BEAUTYBEAUTY NEWS9 «έξυπνα» κόλπα ομορφιάς: Να είσαι σίγουρη, ότι θα σου κάνουν τη...

9 «έξυπνα» κόλπα ομορφιάς: Να είσαι σίγουρη, ότι θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη!

Μερικά «έξυπνα» κόλπα ομορφιάς θα μπορούσαν να μας κάνουν όντως τη ζωή πιο εύκολη ώστε να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα του μακιγιάζ. Οι παρακάτω εννέα συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τέλειο μακιγιάζ και ιδιαίτερα νύχια για τη βραδινή σας έξοδο ή το γραφείο… χαρίζοντας ευκολία στη ζωή σας! 

Αλλάξτε το στυλ του κραγιόν σας… σε ματ! 
Εάν έχετε στη διάθεσή σας ένα πινελάκι και μια διαφανή πούδρα, τότε μπορείτε να μετατρέψετε ένα «κλασσικό» κραγιόν σε ματ. Πιο συγκεκριμένα, βάλτε κανονικά κραγιόν στα χείλη σας και με ένα πινελάκι πάρτε μικρές ποσότητες σκόνης από την πούδρα. Ακουμπήστε το πινελάκι ταμποναριστά πάνω από το κραγιόν και μετατρέψτε το σε ματ απόχρωση για όλο το 24ωρο.

Στερεώστε γερά τα τσιμπιδάκια πάνω στα μαλλιά 
Συχνά, τα τσιμπιδάκια γλιστρούν από τη θέση τους και «αρνούνται» να στερεωθούν πάνω στο κεφάλι σας, ειδικά σε όσες γυναίκες έχουν ίσια ή λεπτά μαλλιά. Η λύση βρίσκεται στο να ρίξετε λακ πάνω στο τσιμπιδάκι και στη συνέχεια, να το τοποθετήσετε πάνω στα μαλλιά σας με την «κυματιστή» πλευρά προς τα κάτω, ώστε να υπάρχει αντίσταση.

Αποκτήστε πλούσιες βλεφαρίδες στο λεπτό
Για ένα έντονο βλέμμα, χρησιμοποιήστε τη «δύναμη» της πούδρας και της μάσκαρας πάνω στις βλεφαρίδες. Κλείστε τα μάτια σας και περάστε από πάνω πούδρα, δίνοντας προσοχή στις άκρες των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, βάλτε από πάνω μια στρώση μαύρης μάσκαρας, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χαρίστε πλούσια εμφάνιση στα χείλη σας
Ένα παλιό κόλπο μακιγιάζ που θεωρείται top από τους ειδικούς make-up artists. Για να αποκτήσετε πλούσια χείλη και να τονίσετε το χρώμα του κραγιόν, υπάρχουν δυο επιλογές: είτε να βάλετε λίγο lip gloss στο κέντρο του κάτω χείλους ή να ταμπονάρετε λίγη σκιά ματιών – στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν- σε εκείνο το σημείο. Βέβαια, για μεγαλύτερη σταθερότητα, γεμίστε τα χείλη σας με ένα μολύβι χειλιών, πριν απλώσετε το κραγιόν.

Μετατρέψτε τη σκιά των ματιών σε… eyeliner!
Μια πρόχειρη λύση μακιγιάζ σε περίπτωση που τελείωσε το eyeliner… βρίσκεται στο παρακάτω κόλπο! Βρέξτε το πινέλο του eyeliner με μια ή δυο σταγόνες φυσιολογικού ορού και στη συνέχεια, βυθίστε το πινέλο μέσα σε μια μαύρη ή μπλε σκιά των ματιών. Βάλτε κανονικά eyeliner πάνω στα βλέφαρά σας και αφήστε το να στεγνώσει. Να είστε βέβαιοι ότι διαρκεί όλο το 24ωρο.

«Επισκευάστε» μια σπασμένη πούδρα
Μήπως σας έπεσε κάτω η πούδρα και έγινε χίλια κομμάτια; Μην βιαστείτε να την πετάξετε στα σκουπίδια, αφού μερικές σταγόνες οινόπνευμα είναι ικανές να την «επισκευάσουν». Αφού ρίξετε τις σταγόνες, πιέστε την σκόνη, ώστε να δημιουργηθεί ξανά μια πάστα και μετά από δυο ώρες θα έχει αποκτήσει την αρχική μορφή της.

Δώστε τέλος στα άγρια και σκληρά πέλματα
«Όχι» δεν είναι υποχρεωτικό να κατευθυνθείτε στα spa και τα κέντρα αισθητικής για να αποκτήσετε βελούδινα πέλματα. Αντίθετα, πριν πέσετε για ύπνο, απλώστε λίγη βαζελίνη στα πέλματά σας και φορέστε βαμβακερές κάλτσες. Το επόμενο πρωί τα πόδια σας θα είναι αγνώριστα!

Αφαιρέστε το glitter ή το ημιμόνιμο μανό από τα νύχια σας
Το ημιμόνιμο μανικιούρ ή το μανό με glitter δεν απομακρύνεται εύκολα από τα νύχια, αλλά μόνο μέσα από κόλπα ομορφιάς. Αρχικά, τοποθετήστε πάνω σε κάθε νύχι ένα κομμάτι βαμβάκι, το οποίο έχετε εμποτίσει πριν με ασετόν, και τυλίξτε τα δάχτυλά σας με κομμάτια αλουμινόχαρτου. Αφήστε να περάσουν μερικά λεπτά, ώστε να «μαλακώσει» το μανό και με τη βοήθεια ενός ειδικού ξύλινου αξεσουάρ ή του νυχιού σας, «ξύστε» ελαφρά τα υπολείμματα βερνικιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS