BEAUTYMAKE UPΓιατί δεν γερνούν ποτέ - Τα μυστικά των σταρ που λένε «όχι»...

Γιατί δεν γερνούν ποτέ – Τα μυστικά των σταρ που λένε «όχι» στο νυστέρι

Tης Τώνιας Σταυρινού

Τα λεφτά μπορεί να μην αγοράζουν την ευτυχία, αλλά σίγουρα μπορούν να πληρώσουν για beauty spa με πανάκριβες θεραπείες στην Ελβετία, για τις τελευταίες θεραπείες μη επεμβατικής αισθητικής, για προσωπικούς γυμναστές και κούρες με τα καλύτερα προϊόντα που έχει να επιδείξει η σύγχρονη ιατρική και κοσμετολογία. Με αυτό τον τρόπο η Gwyneth Paltrow στα 44 και η Sarah Jessica Parker στα 52 μπορούν να δηλώνουν κατά της πλαστικής χειρουργικής και να ποζάρουν στα Instagram με ροφήματα από σέλινo και παπάγια, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, οι βιταμίνες από μόνες τους δεν σε κρατάνε κολλημένη στα 35. Τουτέστιν, την πλαστική πολλές εμίσησαν, τα υποδόρια νήματα, τις μάσκες με ανθρώπινο πλακούντα, την ενέσιμη μέθοδο με πλάσμα αίματος και τις επιθέσεις με παλμικό φως και laser, ουδείς!

Όταν η 47χρονη Jennifer Lopez βγήκε κάποια στιγμή στοTwitter για να διαψεύσει ότι έχει κάνει «οποιουδήποτε είδους πλαστική» προφανώς λέει την αλήθεια, γιατί με τα σημερινά μέσα, απλά δεν την χρειάζεται. Ο dr Dendy Engelman δερματολόγος του Μανχάταν δήλωσε στο περιοδικό W ότι δέχεται καθημερινώς στο γραφείο του επισκέψεις από γυναίκες που σπάνε το κεφάλι τους πώς γίνεται όλες αυτές οι επώνυμες συνομήλικές τους να δείχνουν συμμαθήτριες με τις κόρες τους.


Jennifer Lopez

«Μου λένε ότι γυμνάζονται καθημερινά, ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, δεν ακουμπούν το αλκοόλ και το τσιγάρο, πίνουν πολύ νερό κι όμως εξακολουθούν να μην δείχνουν όπως αυτές. Κι επειδή τυγχάνει να βλέπω πολλές από αυτές τις ηθοποιούς στο ιατρείο μου μπορώ να τους απαντήσω με σιγουριά: όποια σας λέει ότι δεν έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις επάνω της, απλά δεν σας λέει την αλήθεια». Την τελευταία δεκαετία, οι «βελτιώσεις» που υπάρχουν διαθέσιμες μπορούν να μας καθηλώσουν στην ίδια ηλικία για πολλά χρόνια, ωστόσο κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο. Ή φτηνό. Σύμφωνα με τον δρα Engelman μία ασθενής που θέλει να κρατήσει τον χρόνο στα μέτρα της θα πρέπει να είναι πολύ πειθαρχημένη αλλά και να είναι σε θέση να ξοδεύει ένα καλό κονδύλι κάθε μήνα. «Με 25.000 έως 50.000 δολάρια το χρόνο μπορείς να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», συμπληρώνει. Δηλώνει ωστόσο ότι όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις, τόσο σκαρφαλώνει και το ποσό, με αρκετές σταρ να ακουμπούν σύμφωνα με τον ίδιο τις 12.000 δολάρια το μήνα.


Cameron Diaz

Το δόγμα «όσο πιο νωρίς αρχίζεις τόσο το καλύτερο» υπερασπίζεται ο Harold Lancer, διάσημος δερματολόγος του Beverly Hills, ο οποίος μοιράζεται την εμπειρία του στο ίδιο άρθρο του W. Ανάμεσα στις πελάτισσές του συγκαταλέγονται οι Beyoncé και Scarlett Johansson, αλλά και η Dakota Fanning την οποία βλέπει από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στο σινεμά, σε ηλικία… 9χρόνων. Αν θες να δείχνεις υπέροχη στα 44 θα πρέπει να αρχίσεις το αργότερο στα 24 λέει ο γιατρός, δηλώνοντας ότι το πρώτο που κάνει είναι να καταστήσει απολύτως σαφές στις πελάτισσές του τα βασικά: να γυμνάζονται καθημερινά και να αποφεύγουν τους υδατάνθρακες, το αλάτι και τα γαλακτοκομικά. «Μετά θα καθορίσουμε την καθημερινή τους ρουτίνα με τη φροντίδα προϊόντων και δύο βδομάδες αργότερα επαναξιολογούμε την κατάσταση και προχωράμε σε μικροδερμοαπόξεση. Στις έξι βδομάδες θα προχωρήσουμε με ραδιοσυχνότητες ή υπέρηχο για να δώσουμε το αποτέλεσμα λίφτινγκ στο λαιμό, τα ζυγωματικά και τα φρύδια. Οι θεραπείες με βελόνες θα μπουν ως επιλογή τρεις μήνες μετά. Οι πελάτες μου δεν έρχονται για ένα γρήγορο φιξάρισμα. Αντιλαμβάνονται ότι μπαίνουν σε έναν κύκλο που απαιτεί μακροχρόνιες και ακριβές θεραπείες. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις έναν κήπο αν δεν ξεκινήσεις από το ξεχόρτισμα»… Τακτική πελάτισσα τόσο του Dr Engelman όσο και του Dr Lancer η 44χρονη Sofia Vergara, η οποία έχει διακωμωδήσει δημοσίως τις συχνές επισκέψεις της κοντά τους.


Sofia Vergara

BOTOX, LASER ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ
Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα που υπάρχουν στη φαρέτρα των σύγχρονων πλαστικών είναι φυσικά και το Botox, η γνωστή σε όλους τοξίνη που εφαρμόζεται πριν οι ρυτίδες βαθύνουν τόσο ώστε να είναι ορατές σε ακινησία. «Το χρησιμοποιώ σε όλο το πρόσωπο και σε μικρές δόσεις, ώστε να διατηρούνται οι εκφράσεις του προσώπου» λέει η δερματολόγος Karyn Grossman με έδρα την Santa Monica. «Αν η ασθενής μου θέλει να σβήσει λίγο ακόμη τις γραμμές της, θα χρησιμοποιήσω ένα filler. Όσο για τις κοιλότητες κάτω από τα μάτια… «Οι ηθοποιοί συνήθως δεν περιμένουν να βαθύνουν πολύ για να τις διορθώσουν. Ο διευθυντής φωτογραφίας τους θα πει κάτι γι’ αυτές πριν χειροτερέψουν». Οι ενέσιμες θεραπείες, αν και έχουν ταυτιστεί με κάποια αισθητικά εκτρώματα –στόματα που θυμίζουν μαϊμού, παραμορφωμένα χείλη, ζυγωματικά που είναι έτοιμα να εκραγούν- δεν σημαίνει πως οι σταρ της πρώτης γραμμής τα απαρνούνται. Απλώς ξέρουν ότι οι αληθινοί καλλιτέχνες της ιατρικής, χρησιμοποιούν νέα πιο σύγχρονα σκευάσματα για το γέμισμα (fillers) και τα χορηγούν σε μικροσταγονίδια με πολύ μικρότερες βελόνες που επιτυγχάνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Πέρα από τα ενέσιμα σκευάσματα, άλματα έχουν επιτευχθεί στον τομέα της σύσφιγξης του δέρματος με υπέρηχους, ραδιοσυχνότητες και laser τα οποία αποκαθιστούν την υφή και τον τόνο του δέρματος άμεσα και γρήγορα. Η Gwyneth Paltrow έχει επαινέσει αρκετές φορές δημοσίως τις θεραπείες με ραδιοσυχνότητες οι οποίες διατηρούν τον όγκο της επιδερμίδας. Έχει επίσης κατά καιρούς μιλήσει για τα «μικροπράγματα, όπως το laser» που κάνει για να διατηρείται αψεγάδιαστη. Το ίδιο και η Robin Wright που έχει δηλώσει ότι «πασπαλίζει με Botox» το πρόσωπό της δυο φορές τον χρόνο για να προσθέσει ότι «όλοι το κάνουν».


Gwynneth Paltrrow

Τελευταίο, αλλά καθόλου έσχατο, έρχεται το θέμα των ινστιτούτων αισθητικής. Στον πλανήτη του Χόλιγουντ υπάρχουν οι διάσημες Facialists που είναι εξειδικευμένες σε θεραπείες υψηλής τεχνολογίας, με μηχανήματα όπως το Microcurrent που προσφέρει προσωρινή τόνωση στον μυϊκό τόνο και οι θεραπείες με LED φως, που μπορούν να επιφέρουν άμεση λάμψη στα επόμενα 20 λεπτά της εφαρμογής του. Χρησιμοποιώ θεραπείες με LED φως, υπέρηχους, μικροαπόξεση και οξυγόνο», λέει η Christina Radu αισθητικός του Λος Άντζελες με πελάτισσες όπως η Cindy Crawford. Μία εξίσου διάσημη συνάδελφός της στη Νέα Υόρκη, η Joanna Varga’s χρεώνει $400 για κάθε περιποίηση και οι καλές της πελάτισσες την επισκέπτονται κάθε βδομάδα. Αυτό που κάνει είναι να ξυπνά και σφίγγει τους μύες του προσώπου δημιουργώντας αποτελέσματα λίφτινγκ που διαρκούν αρκετές βδομάδες. «Είναι σαν Pilates για το πρόσωπο» λέει η ίδια. Η δική της υψηλή πελατεία περιλαμβάνει τις Rachel Weisz, Julianne Moore, και Naomi Watts.


Jennifer Garner

ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Το μακιγιάζ, τα μαλλιά και το ντύσιμο, αν τα χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου, μπορεί να σου αφαιρέσουν έως και μία δεκαετία.

Γκαρνταρόμπα: απόφυγε τα πολύ συνδυασμένα σύνολα. Για παράδειγμα αντί στο ίδιο χρώμα με τη φούστα προτίμησε ένα δερμάτινο ή ένα τζιν. Μπορείς να παίξεις εναλλακτικά με αξεσουάρ: μια λεοπάρ γόβα αντί κλασική μαύρη, ένα statement κολιέ, μια κόκκινη τσάντα.

Μαλλιά: απόφυγε τις σφικτές αλογοουρές αλλά και τα εντελώς «σιδερωμένα» ίσια μαλλιά που τραβούν το πρόσωπό προς τα κάτω. Σε αυτές τις ηλικίες χρειάζεσαι ζωντανές αφέλειες που θα πλαισιώνουν το πρόσωπο χωρίς να το βαραίνουν.

Χρώμα: όχι πια σκούρα και μαύρα μαλλιά. Όσο μεγαλώνεις θεώρησε ότι το χρώμα των μαλλιών σου θα πρέπει να είναι ένα δυο τόνους, πιο φυσικά από τα φυσικά. Ίσως αξίζει σ’ αυτή τη φάση να επενδύσεις σε έναν ειδικό colorist που θα βρει το σωστό.

Επιδερμίδα: περισσότερη ενυδάτωση, λιγότερη πούδρα στο τελείωμα του μακιγιάζ, καφέ αντί μαύρο μολύβι στα μάτια και καλό περίγραμμα (με ειδικό μολύβι) που θα δώσει περισσότερο «σώμα» στα χείλη.

Περίγραμμα: Ένα από τα πιο επιτυχημένα τρικ μακιγιάζ είναι να χρησιμοποιήσεις πούδρα δύο με τρεις τόνους πιο σκούρα από την επιδερμίδα σου για το περίγραμμα του προσώπου από τη σιαγόνα μέχρι τις ρίζες των μαλλιών.

Φρύδια: τα γεμάτα φρύδια θα δώσουν νεανική όψη στο πρόσωπό σου, σε αντίθεση με τα αραιά, ασπρισμένα και γεμάτα κενά φρύδια. Χρησιμοποίησε καθημερινά ένα μολύβι φρυδιών σχηματίζοντας και γεμίζοντας τα κενά, χωρίς να το παρακάνεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS