετε περίπου 7.700 θερμίδες, επομένως με μια επίσκεψη στην πισίνα 3 – 4 φορές την εβδομάδα, θα δεις αποτελέσματα σε 3 – 4 εβδομάδες. Το περιβάλλον στην πισίνα είναι ιδανικό ακόμη και για τους υπέρβαρους έως και τους παχύσαρκους ή και για ανθρώπους με προβλήματα κίνησης.
Επιπλέον το κολύμπι συμβάλλει ταυτόχρονα στην ενδυνάμωση και την αντοχή, καθώς βοηθάει στην ενδυνάμωση τής καρδιάς, στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της και τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ…
• Γυμνάζει ολόκληρο το σώμα
• Μειώνει την πιθανότητα τραυματισμών
• Βοηθά στο αδυνάτισμα και μειώνει την κυτταρίτιδα
• Δίνει την αίσθηση ελαφρότητας και ευκολία στην κίνηση
• Βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος
• Ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση στα οστά και τις αρθρώσεις
• Ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού, ενισχύει την αντοχή και απομακρύνει την ένταση και το στρες
• Βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος
• Τονώνει το κυκλοφορικό και μειώνει τη φλεβίτιδα

Η ΥΔΡΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, ειδικά όμως σε:
• Έγκυες γυναίκες
• Παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα
• Άτομα με καρδιοπάθειες, υπέρταση ή διαβήτη, ειδικές ικανότητες, αρθριτικά, πόνους στην πλάτη και τη μέση και κυκλοφορικά προβλήματα στα κάτω άκρα
• Άτομα που παρουσιάζουν έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης ή βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης ύστερα από τραυματισμό ή επέμβαση
• Νήπια και βρέφη
AQUA AEROBIC
Το aqua aerobic περιλαμβάνει κινήσεις μέσα στο νερό όπως τρέξιμο, κλοτσιές, άλματα, ημικαθίσματα και χορευτικές κινήσεις με τη συνοδεία ή όχι μουσικής. Μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με αυτό ανεξάρτητα από τη φυσική του κατάσταση, ενώ είναι εξαιρετική άσκηση για απώλεια βάρους και κάψιμο λίπους. Παράλληλα αναπτύσσει τη δύναμη και την ευλυγισία, ενώ βοηθάει στην καλή λειτουργία του καρδιαναπνευστικού συστήματος.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΟΡΓΑΝΑ

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ασκήσεων είναι ότι προσφέρουν αντίσταση προς όλες τις κατευθύνσεις γυμνάζοντας ολόκληρο το σώμα. Επιπλέον η χρήση ειδικών οργάνων όπως αλτήρες, βαράκια για τα πόδια, ποδήλατα, διάδρομοι κ.ά. έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βασική προϋπόθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης είναι να ελέγχεις την αναπνοή σου. Μην ξεχνάς ότι, όταν αθλείσαι στο νερό, πρέπει να εισπνέεις από το στόμα και να εκπνέεις από τη μύτη.

Μην ξεχνάς ότι…
Η ισορροπημένη διατροφή και η σωστή ενυδάτωση σε συνδυασμό με τη συχνή άσκηση, συμβάλλουν στην καλή υγεία και ευεξία,
καθώς και τη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα συνδύασε την υδρογυμναστική με τρέξιμο, ποδηλασία στη φύση ή προπόνηση με αντιστάσεις στο σπίτι ή το γυμναστήριο.

Αξίζει να προσέξεις
• Πριν ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα άσκησης στην πισίνα κάνε ένα τεστ κόπωσης για να βεβαιωθείς ότι αντέχεις την πίεση του νερού
• Άτομα με άσθμα και πρόβλημα καρδιάς πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν ξεκινήσουν, ενώ άτομα με σοβαρά δερματικά προβλήματα ή μεταδιδόμενα νοσήματα δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στην πισίνα
• Κίνδυνοι παραμονεύουν επίσης αν δεν υπάρχει σωστή χλωρίωση του νερού και αν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής
• Η άσκηση στο νερό ενδείκνυται για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, όχι όμως και για την αντιμετώπισή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS