BEAUTYMAKE UPΣούπερ τροφές και ομορφιά

Σούπερ τροφές και ομορφιά

Φρούτα και λαχανικά, super τροφές και gourmet λιχουδιές, παραδίδουν τις πολύτιμες ιδιότητές τους στις μεγάλες κοσμετολογικές εταιρίες, που με τη σειρά τους μεταμορφώνουν τα φυσικά συστατικά σε θαυματουργές φόρμουλες για το δέρμα ή τα μαλλιά μας.

Της Λένας Τσουκαλά

Ρόδι μου αγαπημένο
Από τα πιο αγαπημένα φρούτα και superfruit όπως το χαρακτηρίζουν, το ρόδι, προσφέρει πολλά περισσότερα από την απίστευτη γεύση! Ιδιαίτερα θρεπτικό, με θεραπευτικές υπερδυνάμεις και πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και με ελάχιστες θερμίδες. Εκτός λοιπόν από το ότι το… σπάσαμε την Πρωτοχρονιά για γούρι, βάλτε κι εσείς το ρόδι στη διατροφή σας και φέρτε καλοτυχία στην υγεία και το δέρμα σας. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, επομένως έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες. Επίσης, το ρόδι βοηθά και στην καταπολέμηση της ακμής και στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, ενώ τα αντιοξειδωτικά τους, αλληλεπιδρούν με το DNA μας, το γενετικό υλικό του οργανισμού μας και μας προστατεύουν. Γι’ αυτό άλλωστε, οι μεγάλες βιομηχανίες των καλλυντικών εκμεταλλεύονται τις ιδιότητές τους και μας τις «χαρίζουν» στα προϊόντα τους.

 

superfoodsrodi

Superfood στο δέρμα σας
Τα superfruits και γενικά τα superfood δεν κάνουν μόνο καλό στην υγεία, αλλά και στην επιδερμίδα μας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, θρεπτικά συστατικά και ηλεκτρολύτες και αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας στον ανθρώπινο οργανισμό και το δέρμα.

superfoodssafran

Beaute Gourmande
Mπορεί η επάλειψη με ελαιόλαδο από την κορυφή μέχρι τα νύχια να αποτελεί πανάρχαια συνήθεια, όμως, τα τελευταία χρόνια, οι κοσμετολογικές εταιρίες αξιοποίησαν τις ιδιότητες και άλλων ελαίων που ήταν ξεχασμένα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Βέβαια, τα νέα λαδάκια περιποίησης, που έκαναν το ντεμπούτο τους πρόσφατα, περιέχουν αιθέρια έλαια με θαυματουργές ιδιότητες, εμπλουτίζοντας το νεσεσέρ μας. Προϊόντα που έχουν απολαυστική υφή και κάνουν παραπάνω από μια δουλειά: Θρέφουν, ενυδατώνουν, φωτίζουν, καταπραΰνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα ή θρέφουν και δίνουν λάμψη στα μαλλιά μας.

Με φύκια
Tα φύκια των γιαπωνέζικων σπεσιαλιτέ είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται κατά κόρον και σε προϊόντα προστασίας και φροντίδας. Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιαλλεργικές και ανανεωτικές ιδιότητές τους, εμπλουτίζουν την επιδερμίδα με κολλαγόνο, ενυδατικούς παράγοντες και ελαστίνη. Υπάρχουν όμως και άλλα θαλασσινά προϊόντα με πολύτιμα για την επιδερμίδα συστατικά. Λιποσώματα από άλγη και εκχύλισμα θαλάσσιου μαρουλιού ενισχύουν τη φυσική ελαστίνη του δέρματος, τονώνουν τη μικροκυκλοφορία, ενεργοποιούν την κυτταρική δραστηριότητα και καθυστερούν τη γήρανση.

superfoodsladi

Oil control
Μπορεί η επάλειψη με ελαιόλαδο από την κορυφή μέχρι τα νύχια να αποτελεί πανάρχαια συνήθεια, όμως, τα τελευταία χρόνια, οι κοσμετολογικές εταιρίες αξιοποίησαν τις ιδιότητες και άλλων ελαίων που ήταν ξεχασμένα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Βέβαια, τα νέα λαδάκια περιποίησης, που έκαναν το ντεμπούτο τους πρόσφατα, περιέχουν αιθέρια έλαια με θαυματουργές ιδιότητες, εμπλουτίζοντας το νεσεσέρ μας. Προϊόντα που έχουν απολαυστική υφή και κάνουν παραπάνω από μια δουλειά: Θρέφουν, ενυδατώνουν, φωτίζουν, καταπραΰνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα ή θρέφουν και δίνουν λάμψη στα μαλλιά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS