GOOD LIFEΤα νέα superfoods που θα αγαπήσουμε (και μια έκπληξη από την Κύπρο!)

Τα νέα superfoods που θα αγαπήσουμε (και μια έκπληξη από την Κύπρο!)

Το λάδι που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το ελαιόλαδο, τα φύκια με γεύση μπέικον, το φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης και τα μαύρα ζυμαρικά. Ποιος είπε πως ο κόσμος των superfoods δεν μπορεί να γίνει συναρπαστικός;

Της Νταϊάνας Αζά

Goji απ’ τον τόπο σου

Τα Goji berries δεν είναι μια τάση με αρχή και τέλος. Η δημοτικότητά τους αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου και οι βιοκαλλιεργητές επενδύουν σε αυτή την πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα υπερτροφή, παράγοντας νέες ποικιλίες, προωθώντας περισσότερα προϊόντα και φτιάχνοντας δημιουργικές συνταγές, με αυτά ως βάση. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες ποικιλίες κυπριακών Goji από μια ομάδα ερασιτεχνών παραγωγών, οι οποίοι προχώρησαν και στην ίδρυση συνεταιρισμού.

Let’s Talk About Sugar

Με το θέμα των πραγματικών επιπτώσεων της ζάχαρης να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο κόσμος άρχισε να ψάχνει το φυσικό της υποκατάστατο, που να μην υστερεί σε γεύση. Το trend της εποχής είναι η ζάχαρη από καρύδα, με τις εταιρίες να κάνουν λόγο για διπλασιασμό των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Τα ατού της η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, ψευδάργυρο και σίδηρο και ο χαμηλός γλυκαιμικός της δείκτης.

Το άγνωστο λάδι

Συνηθίσαμε να μαγειρεύουμε με ηλιέλαιο, ελαιόλαδο και βούτυρο και τα τελευταία χρόνια με λάδι καρύδας. Αυτό όμως που ελάχιστοι μέχρι σήμερα γνώριζαν είναι πως το λάδι από αβοκάντο έχει τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες, χωρίς να αλλοιώνεται σε ψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, είναι αντιοξειδωτικό, προστατεύει την καρδιά, καταπολεμά τις φλεγμονές και δρα ενάντια στο διαβήτη.

Black ΜagicΤο 2015 έκαναν την εμφάνισή τους τα σπαγέτι από κολοκύθια και το 2016 τα φετουτσίνι από φασόλια σόγιας. Αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η χρονιά των ζυμαρικών από μαύρα φασόλια, που σε αντίθεση με τα συμβατικά, είναι πλούσια τόσο σε πρωτεΐνη όσο και σε σίδηρο. Εσείς θα τα δοκιμάζατε;

Ταξίδι στο βυθό


Με διπλάσια διατροφική αξία από το kale και γεύση που θυμίζει τηγανιτό μπέικον, το red algae (ροδοφύκη) κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, εκτοπίζοντας προηγούμενες τάσεις στα superfoods. Απόδειξη, τα δεκάδες ευρωπαϊκά gourmet εστιατόρια, healthy spots και vegie bars που το έχουν ήδη εντάξει στα μενού τους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS